Првата цигара?

• Креатор на темата Креатор на темата Novinarot
  • Време на започнување Време на започнување
Прв и единствен дим цигара (и тоа не го ни вовлеков) беше во осмо одделение мислам. И ни пред тоа не ми се свиѓаше, а после тоа уште толку, најголем антипушач сум. Не ве сфаќам, како ви е убаво...?

Со моите 12 години, и непромисленост во школскиот двор... младост лудост.
Не сум од оние стереотипи кои велат никогаш не би пробал, или пак е гадост најголема.
Сепак се работи за личен избор, без разлика дали мислите дека е штетно или не.

ps. Имам комшија кој има близу 90 години и сеуште е пушач од своите 20ти години. Што ви кажува тоа? :)
pss. Ги откажав од пред 2 години, кога почнав да се занимавам со бодибилдинг и фитнес :)

првата цигара... уште во 7мо одделение запалив, и пушам до ден денес. а и не ни имам намера да ги откажувам цигариве, еве сега и канабис почнав да си потпушувам... нека се тера дури се тера! :)

Kako da bese vcera, bev sam doma so baba mi za 8 septemvri praznicite, 6to odelenie....Najdov vo WC ostaveni od tatko mi i ja ispusiv do pola, od ja ugasnav i ja frliv u dvor niz prozorce, pa ja zemav od tamo, mu se javiv na drugar dojde i ja dopusivme vo naselba :D Ludilo :)

пушам некогаш, најчесто кога сум здробен или па кога се глупирам, активно никогаш, а првата цигара појма неам кога првпат сум ја испушил, и да никогаш до сега несум купил цигари се гребам:)))

Прва цигара 8 одд. Пијан бев, сите запалија околу мене и не им требаше многу да ме убедат.
Али не ги поднасам. Од 8 одд па се до сеа 3та факс се на се дали имам 20 цигари испушено. И тоа коа сум дрво пијан и ако ми дојде некоја чудна желба за цигара.
Така да сеа сум среќен непушач.
Прва ганџа на 18 години. Чекав да станам полнолетен :pos:

5 год. Мама ме тепаше :DD. Али тоа онака од радозналост.
13 год. Мама не знаеше :DD. Исто онака 2-3 дима и толку.
Нема никогаш да пушам, јасно ми е тоа дека не ги поднасам цигарите.

--- надополнето ---

Сега ја прашав мама за 5-годишното искуство. Ми вика кренала да фрли губрето а ја оставила скоро цела цигарата запалена во пепеларникот и кога се симнала на дворот ме видела како седам на терасата а околу мене дим и како "влечам" /демек знаев да пушам де/. Деднаш мама истрчала и ми викала Што правиш бре ти?! А јас ладнокрвно сум и рекол со смеење чекај ма да го допушам... :O
И тогаш ред сзи, ред мрсоли :DD...
Важно знамд ека никогаш нема да пропушам.

е времиња беа тоа 8 одд не се сеќавам баш шо цигари беа после тоа летото му крадев на дедо ми филтер ориентал од тие црвените и пафкав по 1-2
1 средно ја купив првата кутија класик и една другарка ми ја фрли кутијата в канта.последнава година си праам по 2 кутии на 3 дена отприлика строго бос голд

Ко мал, ама ептен мал, сакав ко ќе пораснам да сум таксиста шо ќе пушит цигари, и затоа не можев да изджрам и во 2-3 одд испуфкав една цигара за да видам како ќе е.. И толку. После во 7 одд испушив една, и толку, сега не сакам да видам да пушит некој во моја близина а не јас да пушам. Од друштвово само 1 пушит така да немам намера ни кејф за да почнам да пушам. Ем е штетно ем трошиш пари, не гледам зошто би почнал да пушам кога немам никаква корист од тоа, напротив штета.

Оваа Нова Година.
После недела дена пробав пак, видов оти не се за мене, и се откажав од тоа.:)

Знам дека бев многу мал и со некои деца од маало земавме од кај нив дома 2-3 цигари и се скривме запаливме.... Само еден дим и го оставив. Од тогаш ни сум пробал ни планирам да пробам. Друштвото сите се непушачи што е уште поубаво иако највеќе се пропушува во средно сепак сум бил во искушение ама сум одбивал, дури и се тргам на страна кога пушат околу мене. Не можам да го поднесам димот.

женсками ко бевме пијани еднаш ме натера , и првата цигара тогаш и бев пијан и ми се слоши многу и одтогаш немам пробано, а не сум ни љубител на цигари, ганџа сум пробал неколку пати и подобро е од цигари :D

Помалку од 10 имав, кога ја носев запалената цигара од кај татко ми до кај мајка ми и по пат тргнав колку да пробам, ама и прво па мушко земав полна плуќа дим, ми се сврте и ја промашив вратата се акнав потака. Така и ме вкопаа стариве. Тогаш реков дека се грозни и дека никогаш нема да пушам, ама сум лажела -.-

првата цигара ја пробавме кај еден другар на тараса кај дедо му , немавме пари за цигари па земавме хартија и нане и оригано и си сролафме една и ја пушевме и многу горчеше и го лгумефме миле паника од К-15.:toe:

Каква коициндеција,СПИРО МАФИЈА =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom