Раперите и Софија Манева се запукаа

• Креатор на темата Креатор на темата moveman
  • Време на започнување Време на започнување
ТА госпојцава , та овие што и одговараат ... сите во ист кош . Мислам дека треба да се изгласа закон за еутаназиа на вакви ... Ем да се мачат , ем да не не мачат .

Прв пат ги глеам овие такозвани рапери,а и девојкава новата надеж македонска ли??тапа........

Ќе може ли сиот тој атак да го издржи младата пејачка?
Ахххх....

Има воглавно две опции,едната е да издржи.

А другата е знаеш....ЛУСТЕР А.К.А Бритни спиарс:pos2:

britney-spears-with-shaved-head.jpg

Софија, fighter of the night man
Champion of the Sun
You are a master of karate and friendship… for everyone!!!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Страшна работа...:vozbud::vozbud::vozbud:
Љубов или нешто друго и беше за никаде, а оваа пак...леле леле леле...и јас ке прпопеам од вакви :pos2::pos2::pos2:

http://www.spic.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=1&EditionID=997&ArticleID=38608

Vaka pisese vo spic haha ludaci se vie:D

Раперите ја нападнаа Софија Манева

Валентина Ѓорѓиевска

Песната "Лигав тип" со која неодамна 17-годишната поп-пејачка Софија Манева ги нападна раперите, ги разгневи до крајна граница. За нецели две недели оттогаш досега се снимени околу 20 песни против неа, а раперот Дејан Фанки песната "Одговор на лигав тип" ја објави на музичкиот сајт њњњ.ммм.цом.мк.
- Оваа песна не е целосно продуцирана како што треба. Таа е всушност демо-верзија, затоа што замислата е да биде што посиромашна и што посува за уво - вели Дејан за песната во која ја навредува Софија.
Младата пејачка од Кавадарци вели дека не очекувала ваков контраудар, туку се надевала само дека со својата песна ќе стави крај на омаловажувањето и навредите врз жените.
- Јас кога ја направив песната "Лигав тип" ги повикав сите интелектуалци, водители, новинари да го дадат свој глас против вулгаризмите и вокабуларот на раперите. Упатив јавен повик и прашање до директорот на Советот за радиодизуфија, дали е во ред песните на турбораперите да се емитуваат на телевизиите во ударни термини? Одговор не добив од никого. Текстовите на турбораперите се насилство врз жената - оценува Манева.
Таа разликата меѓу раперите и турбораперите ја гледа во тоа што првоименуваниве во своите текстови не ја спомнуваат жената во негативен контекст, а второименуваниве со најпогрдни зборови.
- Оние кои направија песни против мене сами се обележаа како турборапери. Ме нарекуваа провинцијалка, дека не треба да кажувам ништо, а и дека немам доволно години.
Турбораперите можеби ќе направат уште сто песни против мене. Тие почнаа меѓусебна трка кој ќе направи "подобра" песна против мене, со уште погневен текст полн со омраза кон жената!
Во некои од тие песни рапуваат дека Софија во почетокот на кариерата се пробивала со помош на еден локален рапер, а во некои се спомнувани и нејзини приватни работи. Поголемиот дел од раперите ја обвинуваат дека само барала "погрешен пат" кон себепромоција и поголем публицитет.
- Најмалку ми беше целта да станувам славна преку нив. Кажав се што сакав да кажам во мојата песна и мислев дека тие ќе се свестат и ќе престанат со такви вулгарни песни. Но тие се распламнаа уште повеќе - се брани пејачката.
Многу закани и линкови до направените песни Манева добила на мејл и на Фејсбук, а на удар се нашла и нејзината сестра, осмоодделенката Марина, која раперите исто така ја нападнале на Фејсбук. Манева изјави дека нема да им одговори со нова песна.

Ebati raperite ccccc. Kako prvo nemaat flow a za liriki da ne zborime. Samo da se zbori nesto, rapot od vakvi nemoze da prosperira.

Да не излезе после некој со песна геј тип и после Боки да му врати со сладок геј тип back at ya!

:tv: .....пријателка ми е на фејсбук...си го имам муабетот со неа...
ја лажам дека сум голем фан на нејзината музика....
и се оали ко мало дете коа ке му купат нинтендо ...глупа е ко к*р
ке постирам муабет со неа шо праам на фејсбук ке тераме сеир:icon_lol:

:tv: .....пријателка ми е на фејсбук...си го имам муабетот со неа...
ја лажам дека сум голем фан на нејзината музика....
и се оали ко мало дете коа ке му купат нинтендо ...глупа е ко к*р
ке постирам муабет со неа шо праам на фејсбук ке тераме сеир:icon_lol:

Мести ја! добра пичка е!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom