Ракомет - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата DuFFy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 145 33,3%
  • Да, обавезно

Гласови: 272 62,5%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,1%

• Вкупно гласачи
    435

треба да се видат сите клаузули на договорот, дали тој почнал да тече, дали Бутел ги исполнил обврските..

Треба стварно да се изјаснат за ова. Личеше дека има одредени притисоци од унгарците и до ЕХФ, бидејќи Македонија заради короната била проблематична за доаѓање за Ѓенѓеш. Но тоа и не е чист изговор. Сепак мислам дека ЕХФ не може со сила да ги натера.

Има и текст од g sport mk на темата:

https://www.gol.mk/rakomet/faktot-deka-dvapati-kje-igrame-na-gosti-ne-gi-namaluva-shansite-na-butel-protiv-gjengjesh

Кажуваат дека наводно од ЕХФ е тоа. Мене не ми се верува. Еве и Металург ќе игра дома и гости, па нелогично ми е како Металург може во Скопје, а Бутел не.

1598573405770.png

1598573425106.png

1598573431134.png

1598573446164.png

1598573461845.png
1598573488790.png

Нигеријски.

Не е од Нигер.

https://www.gol.mk/rakomet/faktot-d...i-namaluva-shansite-na-butel-protiv-gjengjesh

Кажуваат дека наводно од ЕХФ е тоа. Мене не ми се верува. Еве и Металург ќе игра дома и гости, па нелогично ми е како Металург може во Скопје, а Бутел не.

Во принцип унгарците дигаа врева за гостување во Македонија. Не сакаа да доаѓаат. И им пројде тоа во ЕХФ. Барем тоа е мојот впечаток. Како и да гледаш на работите и ЕХФ и ИХФ прават многу катастрофални преседани во кризата. Прашање е како ќе излезат од оваа збрка.

Во принцип унгарците дигаа врева за гостување во Македонија. Не сакаа да доаѓаат. И им пројде тоа во ЕХФ. Барем тоа е мојот впечаток. Како и да гледаш на работите и ЕХФ и ИХФ прават многу катастрофални преседани во кризата. Прашање е како ќе излезат од оваа збрка.
а како е со трошоците, тој што не патува ДА ПАРТИЦИПИРА ???
Или ЕДНА утакмица на неутрален терен ПРИФАТЛИВ за двата тима

Бутел загуби 13 разлика на првиот меч (34-21). Побогу, овој тим од Унгарија е послаб и од Металург, и од Еурофарм и од Вардар. Како тоа 13 разлика? Пак се повторува она на оние клубови од типот на Охрид, Пролет, Бутел... ќе се палат на Вардар и на Металург, ама ќе дојде некој од странство и уште неодигран мечот - бело знаме!

Бутел загуби 13 разлика на првиот меч (34-21). Побогу, овој тим од Унгарија е послаб и од Металург, и од Еурофарм и од Вардар. Како тоа 13 разлика? Пак се повторува она на оние клубови од типот на Охрид, Пролет, Бутел... ќе се палат на Вардар и на Металург, ама ќе дојде некој од странство и уште неодигран мечот - бело знаме!

Катастрофа!

Ќе ја има и на хрватската арена1

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Тепале Бутел во вториот натпревар 25-24. Попусто е после катастрофалниот пораз од вчера но е добро за самодоверба да знаат дека можат да се носат и со интернационални екипи. Нормално после големата победа вчера, прашање е со каков состав играл Ѓенѓеш (па и Бутел можеби им дал шанса на помладите) ама победа е победа. Белки ќе научат нешто од ова...

се жалат дека во Унгарија ИМАЛО ПУБЛИКА и тоа Бучно навивала...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom