Radiohead

http://www.youtube.com/playlist?list=PL6C1F79A0DED46AAF
srsly им биле добри б-сајдовиве/еповиве бе :D

Заеби jewtube, симнувај, многу повеќе материјал има, дури можеш да го слушнеш Том being cliché, мумлајќи ја Wonderwall акустично. :D

Посебно љубов за песнава ради Dr. Who референцата. :pipi:

Во вакви моменти се гордеам со себе си. :rolleyes:

Одамна немам постирано рандом лирикс:

lyrics_july2011.png

Weird Fishes/Arpeggi
In the deepest ocean
The bottom of the sea
Your eyes
They turn me
Why should I stay here?
Why should I stay?
I’d be crazy not to follow
Follow where you lead
Your eyes
They turn me
Turn me on to phantoms
I follow to the edge of the earth
And fall off
Everybody leaves
If they get the chance
And this is my chance
I get eaten by the worms
Weird fishes
Get picked over by the worms
Weird fishes
Weird fishes
Weird fishes
I’ll hit the bottom
Hit the bottom and escape
Escape
I’ll hit the bottom
Hit the bottom and escape
Escape

SONG INFORMATION
Released: October 10, 2007 digitally, December 3, 2007 CD & Vinyl
Found on: In Rainbows
Weird Fishes/Arpeggi“, originally known as “Arpeggi“, appears on the album In Rainbows as the fourth track. The name comes from the chorus “I get eaten by the worms/And weird fishes” and the plural of the Italian word ‘Arpeggio’. It was first performed by guitarist Jonny Greenwood and lead singer Thom Yorke in 2005 as an atmospheric string-based piece, backed by the Nazareth Orchestra. In 2006, the song was brought into a rock music setting, and a full-band version was premiered which included a driving rock beat.On October 1, 2007 the band announced that the song would appear on In Rainbows as the fourth track. The version that appears on the album is similar to the 2006 version with Phil Selway’s driving drum beat, although it retains many of the atmospheric, bubbly qualities of the 2005 version.
The structure has changed since the 2006 tour. The final bridge was originally used as an introduction prior to the drums starting in the song, but now starts immediately on the verse.
This song was #17 on Rolling Stone‘s list of the 100 Best Songs of 2007.

Не навистина, алал да ми е! :cuc:

Да споделам едно искуство, меѓу линковите сите поствени :P
Во саботата патуваме со едно комбенце на полагање. Социјална патологија, интересно предметче за криминалциве и сите далавери што ги прават и ги поттикнува нешто да ги прават. Но не е тоа муабетот. Вечерта јас си го симнувам албумот од Atoms for peace, го префрлам в телефон брзо потезно и утрото со слушалките на мене во комбенце на полагање. Зедов демек да ѕирнам нешто од тоа учебникот, ама албумот толку ми се виде добар и ми легна во сето патување што не успеав со внимание ама ниту една реченица да читнам. Онака патувам, гледам во учебник, а воедно ушиве се радуваат на звукот кој идеше од малите слушалки. Сабајлево пак полагам и си викам дека че читнам нешто во автобус, но посигурен сум дека албумот пак че го пуштам :D

Дечки, ај совет. Постерот од фајкла почна да се курчи, сам, како крал, како да ми е најголемата љубов во животот. Сакам постер од Рејдиохед да закачам до него. И секако троа попрофесионално, устаклено и све тоа. Турајте предлози за слики ако имате поголеми, минимум а5 формат. Ме влечи некој апстракт арт, пошо таков ми е фајкла, а се мислам од In Rainbows темата, онака ме влече со тоа буквите..

Глеав Derek денес иначе, се изненадив, пуштија Рејдиохед. И тоа повеќе пати. Plah'll know what is up.

Колку само одговараше Bones со сцената од Derek.

Дечки, ај совет. Постерот од фајкла почна да се курчи, сам, како крал, како да ми е најголемата љубов во животот. Сакам постер од Рејдиохед да закачам до него. И секако троа попрофесионално, устаклено и све тоа. Турајте предлози за слики ако имате поголеми, минимум а5 формат. Ме влечи некој апстракт арт, пошо таков ми е фајкла, а се мислам од In Rainbows темата, онака ме влече со тоа буквите..

Глеав Derek денес иначе, се изненадив, пуштија Рејдиохед. И тоа повеќе пати. Plah'll know what is up.

Ова ми се виде интересно од In Rainbows. :)

Ова ми се виде интересно од In Rainbows. :)

Буквите одувек ми биле презакон, трипи ми цел постер, најверојатно ќе одам со ова ако не најдам друго меџувремену.

У знак на мојата трета љубов во животот, ново титле. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom