Првиот аква-парк во Македонија (Пробиштип)!

• Креатор на темата Креатор на темата shutdown
  • Време на започнување Време на започнување
Вака може да биде и пропадната инвестиција освен ако не си напраат договор со туристичкиве агенции, од секој град, превоз да речеме во петок, организиран превоз и назад инаку понеисплатливо би им било:)

О да ви е*ам луѓето, затоа никогаш нема да мрднеме. Се делиме на провинцијалци и Скопјани. Се делиме на ВМРО и СДСМ. Додека ние живееме така и се мразиме, ќе ни ја делат државава. Што има врска што е во Пробиштип? Ќе направат и во Скопје, па здравје Боже и во Охрид. Мора од негде да се почне. До сега немавме нигде аква парк, идевме во Грција, Турција, Бугарија за да видиме и да се воодушевуваме. Каков таков, нека има и тука. Ќе видиме колку ќе биде карта па ќе коментираме. Мислам дека на 8ми ќе објават.

Добро е, ми се допаѓа што се гради, каков-таков, немавме аква парк, сега ќе имаме. Им треба организација од маркетиншки аспект. Опнале на фејсбук слики сликани од некои глупи мртви агли, нит панорама ни ништо, сакаме да видиме како тоа изгледа од далеку, земале плус ставале слики од други аква паркови, бог да чува...Ако картата биде 1200 денари тоа е прескапо + превозот до таму. Моја претпоставка е дека паркот е на некој локален бизнисмен кој што ја поседувал земјата па нормално, нема да дава пари за друго земјиште, ќе си направи аква парк на неговото. Во секој случај треба да поработат малку повеќе на маркетинг и ќе има и странски туристи кои може успат да застанат на едно кафе, да се пробањаат, да се одморат итн..

О да ви е*ам луѓето, затоа никогаш нема да мрднеме. Се делиме на провинцијалци и Скопјани. Се делиме на ВМРО и СДСМ. Додека ние живееме така и се мразиме, ќе ни ја делат државава. Што има врска што е во Пробиштип? Ќе направат и во Скопје, па здравје Боже и во Охрид. Мора од негде да се почне. До сега немавме нигде аква парк, идевме во Грција, Турција, Бугарија за да видиме и да се воодушевуваме. Каков таков, нека има и тука. Ќе видиме колку ќе биде карта па ќе коментираме. Мислам дека на 8ми ќе објават.

Абе супер е што е во пробиштип него тешко со таа цена да просперира во пробиштип.

Абе супер е што е во пробиштип него тешко со таа цена да просперира во пробиштип.

Рекоа дека таа цена е само за отварањето, така да ни останува да почекаме да видиме колку ќе биде па после ќе плукаме.

Рекоа дека таа цена е само за отварањето, така да ни останува да почекаме да видиме колку ќе биде па после ќе плукаме.

Зашто бе да плукаме? Нема потреба од такво нешто.Све си е баш фино и убаво.Само цената малку не изненади.Ама ако е така како што ти велиш тогаш и не би бил некој голем проблем тоа.Обично за отворање цената е бесплатна и не ќе им било лошо нешто такво да смислат и така има на што да заработат таму.

Шо само се жалите бе ццц Аква парк ќе имаме ејјј шо сакате вие по 150 денари да опнат и сите цигани да одат да се шлапаат ? па нека биде и по скапо барем на отварањето нема да одете на базент додека не се отвори ова и ете ви ќе заштедете некој денар за Аква паркот или ќе си скратете едно ноќевање од одморот ...иначе се кладам дека понатаму цената ќе биде поефтина .

Зашто бе да плукаме? Нема потреба од такво нешто.Све си е баш фино и убаво.Само цената малку не изненади.Ама ако е така како што ти велиш тогаш и не би бил некој голем проблем тоа.Обично за отворање цената е бесплатна и не ќе им било лошо нешто такво да смислат и така има на што да заработат таму.

Јас кажувам тоа што читам, така пишаа на фејсбук страната дека ова е само за отварањето. Останува да видиме, ако остане оваа цена мислам дека и сами се свесни дека скоро никој не би дал.
--- надополнето: Aug 4, 2011 8:30 PM ---
А да, и картава освен од Групер не знам од кај би се купила. А на Групер е 600денари.

Јас кажувам тоа што читам, така пишаа на фејсбук страната дека ова е само за отварањето. Останува да видиме, ако остане оваа цена мислам дека и сами се свесни дека скоро никој не би дал.
--- надополнето: Aug 4, 2011 8:30 PM ---
А да, и картава освен од Групер не знам од кај би се купила. А на Групер е 600денари.
Javi se vo turistickata agencija jupiter (mislam deka oni se glavni za organizacija), vrsat prevoz do tamo i nazad za 300 denari povratna karta SKOPJE-PROBISTIP-SKOPJE i kaj niv kartata kosta 600 denari za golemi 300 za deca do 14 godini

Javi se vo turistickata agencija jupiter (mislam deka oni se glavni za organizacija), vrsat prevoz do tamo i nazad za 300 denari povratna karta SKOPJE-PROBISTIP-SKOPJE i kaj niv kartata kosta 600 denari za golemi 300 za deca do 14 godini

Ете значи и таму е 600, никаде не е 1200. Е сега од Скопје те чини и патот и тоа е зезнато, ама тоа е. И до Велес колку што знам идат луѓево на базен, е сеа нема да дадат 300денари ама пак.

Цената во Сончев Брег е 17 евра...

За цената стварно е претерана, а и локацијата не ми се допаѓа, ако на некое место требаше да се изгради вакво нешто, тоа е Охрид, или евентуално Скопје...
паааак ли скопје? а оти во охрид, си има езеро охридон? кај и да го направеа, пак на скопјани и на "ориџани" немаше да им чини..оти не е кај нив?

600 + 300 900 со превоз и не е така многу иако мислам дека во иднина подобро ќе се организираат и ќе ги намалат цените уште. Како за идеја супер ни требаше вакво нешто

А у колку се поаѓа и враќа знаеш? Дан е поаѓање во 9 саат па цел ден у пат да ти отиде.

Цената во Сончев Брег е 17 евра...

За цената стварно е претерана, а и локацијата не ми се допаѓа, ако на некое место требаше да се изгради вакво нешто, тоа е Охрид, или евентуално Скопје...

Ma kaков Охрид,Скопје.Зошто да градиме настрана од Скопје,другите места се непотребни.

Супер им е локацијата блиску до помал град и во природа.ВО НОРМАЛНА ДРЖАВА.Е сега шо сме гнасен народ и се нешто не ни е погодено како евентуални муштерии ,а тие како газди за месец дена им е планот да си ја повратат инвестицијата е мноооогу лошо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom