proud_89
Legenden sterben nie!
- Член од
- 17 јануари 2011
- Мислења
- 147
- Поени од реакции
- 87
Топ си кис4е мwa ло6ко рулзз!ете, пак ...а ви реков да не дувате зелена трева
Ајде бриши гз со тоа пасошот и не замарај веќе! Да не забегуваме оф-топик!
Топ си кис4е мwa ло6ко рулзз!ете, пак ...а ви реков да не дувате зелена трева
и да знаеш дека ќе те послушам (сериозен сум) само прво да го извадам после да си најдам работа (некаде во Европа) со негова помош, да заработам некое евренце ( така едно 200 - 300 илјадарчиња) колку за грицки и да си се вратам пак овде домче во МакедонијаТоп си кис4е мwa ло6ко рулзз!
Нема спас од овакви..ги имало и ќе ги има..тоа е ,судбина на нацијата,ја на следниов попис не би ги попишал,не ни ги треба,барем да се знае колку сме-толку сме.. а не за 10 евра поевтина регистрација да зимаат пасош бг.. него д ане терам оф топик,ќе прости модераторот веројатноТоп си кис4е мwa ло6ко рулзз!
Не бе 5 милиона ќе заработиш.. ахахах..гледам сите се вратија со милиони од странство,ти со милијарда ќе се вратиш,ми делуваш ептен способени да знаеш дека ќе те послушам (сериозен сум) само прво да го извадам после да си најдам работа (некаде во Европа) со негова помош, да заработам некое евренце ( така едно 200 - 300 илјадарчиња) колку за грицки и да си се вратам пак овде домче во Македонија
ах мали мали и печурки си јадел ти (од оние на супер Марио) иди брзо буди ги твоите и правец на дежурен. И не туку го мастиљави, побрзај со идејата за пописот зошто ако има на референдум Бугарска Македонија да знаеш дека ќе гласам за тој предлогНема спас од овакви..ги имало и ќе ги има..тоа е ,судбина на нацијата,ја на следниов попис не би ги попишал,не ни ги треба,барем да се знае колку сме-толку сме.. а не за 10 евра поевтина регистрација да зимаат пасош бг.. него д ане терам оф топик,ќе прости модераторот веројатно
--- надополнето: Jun 12, 2011 10:59 PM ---
Не бе 5 милиона ќе заработиш.. ахахах..гледам сите се вратија со милиони од странство,ти со милијарда ќе се вратиш,ми делуваш ептен способен
Фејк.Изглеа предходно ја погрешив темата па да прашам и тука!
Агенција Лозан.....http://agency-lozan.blogspot.com/
Нешто повеке за ова да не знаете?
https://www.facebook.com/profile.php?id=1197934387 дис уан? Прашај го и види што ќе ти каже.Изглеа предходно ја погрешив темата па да прашам и тука!
Агенција Лозан.....http://agency-lozan.blogspot.com/
Нешто повеке за ова да не знаете?
Швајцарија, ајде некако се јаде да работиш на црно, незнам како и зашто таму валјда наоѓаат некои дупки во законот, но во други земји легално да работиш е невозможно (освен ако немаш документи).Сепак ако не отидеш и не пробаш никад нема да знаеш, судбината е чудна работа.имам роднини ..у италија и швајцарија ..баш разговарав за работа како е шо е..ама викаат слабо ..многу било тешко да се најде работа..оние сега што оделе се враќале повекето ..само оние кои имале срека и познавање добро на јазикот останувале..
а то имам роднини и во италија , пијаченца...вујче таму работи легално , а вујнами работи и легано и на црно ..легално зимала око 900 евра а на црно повеќе ...Швајцарија, ајде некако се јаде да работиш на црно, незнам како и зашто таму валјда наоѓаат некои дупки во законот, но во други земји легално да работиш е невозможно (освен ако немаш документи).Сепак ако не отидеш и не пробаш никад нема да знаеш, судбината е чудна работа.
друго е кога имаш дозвола за престој,па работиш на црно а друго е кога си на црно,кој ќе те трпи и каде ќе стануваш со месеци?а то имам роднини и во италија , пијаченца...вујче таму работи легално , а вујнами работи и легано и на црно ..легално зимала око 900 евра а на црно повеќе ...
да да друго е ..ама ако имаш таму познаници и да си осигураш сигурна работа ...и да имаш дозвола е стварно друго ..1 месец / 2 месеца ке си кај твоите познаници они ке ти помагаат ..после кога ке се стабилизираш се е топ ..еве брат ми ...се спремаше да иде у швајцарија , некој дел кај што се зборува Германски ...одеше 2 години на Часови ...таман да оди ..му рекоа дека нема работа ..еве можеби и веке го заборавил јазикот ...тука работи за една ебена плата од 11 500..јбгдруго е кога имаш дозвола за престој,па работиш на црно а друго е кога си на црно,кој ќе те трпи и каде ќе стануваш со месеци?
Да да и мене ми се чини премногу добро да биде вистина!Фејк.