Провинцијалци

• Креатор на темата Креатор на темата tonialfista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
EEE AKO SI MATURANT NISO OD BIZNISOOT, NE SAKAM JAS PILESKO NIV IC NE GI BIVA NE ZNAAT NI DA MOCAAT PRAVO A ZA DRUGO DA NE ZBORIME...

A ZASO BAS STIPP?

AKAJVIDE MATURANT COECE, IAM PRAKSA IC NE SE SEKIRAJ.AJDE IDAM I JAS CUCO TE ZAPAMETIV KE SE CITAME PAK NIE! I DRUGI RABOTI KE PRAIME HAAHAAHA PERDUI DA LETAAT

poster38587987zb7.jpg

LELE STO ISPU6TIV AMA NEMA6E NET V4ERA VO SELO KE SE UBIEV POZZ NE MOZEV DA VIDAM KAKO TONIALFISTA PU6TA CAM :tapp: TI DIVINE ILI KOJA I DA SI MISLI6 AKO ZIVEE6 VO SKOPJE NAD NAS SI? A?A? NE SE KRIJ KAZI SE KOJA SI. EVE JAS IMAM 17 GODINI A U6TE NE SUM TRUDNA. STVARNO NE ZNAM OT KADE TIE MUABETI.:tapp:
POZZ MS SMS NAJDOBRI STE ZA MENE MARIA OD US5 AKO MOZE AMA POBRZO PLS PLS NEKA TREPKA :vozbud:

Dobro be luge, so se zanasate so temive??
Ja sum od Skopje i porano i ja imav vakvi predrasudi prema ovie od provincija.. mada nikad ne sum se druzel so niv poso otidov da studiram nadvor, i gleam kako e ovde (Ljubljana), site se druzat, ne e bitno dali si od glavniot grad ili od nekoe selo.

so ima vrska, nie sme eden narod, mal narod, ako se karame megju sebe ke ne iskinat brakjava...

pozdrav

POMOSSS;IMAM DE4KO OD SK;JAS SUM OD STRUMICA,AMA U4AM I RABOTAM VO SK OK?DALI SUM PROVINCIJALKA I AKO SUM KAKO DA STANAM SMIZLA DA ME SAKA DE4KOTO.DALI SE GLEDA SO DRUGARKA MI,I DALI ME SAKA DEKA ODIME MNOGU VREME 2 NEDELI.POMOSSSSS PLSSSSSSSSSS

SITE STE SLATKI LOOL,KIS4E,SAKAM FRAER4INJA A NE SELJACI POZZZZ,OK ASLPLS

Значи колку лечат некои луѓе фрустрации на форумов ејјјј!!!!!
ја баш во мој стил ќе удрам малку посериозно , ремет не е мој стил.
Прво, за една работа се сложувам -ИМА ЛУЃЕ КОИ ГЛЕДААТ ШТО ПОБРЗО ДА СТАПАТ ВО БРАК! И не бираат средства тие луѓе.Меѓутоа , зашто тоа го врзуваш за девојки нескопјанки, и уште повеќе зашто тоа го врзуваш за девојки воопшто????
Знаеш ли колку машки има на којшто им е животна цел да се оженат за богата девојка??? И друга работа, каков ти е тој израз ПРОВИНЦИЈЛКА??/ Дај те молам објасни ми го, јас не го разбирам???
Не ми е јасно зашто некои се потрудија да ти објаснат и да ти контрираат на темава?
Со твојот израз ПРОВИНЦИЈАЛКИ едноставно кажуваш кое е ТВОЕТО НИВО.а тоа би било скопски исфрустриран сељак и ништо повеќе.
само одговори ми на едно прашање-Што те прави тебе толку повреден во однос на оние кои се родени во друг град??? Освен местото на раѓање , што друго те прави толку посебен??
И јас сум скопјанец и си го сакам скопје,ама зашто е мој роден град, а вакви изроди ко тебе само ја девалвираат вредноста на мојот роден град и потврдуваат една моја констатација. скОпје е полно пред се со СКОПСКИ СЕЉАЧИШТА!!!!!!!! Ако ти алфиста можеш да лепиш етикети на другите можам и јас-ти си брат ТЕЖОК СЕЉАК!!!

Јас на пример како чисто крвна скопјанка (јеа рајт!) ми е страм да излегувам во јавност со провинцијалки. НАли тие ми се испод ниво. Мислам хелоуууууу што барам јас со нив, коа се сфе сељанки. И со мајка ми не излегувам од дома, оти она од Велес е. Дошла во СК божем да студира и го фатила татко ми. После сите од населбата во Велес и завидувале. И од мала мене тато ме учеше да не се дружам со таквите девојчиња, а коа пораснав голема ми кажа дечко стрикно од скопје да барам, нејќел он уште еден провинцијалец у куќа.
А сега..малку сериозно..
Колку треба да си исфрустриран, неук и примитивен да отвориш ваква тема? Какви се ти не генерализации ќе измислат. Бог да чува.

STO MISLITE ZA NEVINITE PROVINCIJALKI STO SE DOJDENI VO SK DA SE MAZAT I ZA NIVNITE SOSELANI KOI SE TUKA NA FAX, A SEPAK PLUKAAT PO NASEVO SKOPJE,ZA GUZVATA I HAOSOT STO NI GO PRAAT I DUPLO POMALA PLATA OD NORMALNATA STO RABOTAT,SAMO DA OSTANAT I DA ZIVEAT TUKA A SEPAK NE MRZAT OD DNOTO NA DUSAVA NAS "SKOPJANNISCAVA".VE MOLAM EDNO KRATKO REZIME.FALA ODNAPRED:tapp::toe:

Jas ke ti kazam kratko jasno,site sme isti gomna a samo plukame po drugite,sto si ti podobar od nekoj sto e dojden od provincija,dali se kapes redovno,dali ne gi grebes drugarite cigari,dali ne raspravas za iljadnici evra a nemas 2 denara vo dzebot...Izleci si gi tvoite kompleksi i potrudi se da najdes rabota za da ne dengubis taka,bidi korisen za seba a potoa za drzavata...Izvini vaka ama jas samo ja kazav vistinata :toe:

SKOPJE STANUVA SELO RADI DEVOJKITE OD NEKOE SELO TAMU OD PROVINCIJA STO SAKAAT DA SE MAZAT TUKA I VIKAAT DEKA SE TRUDNI A TI USTE NE SI JA NI LEGNAL KO STO TREBA I POSLE VIKA AMA JAS SUM TRUDNA I TREBA TI DA JA NOSIS DOMA NE MOZE TOA TAKA OD KAJ DANZNAM JAS DEKA E OD MENE TRUDNA MOZE NE E OK I POSLE SAKA JAS DA JA ZEMAM ZA ZENA NE MOZE TOA TAKA VRATETE GO SKOPJE NA PRAVITE SKOPJANI A PROVINCIJALKITE NEKA SI ODAT DOMA DA PERAT SADOVI NA RACE SMRT ZA SITE OK POZZ
A ti kako kulturen i educiran covek od glavniot grad.....se osekjas kolku ti e pateticno pisuvanjeto??Toa neli treba da e dosta basic za covek od tvojot kalibar? Ima seljaci i vo Skopje i niz drugite gradovi vo Makedonija i zatoa ne moze da se pravat generalizacii, lugjeto moze samo da zborat za situacii koi gi doziveale.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom