Работа во странство

• Креатор на темата Креатор на темата Antigona
  • Време на започнување Време на започнување
ете, пак ...а ви реков да не дувате зелена трева
Топ си кис4е мwa ло6ко рулзз!
Ајде бриши гз со тоа пасошот и не замарај веќе! Да не забегуваме оф-топик!

и да знаеш дека ќе те послушам (сериозен сум) само прво да го извадам :) после да си најдам работа (некаде во Европа) со негова помош, да заработам некое евренце ( така едно 200 - 300 илјадарчиња) колку за грицки и да си се вратам пак овде домче во Македонија

Нема спас од овакви..ги имало и ќе ги има..тоа е ,судбина на нацијата,ја на следниов попис не би ги попишал,не ни ги треба,барем да се знае колку сме-толку сме.. а не за 10 евра поевтина регистрација да зимаат пасош бг.. него д ане терам оф топик,ќе прости модераторот веројатно ;)
--- надополнето: Jun 12, 2011 10:59 PM ---
и да знаеш дека ќе те послушам (сериозен сум) само прво да го извадам :) после да си најдам работа (некаде во Европа) со негова помош, да заработам некое евренце ( така едно 200 - 300 илјадарчиња) колку за грицки и да си се вратам пак овде домче во Македонија

Не бе 5 милиона ќе заработиш.. ахахах..гледам сите се вратија со милиони од странство,ти со милијарда ќе се вратиш,ми делуваш ептен способен (y)

Нема спас од овакви..ги имало и ќе ги има..тоа е ,судбина на нацијата,ја на следниов попис не би ги попишал,не ни ги треба,барем да се знае колку сме-толку сме.. а не за 10 евра поевтина регистрација да зимаат пасош бг.. него д ане терам оф топик,ќе прости модераторот веројатно ;)
--- надополнето: Jun 12, 2011 10:59 PM ---

Не бе 5 милиона ќе заработиш.. ахахах..гледам сите се вратија со милиони од странство,ти со милијарда ќе се вратиш,ми делуваш ептен способен (y)

ах мали мали и печурки си јадел ти (од оние на супер Марио) иди брзо буди ги твоите и правец на дежурен. И не туку го мастиљави, побрзај со идејата за пописот зошто ако има на референдум Бугарска Македонија да знаеш дека ќе гласам за тој предлог :D

Некој да не знае нешто за работа во Малта , поточно во Слиема ? Било која информација би помогнала .

Случајно налетав на една агенција за вработување во странство „Лефи Интернационал„ се вика. Имате некоја информација за нив? Сериозни се?

Изглеа предходно ја погрешив темата па да прашам и тука!

Агенција Лозан.....http://agency-lozan.blogspot.com/

Нешто повеке за ова да не знаете?

имам роднини ..у италија и швајцарија ..баш разговарав за работа како е шо е..ама викаат слабо ..многу било тешко да се најде работа..оние сега што оделе се враќале повекето ..само оние кои имале срека и познавање добро на јазикот останувале..

имам роднини ..у италија и швајцарија ..баш разговарав за работа како е шо е..ама викаат слабо ..многу било тешко да се најде работа..оние сега што оделе се враќале повекето ..само оние кои имале срека и познавање добро на јазикот останувале..

Швајцарија, ајде некако се јаде да работиш на црно, незнам како и зашто таму валјда наоѓаат некои дупки во законот, но во други земји легално да работиш е невозможно (освен ако немаш документи).Сепак ако не отидеш и не пробаш никад нема да знаеш, судбината е чудна работа.

Швајцарија, ајде некако се јаде да работиш на црно, незнам како и зашто таму валјда наоѓаат некои дупки во законот, но во други земји легално да работиш е невозможно (освен ако немаш документи).Сепак ако не отидеш и не пробаш никад нема да знаеш, судбината е чудна работа.

а то имам роднини и во италија , пијаченца...вујче таму работи легално , а вујнами работи и легано и на црно ..легално зимала око 900 евра а на црно повеќе :D ...

а то имам роднини и во италија , пијаченца...вујче таму работи легално , а вујнами работи и легано и на црно ..легално зимала око 900 евра а на црно повеќе :D ...
друго е кога имаш дозвола за престој,па работиш на црно а друго е кога си на црно,кој ќе те трпи и каде ќе стануваш со месеци?

друго е кога имаш дозвола за престој,па работиш на црно а друго е кога си на црно,кој ќе те трпи и каде ќе стануваш со месеци?

да да друго е ..ама ако имаш таму познаници и да си осигураш сигурна работа ...и да имаш дозвола е стварно друго ..1 месец / 2 месеца ке си кај твоите познаници они ке ти помагаат ..после кога ке се стабилизираш се е топ ..еве брат ми ...се спремаше да иде у швајцарија , некој дел кај што се зборува Германски ...одеше 2 години на Часови ...таман да оди ..му рекоа дека нема работа ..еве можеби и веке го заборавил јазикот ...тука работи за една ебена плата од 11 500..јбг

Да да и мене ми се чини премногу добро да биде вистина!

А и ко шо глеам на ФБ профилот.....не ми изгледа некоја серизна фаца!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom