Првата љубов

• Креатор на темата Креатор на темата TheTrue
  • Време на започнување Време на започнување
Не е ни вистинска ни вечна иако понекогаш може и да е таква, но за тоа мора да имаш многу “среќа„ ;).
Она по што е единствена е токму називот ПРВА. За ниедна друга љубов после неа нема да кажеш дека била таква. Ќе кажеш дека била вистинска, луда, силна но само еднаш ќе кажеш ПРВА.
Интересно е тоа што додека си многу млад посакуваш првата да ти биде и вечна - единствена а кога ќе пораснеш малку ќе сватиш дека многу си грешел и ќе бидеш многу радосен поради тоа :vozbud:..... приказната трае се додека не се ожениш/омажиш, а потоа “филмот„ е поинаков ;).

i think that you need to marry her,good luck.
хахаха мислам дека си првиот шо ми дава подршка! :))
--- надополнето: 7 мај 2012 во 17:24 ---
Кај мене исто! и таа љубов премина во омраза ама сеуште боли(зборувам за прв пат заљубување не симпатиии од детство)
Веќе ми е поарно шо знам дека не сум единствен со вакви чувствa..

Еднаш кога ќе се заљубиш
ќе запознаеш чуден свет
различни ќе ти бидат соништата
ќе го засакаш секој цвет

Еднаш кога ќе се заљубиш
ќе ги скриеш песмите во срцето твое
ќе одбереш далечен пат
ќе го напуштиш стариот дом

Еднаш кога ќе се заљубиш
нека твоето срце знае
некој друг ќе сакаш ти
како што тебе те сакам јас

Еднаш кога ќе се заљубиш
ќе разбереш зошто стојам
везден под прозорите твои
ќе ги разбереш писмата долги

Еднаш кога ќе се заљубиш
ќе разбереш што е среќа а што тага
ќе разбереш и кога губиш
да уште повеќе љубиш

Еднаш кога ќе се заљубиш
ќе разбереш во сред плачење
дека љубовта е од се најака
Еднаш кога ќе се заљубиш!

Хмм, секој има различно мислење и секој со својата приказна.. Јас на пример првата детска љубов ја имав во 5 одд. Се дружевме многу но се скаравме.. Зашто ни двајцата не знаеме.. За тогаш ќе си речеш ајде деца сме биле што сме знаеле.. Кога имав 18 год значи после 6 години се сретнавме во еден кафич. Немавме никаква комуникација до тогаш.. И така мсн, фб и почнавме да се гледаме.. Мене ми се појавија силни чувства уште првите моменти поминати заедно.. Пак се скаравме и се така во круг.. Сега имам 20 години и за овие 2 год многу пати се скаруваме и смируваме.. За се и секого сум била цврста да кажам не, но за него неможам.. Со него како друга девојка да сум.. За сите тие години сум имала други кои сум мислела дека ги сакам.. Сум ги сакала но ни приближно толку многу. Едноставно првата детска љубов е најчиста, ослободена е од сите предрасуди.. Вистинска е да, но незнам дали ќе ми остане оваа љубов вечно, искрено се надевам дека нема, но еве толку време трае.. :S

Првата љубов :) Има тука вечна дилема. Не знам дали е послатка кога ја доживуваш или кога се сеќаваш на неа ? :)

Првата"љубов" ми беше за парички,15 год.постара од мене,србинка.Сега да ја видам нема ни да ја познаам.

Во ретки случаеви,сепак зависи до личностите..

Хмм, секој има различно мислење и секој со својата приказна.. Јас на пример првата детска љубов ја имав во 5 одд. Се дружевме многу но се скаравме.. Зашто ни двајцата не знаеме.. За тогаш ќе си речеш ајде деца сме биле што сме знаеле.. Кога имав 18 год значи после 6 години се сретнавме во еден кафич. Немавме никаква комуникација до тогаш.. И така мсн, фб и почнавме да се гледаме.. Мене ми се појавија силни чувства уште првите моменти поминати заедно.. Пак се скаравме и се така во круг.. Сега имам 20 години и за овие 2 год многу пати се скаруваме и смируваме.. За се и секого сум била цврста да кажам не, но за него неможам.. Со него како друга девојка да сум.. За сите тие години сум имала други кои сум мислела дека ги сакам.. Сум ги сакала но ни приближно толку многу. Едноставно првата детска љубов е најчиста, ослободена е од сите предрасуди.. Вистинска е да, но незнам дали ќе ми остане оваа љубов вечно, искрено се надевам дека нема, но еве толку време трае.. :S
Idi lazi se sama deka imas 20. Gledaj u licna karta I povtoruvaj si go datumot na ragjanje se dodeka ne pocne da ti gubi smisla.

Првата љубов... Од забаваче до четврто. После коа видов колку поубави девојчиња има ја откачив ваа и сега ја нарекувам Баба. (Стварно изгледа како баба) После у пето се залетав по една "Фраерка" мувана од 50 души.... И таа ja откачив и од сеа чекам само на кец ако има нешто да се шлакне... за понатаму ќе видиме :)

Сега си стар, мудар и возрасен ученик во шесто?

:pos::pos::pos::pos:

која бе прва љубов... или е мажена со деца или разведена или ја има на некој клип по мобилни или се омажила за некој 60 годишен дедо и сеа живее во странство....
ко ќе ми текна на првите љубови ми се повраќа.

Не можам да кажам дека првата љубов е вечна, но сепак вечно се памети...а за вистинска - можеби е најчиста љубов, бидејќи тогаш сме на самиот почеток и сеуште не сме повредени, не знаеме што е тоа болка, па поради тоа не чувствуваме никаков страв од љубовта и сакаме со целото наше срце.

Првата љубов... Од забаваче до четврто. После коа видов колку поубави девојчиња има ја откачив ваа и сега ја нарекувам Баба. (Стварно изгледа како баба) После у пето се залетав по една "Фраерка" мувана од 50 души.... И таа ja откачив и од сеа чекам само на кец ако има нешто да се шлакне... за понатаму ќе видиме :)
Сеа 7мо си?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom