Првиот аква-парк во Македонија (Пробиштип)!

• Креатор на темата Креатор на темата shutdown
  • Време на започнување Време на започнување
Негативните критики ќе се однесуваат најмногу на цената...
Не може целодневна влезница за аква-парк на Сончев брег да биде 10 евра (со вклучен превоз од плажите до паркот), а во Пробиштип да биде 1200 денари. Не смее да биде повеќе од 300-500 денари за целодневно уживање, ако сакаат навистина да го наполнат. И онака ќе соберат добра пара само од баровите и храната. Сите ја прават истата грешка со астрономските цени, затоа што сакаат ОДМА да ја вратат инвестицијата.
Цената во Сончев Брег е 17 евра...

За цената стварно е претерана, а и локацијата не ми се допаѓа, ако на некое место требаше да се изгради вакво нешто, тоа е Охрид, или евентуално Скопје...

Значи најголемиот Аква Парк Adaland кој се наоѓа во Кушадаси, Турција со над 15 тобогани и најголема површина во Европа карта е 20 евра. А, ова бе?

Па ајде се во скопјето ваше нека ви отворат ебате па и така нема да ви одговара сељачиштата ќе ви сметат од провинцијата. Разберите не е само скопје во оваа држава и една држава не може да напредува со еден главен град мора сите градови да се модернизираат.

Море, што ме напаѓаш мене? Јас ти зборам од економски аспект не е добро, сеа, да се отворат вакви работи далеку од поголемите градови. Охрид на пример е боље избор. Не ни мислев на Скопје...

Spored mene odlicna rabota e ova, i odlicna investicija kojasto moze da se isplati. Samo treba da se najde nekoj pameten da organizira na primer poeftin prevoz od Skopje, da ima grupni popusti, za deca do 5-6 ( ili neznam kolku godini, ne e bitno ) da e besplatno - barem za pocetok da privlecat poveke turisti, bidejki veke zavrsuva letoto. Ke ima relativno kratok period za koristenje ( edinstveno ako ne bide od zatvoren tip, sto ne mi se veruva ) i bi bilo podobro da ja namalat cenata za da se privlecat turisti - DA SE CUE NIZ ZEMJAVA DEKA IMA AQUA PARK :)

Иначе до 2012 ќе се отвори аква парк и во Скопје во општина Аеродром, а до 2015 се шпекулира дека ќе има и во Карпош.

Дајте му на народот леб и игри. Кога има се помалку леб на народот не му е баш до играње, така да висок ризик и високи влезници.

Што ќе мие АКВА ПАРК најубаво си земеш куќа на Планина си напрајш базен и ставиш еден тобоган и то .

Требаше да има нешто вакво и во Кочани, ама на крајот ништо (како и обично :D)

Првин локацијата е смешна, потоа цело лето го промаши па боље да не го отвара од сеа а и скапо е за толку далечно место од на пример Скопје.
Локацијата е одлична, слушнале дека Скопјани кукаат од тоа дека сите провинцијалци се во Скопје дека скопјаните не може работа да најдат итн муабети, па решиле да ви го решат проблемот и да вратат дел од тие провинцијалци таму во Пробиштип

Абе фино е што се гради по другите градови само се надевам дека ценава беше шала :)

ама ја напумпале цената :/ Барем за почеток да беше поефтионо вака тешко дека кје привлечит нешо.. -.-

Првин локацијата е смешна, потоа цело лето го промаши па боље да не го отвара од сеа а и скапо е за толку далечно место од на пример Скопје.

да бе све нека е во Скопје и после се лутиме кога викаат Република Македонија Скопје ...:mad:

да бе све нека е во Скопје и после се лутиме кога викаат Република Македонија Скопје ...:mad:
E aj пробиштип ебате, нашето најпосетувано место - склоно да ги собира сите странски туристи.
Се знае, Скопје или Охрид (или барем у близина). Чим Скопје нема вода, Охрид бил најочигледниот избор. Не пробиштип.

Аман прочита другиот пост мој или ај само овој па удри по скопјанецот? Реков од економски агол е лутната локацијата и не реков дека мора во Скопје, туку поблиску до поголем град - за да ЗАРАБОТИ повеќе пари сопственикот. Напротив јас мразам што се е во Скопје и сакам и по други градови да има повеќе работи. Најголем поборник за затварање на Скопје сум. Реков дека вака нема да заработи многу туку можел до друг град да направи каде што е поблиску до поголемите градови ако сака од повеќе луѓе да му доаѓаат. Ако е локален бизнисмен - ок, тоа е веќе друго, ќе заработува од бизнисот од тој град ама ако се работи за бизнисмен од друг град и решил ајде Пробиштип - утнато му е. Боље во близина на Охрид, таман за лето би било.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom