Пуканки?

На битолски си ги викаме пуфки:wink:имам дома машина за праење пуфки ама многу ретко ја користам.Порано почесто ја употребував, ама сега скоро ич.Ме нервира само то шо не можиш да му клајш барем малку масло за поубо да се залепи солта.Од машината излегуваат многу суви.

Обожавам летото кажи речи секој ден јадев многу ми се слатки:pipi:

На битолски си ги викаме пуфки:wink:имам дома машина за праење пуфки ама многу ретко ја користам.Порано почесто ја употребував, ама сега скоро ич.Ме нервира само то шо не можиш да му клајш барем малку масло за поубо да се залепи солта.Од машината излегуваат многу суви.
Изгледа дека иста машина имаме...не се става внатре маслото туку има посебно место каде се загрева...и откако ке излезат пуканките маслото се полева од горе...пробај:smir:

Leleee puknacinja...abe doma nikogas ne mi teknuvase da si kupam ili ne daj boze napravam, ama zatoa tuka..mf mf mf..pa i so malku butter poleani i so rum i koka kolicka zaleani...:vozbud:

Лееее како би јадел чоколадни пуканкее сегаааа :pipi:
Штета што нема у Тетово, јадев у Охрид :) :)
А иначе јадем и обични ама немам одамна јадено :)

Мммм обожавам пуканки и мајстор сум за правење:smir:Секогаш ко ќе гледам филм јадам и пуканки а то многу често е

Ааа, редовно. :pipi: А имам луѓе дома на филм, а и да немам дома луѓе на филм, си прам. Може па и не можам сама да ги изедам. :icon_lol: Најубави ми се. Додуше, еднаш здраво сјебав и пуканките и тенџерето и нервите прибидејќи ми сакаше душата чоколадни пуканки, па им` аднав какао. Пре Доместос ќе им` ставам него ли уште еднаш какао. Никогаш појќе. Не да не личеа на ништо... И не да немаа вкус... :icon_lol: Ама то еднаш беше, се`уште ми се најубави! :lut: :icon_lol:

jadam sekoj den posle skolo, pominuvam od kaj parkot i si kupuvam i si grickam do doma..:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom