Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ne moze da imaat isti plati koga JO ne si ja raboti svojata rabota i poradi toa se formira SJO spored ustavot bi trebalo JO da se ukine.
Не да не си ја работи работата, туку директно забушава, задржува предмети, истраги, а кога е во прашање спротивната страна праи хајки. Не да не земаат такви плати, туку мора кривично да одговораат.

Брао Бафра! А ти со IQ 450 ни фаќаш сеир додека ние се нервираме.

Сеа позајми 100че од твоите и оди на кафе. Пред тоа да ми објасниш каде ние тоа сдс го браниме, ако имаш од твоето скапоцено време.

Еве и темата за СЈО седи под клуч, а е прилично поактивно од порано. Плус и ние што сме на платен список кај Сорос се вративме од по одмори по Грција ;) Може и Кајгана да е превземена од руски „бизнисмени“?

kurton

Ебаа мајка со штрајков денес. Банка нема да видат битно го ебаа цел град.

Брао Бафра! А ти со IQ 450 ни фаќаш сеир додека ние се нервираме.

Сеа позајми 100че од твоите и оди на кафе. Пред тоа да ми објасниш каде ние тоа сдс го браниме, ако имаш од твоето скапоцено време.

Еве и темата за СЈО седи под клуч, а е прилично поактивно од порано. Плус и ние што сме на платен список кај Сорос се вративме од по одмори по Грција ;) Може и Кајгана да е превземена од руски „бизнисмени“?

Моите кога ми даваат 100че има огромна разлика од тоа кога вие или вашите родители идете кај Заев или кај Грујо да ви дадат 100че. За тоа 100че мора нешто да одработите а последиците сите ќе ги сносиме :D
Само секој со различен IQ и резултатот е сегашната ситуација.

За темите под клуч неколку пати сум реагирал кај модераторите наместо да заклучуваат цела тема, да ги казнат тие што ја трујат ;)

Ако народот се нервираше ќе излезеше на улица и се по список почнувајќи од судии и обвинители а не да чека господ да се симне и да реши проблемот за кои сами сме виновни.
Напред сдс-дпмне и нивната војска од 180.000 :ojeaa:

П.С. Сеир ќе беше ако не живеев во Македонија, но бидејќи тука живеам и планирам тука и во иднина да сум, нешто друго е. Среќа ти си голем револуционер :smirce:

koj si protestira denes ?
\
da ne sepak od LEARNICA ?
вчера одев пешки поред катната гаража кај гранд хотел и гледам 20-30 луге.. а тие потоа отишле пред Собрание и полицијата ја блокираше едната лента, автобусите вртеа зад Собрание ... народ чека на Рекорд и пцуе, пак ли тие шарените :mad:
А не беа шарените туку црвените во мозокот, мислат уште ЕхЈу е... имав тогаш колеги во МЗТ, ми кажуе, бадијала вие од Охис повеќе пари вадите, ние мора да имаме поголеми плати бидејќи во називот на фирмата имаме Тито :confused: ... и имаа поголеми плати и се утепуваа од службено одење во странство, посебно во источна Европа... ама и побргу пропаднаа од Охис...

вчера одев пешки поред катната гаража кај гранд хотел и гледам 20-30 луге.. а тие потоа отишле пред Собрание и полицијата ја блокираше едната лента, автобусите вртеа зад Собрание ... народ чека на Рекорд и пцуе, пак ли тие шарените :mad:
А не беа шарените туку црвените во мозокот, мислат уште ЕхЈу е... имав тогаш колеги во МЗТ, ми кажуе, бадијала вие од Охис повеќе пари вадите, ние мора да имаме поголеми плати бидејќи во називот на фирмата имаме Тито :confused: ... и имаа поголеми плати и се утепуваа од службено одење во странство, посебно во источна Европа... ама и побргу пропаднаа од Охис...
Види стварно! Чудо е како не можат да го проголтаат фактот дека сме БЈРМ (FYROM) веќе 25 години, недефинирана територија во сопственост на една фамилија.
Да ти се извинам во нивно име што ти го е***е денот дур ти си денгубел или си се шлаел со „бесплатно“ возење во кинески двоспратен на ЈСП што ти го поклонил паторот за да си замишљаш дека живееш спокојно и богато. Сигурен сум дека не била ситуација живот или смрт на толкава безработица и зачмаеност.
Ова со името Тито ти е најголемата глупост што ја имаш пишано на форумов, а прилично тешки глупости имаш напишано до сега.

Како може во вестите да оди прилог од 15 мин како еден лидер на политичка партија оди по селата и зборува со луѓето.
А зошто да не може? Кој треба да му каже на приватниот медиум како треба?[DOUBLEPOST=1472815730][/DOUBLEPOST]
Ne moze da imaat isti plati koga JO ne si ja raboti svojata rabota i poradi toa se formira SJO spored ustavot bi trebalo JO da se ukine.
Тоа е твое лично мислење. Јас мислам дека СЈО не ја брка работата, а уште повеќе, мислам дека тенденциозно работи, плус мислам дека работи под диктат, непрофесионално, театарски прес конференции каде требаа уште пресудите (веројатно од други скроени) да ги изречат... И тие ли да земаат поголеми плати од оние со кои се на исто ниво? Не е во ред. Полицаец и во Делчево и во Велес иста плата земаат (во главно).

А зошто да не може? Кој треба да му каже на приватниот медиум како треба?[DOUBLEPOST=1472815730][/DOUBLEPOST]
Тоа е твое лично мислење. Јас мислам дека СЈО не ја брка работата, а уште повеќе, мислам дека тенденциозно работи, плус мислам дека работи под диктат, непрофесионално, театарски прес конференции каде требаа уште пресудите (веројатно од други скроени) да ги изречат... И тие ли да земаат поголеми плати од оние со кои се на исто ниво? Не е во ред. Полицаец и во Делчево и во Велес иста плата земаат (во главно).
А ЈО под чив диктат работи? Бидејќи нели тоа што го почна СЈО беше работа на ЈО.

.
Зошто јас да плаќам пари за мрт секој месец и за возврат да добивам необјективно известување за случувањата во Македонија сите овие години??? Зошто бабами да плаќа секој месец а ни во еден прилог да не е обелоденето ни 1% од вистинските случувања и состојби во Македонија??? Еве ти државен медиум..

И немој да тераш пропаганда, тој твој приватен медиум има прописи и правила по кој треба да работи, има и мегх лиценца за професионално известување... Ама за жал само во Македонија све е дозволено. Пропагирај колкуншто сакаш, ама тие твој приватни медиуми направија пустош и последици меѓу македонскиот народ за наредни 100 години. Ова никаде во светот го нема.

Последно уредено:
А ЈО под чив диктат работи? Бидејќи нели тоа што го почна СЈО беше работа на ЈО.
Ти навлегуваш во толкувања. Јас реагирам дека некои земаат поголема плата за исти работни места. Подобро да не навлегуваме во дискусија кој чини, а кој не чини.. не е целисходно.
Да повторам... полицаец и во Битола, и во Куманово зема иста плата (горе-долу).[DOUBLEPOST=1472818221][/DOUBLEPOST]На СЈО му се дадоа (усно а и неуставно) ингеренции кои не треба да ги има. Катица не може никому да не одговара. ОК, јасно е нејзиниот капацитет колкав, јасно е и зошто и како е поставена.. но тоа обично се прави надвор од јавноста.
Ако некој мисли дека уставното ЈО не ја врши работата, тоа може да е точно, а може и да не е. Или негде измеѓу. Јас мислам дека и СЈО не ја брка работата (особено не како што доликува). И? Зошто земаат енормни плати за МК услови? За да глумат „лудило“ пред камери?

Последно уредено:
http://www.balkanalysis.com/blog/20...nd-balkans-part-3-misadventures-in-macedonia/
Further, when asked whether Bellelli could have been involved with steering the coup plot, the Italian diplomat – who knows the Bellelli family well – said ....
Another question also left unanswered from our interview with Bellelli was how one Italian member of the Priebe team, Inspector Maurizio Varanese, went on to advise the Special Prosecutor’s Office after Przino.

Зошто јас да плаќам пари за мрт секој месец и за возврат да добивам необјективно известување за случувањата во Македонија сите овие години??? Зошто бабами да плаќа секој месец а ни во еден прилог да не е обелоденето ни 1% од вистинските случувања и состојби во Македонија??? Еве ти државен медиум..

И немој да тераш пропаганда, тој твој приватен медиум има прописи и правила по кој треба да работи, има и мегх лиценца за професионално известување... Ама за жал само во Македонија све е дозволено. Пропагирај колкуншто сакаш, ама тие твој приватни медиуми направија пустош и последици меѓу македонскиот народ за наредни 100 години. Ова никаде во светот го нема.
Кој е тој мој приватен медиум? Немам јас медиум, ниту сум новинар... Воопшто не сум во таа фела. Ниту пак имам некои фаворитски медиуми. Гледам она што во моментот ми се гледа и ми е интересно, без разлика која ТВ е. Ги гледам сите. Ако сакам јас да пропагирам, ќе пропагирам... И тоа знам да го правам многу добро, но воопшто не го правам тоа, ниту пак имам намера... Овде сум само за дискусија, ама има многу луѓе кои се без домашно воспитание, па оружјето им е пцовки и навреди.
Не знам уште колку време да помине за да некој свати дека МРТ е јавен сервис кој го плаќа цела држава. Ако ти не сакаш да плаќаш за МРТ.. и јас не сакам на пример твојата СДСМ да зема пари како парламентарна партија. Дел од тие пари се и од мене. И плата што земаат пратениците, дел е од мене. И јас можам да не сакам да плаќам, затоа што сметам дека не заслужуваат.
Јас пак мислам дека МРТ објективно известува. Ти тоа што го мислиш е заради партиски причини.

Сеа апла ќе се лажеме дека МТВ објективно известува, се трудиш демек нешто нормален дискутант со аргументи да бидеш и кажуваш вакви небулози?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom