Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

њот, талентирано машко кое лаже во информации на профил дека припаѓа на понежнио пол. Претпоставувам.

Уште ко те видов прв пат на форумо ја видов таа твоја потреба за иронија и сарказам искажана дел преку твои, дел преку фрази од животот на интернет. Сакаш потсвесно да им дадеш на луѓето до знаење дека немаш македонска поддршка на компјутер, а имаш, значи лажго си. Имаш ставови, имам приметено, за кои црврсто се држиш. Дури и длабоко во себе во некоја препирка да сфатиш дека колку толку не си во право, се држиш до твоето. Според стилот на музика кој го слушаш, у кој се слагаме, мислам дека си до некаде човек шо размислува пред да направи нешто. Зборот ми е дека планираш. Колку без веза овоа последното, хаха. У друштво не си бил онај шо го заебавале туку ти си ударал спустови. Не ти смета многу хумор на твоја сметка, со што се гледа дека си опуштен према тоа што луѓето мислат за тебе. Шизик со карактеристики на форумски нинџа кој смислата на хумор му е на завидно ниво, според тие шо те сфаќаат а нервираш затегнати души. Креативен си, доказ се пријателчињата шизо и френ, поздрав до нив. модераторе wot.
њ

Luki Junior

Се сеќавам на мојот прв "инкаунтер" со Луки, не ми текнува на темата или муабетот, но го памтам чувството што ми го предизвика. Штета што тие мислења беа офф и се избришани, инаку ќе ги пронајдев во базата. Стануваше збор за подолг пост и отпрвин кога видов дека е напишан на дијалект, а притоа имаше заземено некој "јас немам поим" став на темата, сакав да се откажам од читање, но туц-муц, некако ме завлече, и го исчитав до крај. И успеа да ме скокотне со тоа што го имаше напишано. Го "пецнав" со реплика и на тоа добив многу галантен одговор дека не паѓа на провокативни прашања. Ај што бев позитивно изненадена, туку ме остави и со прашалници, искрено не очекував таква реакција. И толку беше, јасно ми стана дека неговото едноставно пишување не е нималку наивно и покрај дијалектот. :)

Луки е до коска фер човек се` додека играш и ти фер спрема него. Ги сака картите отворени и не се плаши од тоа каков впечаток ќе остави, не се маскира, what you see is what you get, и покрај тоа што некој смета дека неговиот форумски лик е нечие алтер его. Иако може другите да ги носи во заби, не ги гледа луѓето од височина. И покрај тоа што е поткован, нема кај него надменост. Јас што велам, голем човек е оној човек што (иако седи високо) знае и може и со чистачката да скрши два реда муабет и притоа таа да не се почувствува понизно или навредено. Ете, така го доживувам Луки. Не сака расправии и конфронтации, но не бега од истите ако е предизвикан, и тоа одговара само на оние што не се тривијални. Во спротивно, ќе се насмее на своја сметка и елегантно ќе го напушти теренот. Не оди со глава во ѕид по секоја цена. Имам впечаток дека има големо его, што во неговиот случај не е воопшто негативност од причина што умее да го држи цврсто под контрола. Си го потхранува, но дозирано. Правичен е и знае да си го разграничи сопствениот хир од она што е суштинско. Мислам дека е бескомпромисен, поточно, не прави компромис за крупни и важни работи (неговото и крај :D ), додека за оние баналните, не само што ќе ти удоволи, туку и ќе ти даде се` што има.

Е сега, од друга страна, Луки ти е човек кој не сакаш да го имаш за противник. Иако овој аспект го крие, мислам дека ја знае и (само ако сака) одлично ја игра најопасната стратегија, дефанзивно-офанзивна. Наивно намами го непријателот на свој терен, за да му ги откриеш слабостите, а победи го на негов терен со директен напад на неговите јаки страни. Што би се рекло clean cut, fierce and quick, со еден удар те кутнува, што во суштина е одлика на високо интелигентен човек. И ова нема врска со образование, сестраност, нашетаност, широки погледи и слично, што секако не мањкаат кај Луки, туку повеќе има врска со одлично познавање на човечката психологија. Знае точно кога и како да го постави вистинското прашање, и покрај тоа што јасно му е однапред каков одговор ќе добие. Има очи да те прочита преку "неважните" работи. Може да ја согледа и разбере суштината со два збора, а знае да ти ја каже и пренесе со еден. Што е повторно одлика на бистар ум. Што би рекле џапанезерите, ако не знаеш графички да го нацрташ концептот, тогаш не си го ни разбрал. Така и Луки, знае да црта ко џапанезер. :гик:

Има голема самодоверба и имам впечаток дека не ја истакнува поради тоа што знае дека нема ништо послатко од вистината. Сака едноставни работи, скромен е и знае да биде среќен и со малку. Нема кај него мегаломански апетити кога станува збор за меѓучовечки релации. И како за крај, она што многу го ценам, го нема изгубено и си го гали детето во него.

Со еден збор Луки Џуниор е далеку од џуниор. :)

П.С. Доколку некој се прашува, со Луки досега имаме разменето севкупно две ПП и еднаш се имаме видено тет-а-тет, каде само се запознавме, а не успеавме да врземе ни два реда муабет. Сето погоре напишано е впечаток од постови на форум.

П.П.С. Нејќум контра-анализа, сакам едно Lindt чоколадо, те молим те. :X3:

Anne. the redhead..

Супер дадичка, крајно мистериозна, кој ја има на фб знае шо зборам. Си има филм у главата дека еден ден ќе биде со Робин од НИН, што ја прави исто така крајно амбициозна, и уфилмана, хаха. Пријателски е настроена кон секој, кажувам овака бидејќи од никакво познанство развифме добро пријателство без некоја посебна причина. Некој што има таков добар вкус за серии, значи има поминато доста време гледајќи ги. Не е лошо али, ми стоиш како мрза. Исто како мене. Има домаќински настроен живот, на кој укажуват јадењата кои ги прави и ни ги споделува во гурмански катче на натпреварите. Музиката ја обожава, а кој пее (и у себе да пее се важи) зло не мисли. А човек што не мисли зло не е злобен човек според истражувањата на некои научници, нели. На кајгана покажува дека има таинствена страна, која ја имаат скоро сите кајганџии и овде, повеќето скриени од оние со кои го минуваат животот, анонимно го покажуваат вистинското јас. Со оглед на тоа колку пријатели и познанство има стекнато на форумот, нашата Ан покажува дека е фино воспитана и има добар поглед кон светот. Овоа баш и не личе на професионална психоанализа ама ни ја не сум професионалец. Секое добро. Сакам од палачинките.

^ Животот е мојот филм. :icon_lol: Aко некад го сретнам батето, ќе си помисли дека иам олигофренија... and they lived happily ever after. :D
Фала ти, јаки ти се експресниве анализи проткаени со хумор... ваљда за да не ти се налутиме кога ни истакнуваш особини што може не ги сакаме баш.
Него палачинки ме мрзи да ти правам, ми заостанаа серии. :D

И да, сеуште сакам анализа од некој со кој неам правено баш муабет. :) Тачно дека сум активна на малце теми, али ќе се извади нешто и од тоа. :D

Мени неко, али онака ин јур фејс бич!

ЈАС! :sneaky:
--- надополнето: 16 септември 2013 во 03:14 ---
Форест, форумски лик на кој ретко можеш да му замериш и/или да му се спротивставиш, а ако веќе си го направил тоа, тогаш нешто не штима со тебе. Таков е и надвор од форумот, харизматичен, мил, забавен, емотивен, несебичен, интелигентен...

Норвежанец во душа. Ова му е мана, затоа што има тенденција да прерасне во нешто посериозно, кое никому не му донело добро во животот..
Знае да се налути без некоја цврста причина, да те излуди, да го снема некој период, изненадно да се појави и со неговиот харизматичен пристап и по некоја смешна досетка, да те насмее и да те натера да заборавиш што се случило. Не, човекот не е слеп мазохист, туку причината поради која се налутил не била доволно добра. Ова го прави лутко.(Не ме убивај! :) ) Добро е што лутината му мине релативно брзо и согледува дека згрешил.

Во секој случај(читај доста го ругав
:) ), негативните особини скоро и ги нема, или барем не сум во состојба да ги согледам, затоа што кај него преовладува доброто. Значи тие ситни мани се небитни(освен што ја слушаш Гергана, тоа никогаш нема да можам да ти го простам!), затоа што станува збор за човек со огромно срце, нешто што е ретко денес.Тој е човекот кој ќе ти ја врати довербата во човештвото. Човек кој вреди да го имаш во твојот живот на било кој начин.

:( никој не сака на мене, шмрк, ќе ве кажам на мама какви другари сте:P

Еве ја иам над 500 мислења... многу над 500, еднаш одамна пишав али никој не ме рецна... па ај сеа да ве видам, баш ме интересира :D

Еве ја иам над 500 мислења... многу над 500, еднаш одамна пишав али никој не ме рецна... па ај сеа да ве видам, баш ме интересира :D

Може ли ја да пробам, ама анализа чисто на форумскиот ти, како да не те знам лично?

Може ли ја да пробам, ама анализа чисто на форумскиот ти, како да не те знам лично?

ако ти е толку мерак и таква како што ме знаеш лично направи :D
може, искрено сакав од некој што не ме познава лично али може :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom