Работа во странство

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
ете, пак ...а ви реков да не дувате зелена трева
Топ си кис4е мwa ло6ко рулзз!
Ајде бриши гз со тоа пасошот и не замарај веќе! Да не забегуваме оф-топик!

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
и да знаеш дека ќе те послушам (сериозен сум) само прво да го извадам :) после да си најдам работа (некаде во Европа) со негова помош, да заработам некое евренце ( така едно 200 - 300 илјадарчиња) колку за грицки и да си се вратам пак овде домче во Македонија

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Нема спас од овакви..ги имало и ќе ги има..тоа е ,судбина на нацијата,ја на следниов попис не би ги попишал,не ни ги треба,барем да се знае колку сме-толку сме.. а не за 10 евра поевтина регистрација да зимаат пасош бг.. него д ане терам оф топик,ќе прости модераторот веројатно ;)
--- надополнето: Jun 12, 2011 10:59 PM ---
и да знаеш дека ќе те послушам (сериозен сум) само прво да го извадам :) после да си најдам работа (некаде во Европа) со негова помош, да заработам некое евренце ( така едно 200 - 300 илјадарчиња) колку за грицки и да си се вратам пак овде домче во Македонија
Не бе 5 милиона ќе заработиш.. ахахах..гледам сите се вратија со милиони од странство,ти со милијарда ќе се вратиш,ми делуваш ептен способен (y)

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Нема спас од овакви..ги имало и ќе ги има..тоа е ,судбина на нацијата,ја на следниов попис не би ги попишал,не ни ги треба,барем да се знае колку сме-толку сме.. а не за 10 евра поевтина регистрација да зимаат пасош бг.. него д ане терам оф топик,ќе прости модераторот веројатно ;)
--- надополнето: Jun 12, 2011 10:59 PM ---

Не бе 5 милиона ќе заработиш.. ахахах..гледам сите се вратија со милиони од странство,ти со милијарда ќе се вратиш,ми делуваш ептен способен (y)
ах мали мали и печурки си јадел ти (од оние на супер Марио) иди брзо буди ги твоите и правец на дежурен. И не туку го мастиљави, побрзај со идејата за пописот зошто ако има на референдум Бугарска Македонија да знаеш дека ќе гласам за тој предлог :D

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Некој да не знае нешто за работа во Малта , поточно во Слиема ? Било која информација би помогнала .

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Случајно налетав на една агенција за вработување во странство „Лефи Интернационал„ се вика. Имате некоја информација за нив? Сериозни се?

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Изглеа предходно ја погрешив темата па да прашам и тука!

Агенција Лозан.....http://agency-lozan.blogspot.com/

Нешто повеке за ова да не знаете?

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
имам роднини ..у италија и швајцарија ..баш разговарав за работа како е шо е..ама викаат слабо ..многу било тешко да се најде работа..оние сега што оделе се враќале повекето ..само оние кои имале срека и познавање добро на јазикот останувале..

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
имам роднини ..у италија и швајцарија ..баш разговарав за работа како е шо е..ама викаат слабо ..многу било тешко да се најде работа..оние сега што оделе се враќале повекето ..само оние кои имале срека и познавање добро на јазикот останувале..
Швајцарија, ајде некако се јаде да работиш на црно, незнам како и зашто таму валјда наоѓаат некои дупки во законот, но во други земји легално да работиш е невозможно (освен ако немаш документи).Сепак ако не отидеш и не пробаш никад нема да знаеш, судбината е чудна работа.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Швајцарија, ајде некако се јаде да работиш на црно, незнам како и зашто таму валјда наоѓаат некои дупки во законот, но во други земји легално да работиш е невозможно (освен ако немаш документи).Сепак ако не отидеш и не пробаш никад нема да знаеш, судбината е чудна работа.
а то имам роднини и во италија , пијаченца...вујче таму работи легално , а вујнами работи и легано и на црно ..легално зимала око 900 евра а на црно повеќе :D ...

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
а то имам роднини и во италија , пијаченца...вујче таму работи легално , а вујнами работи и легано и на црно ..легално зимала око 900 евра а на црно повеќе :D ...
друго е кога имаш дозвола за престој,па работиш на црно а друго е кога си на црно,кој ќе те трпи и каде ќе стануваш со месеци?

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
друго е кога имаш дозвола за престој,па работиш на црно а друго е кога си на црно,кој ќе те трпи и каде ќе стануваш со месеци?
да да друго е ..ама ако имаш таму познаници и да си осигураш сигурна работа ...и да имаш дозвола е стварно друго ..1 месец / 2 месеца ке си кај твоите познаници они ке ти помагаат ..после кога ке се стабилизираш се е топ ..еве брат ми ...се спремаше да иде у швајцарија , некој дел кај што се зборува Германски ...одеше 2 години на Часови ...таман да оди ..му рекоа дека нема работа ..еве можеби и веке го заборавил јазикот ...тука работи за една ебена плата од 11 500..јбг

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Да да и мене ми се чини премногу добро да биде вистина!

А и ко шо глеам на ФБ профилот.....не ми изгледа некоја серизна фаца!

Kajgana Shop

На врв Bottom