Radiohead

Ете го мојот омилен бенд. НЕ знам што да кажам за бендов, можеби некој би ме направил будала, но јас го ставам на исто рамниште со Пинк Флојд, а конкретно за мене и повеќе од нив. Единствен бенд кој може да ми смени чувства, расположение во 2 минути. Најдобри албуми Ok Computer и Kid A, макар што тука некаде и Amnesiac би го ставил. Секоја песна ми е претерано добра, ги заситува моите музички потреби до максимум. Се случува да слушам бендови месец два, да бидам исполнет но не целосно, па пуштам Радиохед и надохнадувам. Еве една од поомилените нивни песни за мене.

Само кај мене Pablo Honey не е на последно место во албумиве?

Кој ти е на последно место?

На последно најновиот ми е, очекував нешто повеќе, меѓутоа како што изјавија, албумот е правен скоро од двајца членови, Том и тапанарот со најголем удел, па влијанието на Џони Гринвуд, некако слабо го забележувам јас.

Кој ти е на последно место?
Го неам последниот албум(нека даде некој линк ако има за даунлоуд), али општо неам последен албум, секој албум си има неколку песнички што ми се допаѓаат...

Го неам последниот албум(нека даде некој линк ако има за даунлоуд), али општо неам последен албум, секој албум си има неколку песнички што ми се допаѓаат...

Ништо посебно, само Кодекс е вредна за споменување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom