Прво "нафлекување", се сеќавате?

• Креатор на темата Креатор на темата Mad Maxx
  • Време на започнување Време на започнување
Па од алкохол пијам само коњак.За алкохол нејкев да чујам.Почнав по малку, и тоа негде накај Нова Година ама не се опив салам.(пиев ама никако да се опијам).
Потоа почнав да си ја терам секоја сабота се повеке и повеке.(играв скокав,што ли се не,башка и музиката ми се имаше погодено:party3:)
И пред некој месец се бев начукал салам.Играв скокав, не се чувствував пијан.
Леле, ама ко мрднав еден чекор да си одам накај дома ( а и касно беше).
Два чекори направив и мислев дека умирам.Некако сум излегол од локалот и право накај дома.
Пред да флезам во дворот почна да ми се повраќа.Повраќав многу пати и немав сила да си одам дома.ми се плачеше.( во тој момент се ке дадев, само пијан да не бев).
Малку сум задремал на комшијата на тулите покрај патот.(да не ме осетат дома).
Едвај сум легнал на креветот.Си мислев оти после ова бурна ноќ ке спијам два дена.Ама немаше ни 2 саата јас се разбудив.И ич не заспав после тоа.И дента бев како со исперен желудник.

И од тогаш реков дека веќе ич не пијам.

ОК од темава се бара прво пијанство ама гледам и почнавте со и најгадното пијанство, па ај и за двете ќе пишувам.

Првото пијанство не беше баш нешто посебно ама знам бев прва одина средно и за мојот роденден бевме кај Луси (некој знае некој не, нема везе, кој бил таму знае како е ;)) и со уште еден другар земавме литро со литро едно и го џапнавме за пола саат, после уште едно и веќе ме имаше фатено. После Луси бевме до парк и веќе почна да дејствува асално винцето. Почнав да зборам глупости, знам дека на другар му ги земав ролерките и се возев по паркот. Не бев ептен дамла ако може да се каже ама за прво пијанство таман беше, бев само фатен. Додека стигнав дома се отрезнив, дека брзо се трезнам, за рок од 30-45 минути.

А најгадно пијанство ми било оваа нова година. Бевме собрани во куќа и се разбира почна пиењето, малце повеќе пивце, па преминав на винце, па на крај да завршам со узо (проклето да си грчко срање, дадов збор дека веќе таква работа не внесувам во моето тело:)). И така после 2 саати мене почна да ми се врти, па дека имаше еден убав кревет со мноооогу јакни и си легнав на него, знам до мене седеше другар бетер од мене дамлосан, додека спиев цело време ме будеа со тоа блицовите од апаратите, па само ми зборат нешто во стил на "Како успеа бе пијаницо една!". И така на моменти ме маваа некои флешови во глава, незнам ни јас што беа дека незнаев ни кај сум, искочив надвор едно 3-4 пати да повраќам. И така негде 3 сабајле се осеќав топ и продолжив само со пивото да ме трезни.

Имало и некои други пијанства ама не колку ова, освен уште едно.:pos2:

Не обожавам нешто многу да пијам алкохол. Го консумирам од поодамна :kesa: но по една чашка кога сум излезена, а ако има некаква посебна причина си дозволувам и повеќе, но имам поставено црвена линија и штом почувствувам дека нешто ми се мати или се намалуваат рефлексите прекинувам. Секогаш ми беше страв да се напијам до толку што нема да знам за себе, не знаев како ќе се однесувам во таква ситауција.

Ама (без АМА ништо не се може) баш пред неколку месеца, излезени со другарка сами, пие таа, пијам и јас. Исто количество коњак, неа ништо не и е, јас почнав да се губам. Имав среќа што ми дојде "спасителот" и некако ме освести! После толку години, тоа беше првото појако пиење, а второто е во многу блиско минато, кога воопшто и не испив многу, ама паметот во моментите кога ја полнев чашата којзнае кај ми беше, па заборавив дека претходно пиев тешки апчиња, за потреба секако, па дури и неколку различни видови.
Неколку минути подоцна се случуваа трагедии. Не би можела да пишувам детално за тоа, но си го спасив животот за влакно.
После тоа, можам слободно да кажам, алкохол да, но СЕКОГАШ во умерени количини и со ум во глава.

Прв пат кога се начукав бев осмо одд. братучед ми свадба јас девер,како девер ред и адет било да лизнеш од виното во црква малце и па пред да влеземе во салата некое шампањско,ееее тоа што не беше ни ред и адет внатре братучед еден што ми даде некоја Смедеревка со Фанта да мешам:kesa: не испив кој знае колку ама се направив мајмун у секоја смисла на зборот,марамата деверска место на рака ја опашав на чело ко Рамбо,ми влезе во глава некоја идеа чудна дека на кумот ќерка му ме свиѓа(таа имаше тогаш 20 и кусур години)па имеше неколку ситни испади:bip::bip: и long story short бев појака фаца од снаа ми тој ден,ден денес кога ке се спомне свадбата мајка ми едвај чека да се смени тема на масата:pos2:

Тоа беше првото озбилно,првото тешко не го објаснувам пошто уште мислам дека си повратив некој орган тоа сабајле пред дрвото у маало,и кога и да мирисна Мастика ми се враќа флеш како сум наведнат и под мене едно брдо пасирана храна(гадно малце):bip:...

Јас ќе си се исповедам и ќе кажам дека никогаш во живот се немам нафлекано. Што знам, алкохол не поднесувам, не ми прави задоволство. Мислам дека кога пијам Спрајт, внесува повеќе возбуда кај мене. Пијам алкохол еднаш во 3 месеца, и тоа на ручек со моите и ме пуштаат да се напијам колку сакам, затоа што знаат дека не поднесувам:)
Ама кога не сакам, не сакам!

не ми текнува на првото пијанство, млад бев! ама ми текнува на првиот пат кога лом сум се направил и сум бил неТука цели 4 дена :S

се стајв на 15 менделекса и колку што ми текнува другарите ми велеа дека сум испил пола литро текила и 6 лименки од пола литро кока кола за мојот 16ти роденден...

п.с. а за една недела ќе правам рекорди, во принцип не се начукувам често, затоа што сакам да се контролирам што правам, можно е првпат алкохол онака у друштво да пиеш и да те фати ми било на некои 12/13 години, ама знам прв пат мдм лапнав на 14.

Прв пат ме “опијани“ 1 чаша пиво:kesa:.
Не правев/зборев многу глупости, бев свесна што се дешава околу мене, само имав напади на плачење.

А најгрдо пијанство ми беше лани летото кога се направив флека.
Бев свесна што правам, како правам, а не можев да се контролирам. Толку бев лом што и наредното сабајле едно 5-6 пати повратив и моите ми даваа апчиња и ми ставаа ракија на стомак ( :nesum: ) мислејќи дека ме фатил грип, а остали детали не би споделувала зашто е премногу засрамувачки. :)

Полуматура афтерпарти, две пива, едно малибу и пола шише Џони Вокер, мојата најголема љубов. Не бев свесен еден ден шо сум како сум, а ми се лошеше ко ќе видев било шо за пиење наредните 4-5 дена. Оттогаш редовно се хроничам, само се чекат погодно друштво, желба и кондиција. :)

Прва флека.... ех за една нова година ,(башка со брат ми бев) прва год средно, со братучед ми неарниот цело литро текила испивме со лимон, лелее дрвооооо, овој гајле нема јас ќутук, и прво плачев, потоа се кршев од смеа и ме примети брат ми и ми вика ај ти оди у соба да си легнеш доста ти беше....сабајле кома, стомак болка глаата ми беше тапан, аууу уште ми придоаѓа тоа лошо чувство,ама битно сеуште коа ќе се поднапијам се клештам ко неарна.

Првпат на 3 години. Брат ми, и тој мал, а и заебант, место вода ми дал ракија. И колку му треба на тригодишно дете? :)
А онака свесно возрасно, 1ва година. Ме оставија да чувам еден пријател кој беше така нели, и оставија 2 литра црвено домашно (ама ептен убаво). Кога се вратија најдоа само пола литар :) Не бев којзнае што, се рашетав малце, па си отидов.
А најгадно, охо, има повеќе. И ај да се не распричавам оти... многу треба да напишам.
Битно е дека повеќе не пијам. Мислам, пијам некоја чаша, ама веќе не дозволувам ни да ми се врти во глава. Не за друго оти нема луѓе кои се достојни за пиење, педерчиња некои, па оговарат после. Покварен свет.

Јас ќе си се исповедам и ќе кажам дека никогаш во живот се немам нафлекано. Што знам, алкохол не поднесувам, не ми прави задоволство. Мислам дека кога пијам Спрајт, внесува повеќе возбуда кај мене. Пијам алкохол еднаш во 3 месеца, и тоа на ручек со моите и ме пуштаат да се напијам колку сакам, затоа што знаат дека не поднесувам:)
Ама кога не сакам, не сакам!

Чекај мала си, ко ќе потпораснеш, односно подостареш ќе пиеш почесто алкохол.

А за да не биде се надвор од темата, јас се немам направено никогаш флека, всушност јас никогаш не сум бил ни вистински пијан, и покрај поголемките количества на алкохол кои ги имам испиено.
А пусто друштво 5 години се спрема да ме опијани, ама некако секогаш тие се начукуваат први па не им успева намерата со сила да ме тераат на екс да пијам алкохол, а нејќам, јас сакам полека лезетски да си „дегустирам“.

На екс е најлошо. Не пробувајте! Навистина, не пробувајте!
:)

Неколку битни моменти за спомнување

возраст 4 години, локација дома

Прабаба ми Бог да ја прости секое сабајле и навечер си отвораше едно стаклено шишенце од 0.33 кока кола (порано имаше стаклена амбалажа од 0.33 постарите може памтат) полно со ракија и си потпивнуваше.

-Бабо што е тоа дај да пробам?
-Чедо не е тоа за деца.

И кога не беше тука го отворив и научен на сок и вода дрмнав асално. Следно нешто што памтам е дека станав од подот. Никој не примети. После тоа не пиев ракија 15 години.

возраст 10-11 години локација Фук Так, Дојран

На големите еснафски собиранки на моите и нивното друштво со староградска музика често и во живо моите ми даваа вино. Од тогаш си ги љубев Темјаниката и Семијонот од белите, и Розето, Александријата и домашното од црните.

возраст 16, локација кај другар

Јас уште двајца и господинот Џани Вакер. После тоа отидов на метал журка во Лидо и мавнав уште 2 пива. Другар ми почна по бандери да се качува од оние со шипки од страна а јас си отидов дома и прв пат истурив црева од алкохол

Моите-Пијан ли си?
Јас-Бољеееее битиииииии пијан негооооооооооо стаааааааааааааар

Од тогаш си ветив дека нема да пијам до стадиум да повраќам.

Ветувањето го прекршив 7 години подоцна на 5 години матура возраст 23 локација кафана Ганза. Се погоди да седам до најголемиот турбофолкер од класот.

-Ти вечер седиш и пиеш со мене
-Арно

Двајцата мавнавме 10-12 ракии од 0.05. После си отидов дома. Ама пред да си одам на Гоце Тодоровски (он мислам ја држеше тогаш) како стален муштерија му побарав ДВД со Македонски Народни Приказни. Нормално не го добив.

пред месец дена во Селект Струмица го срушив апсолутниот рекорд со 15 штока. Ништо не ми беше и ме фати уплав од што освен некоја блага замелушеност се осеќав најнормално.

Прво пијанство.. У 8 одд, бев сама дома и од пуста досада зедов вино да пијам.. И така седната, пиев , пиев и пиев, не прекинував затоа што не осеќав некоја разлика.. И кога станав нагло, ми се сврте у глава и почнаа да ми шетаат ѕидовите.. И после кога дојде мајка ми знам дека и зборев глупости, неповржани работи нешто, ама не ме примети ипак..

Најсмешно пијанство на кое секогаш ми текнува е зимоска на роденден исто ја претерав со вино и отидов у кафиќов кај што бевме у WC, пошто од вино ми се моча ненормално:pos:.. Арно ама ми удре у глава некој филм дека у wc-то имаат камера и почнав да паничам и буквално сите што беа у кафиќов ги прашав за мислење дали има камера у wc..

А последно сеа, пиевме кај другарка ми дома, и и го демолирав станот и не пијам више, затоа што нема смисла, или па ако пијам пак, да ме врже некој треба, затоа што место не ме држи и правам глупости многу..
Иначе секое пијанство ми е од вино, само еднаш има исклучок кога претерав со вотка..

И така...:pipi:

Чекај мала си, ко ќе потпораснеш, односно подостареш ќе пиеш почесто алкохол.
Можеби мала сум уште, ама постара сум од некои што веќе пишаа на темава :pos:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom