D
Darko_ufo
Гостин
Ne moze da imaat isti plati koga JO ne si ja raboti svojata rabota i poradi toa se formira SJO spored ustavot bi trebalo JO da se ukine.СЈО и уставното ЈО треба да имаат исти плати.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne moze da imaat isti plati koga JO ne si ja raboti svojata rabota i poradi toa se formira SJO spored ustavot bi trebalo JO da se ukine.СЈО и уставното ЈО треба да имаат исти плати.
Не да не си ја работи работата, туку директно забушава, задржува предмети, истраги, а кога е во прашање спротивната страна праи хајки. Не да не земаат такви плати, туку мора кривично да одговораат.Ne moze da imaat isti plati koga JO ne si ja raboti svojata rabota i poradi toa se formira SJO spored ustavot bi trebalo JO da se ukine.
Брао Бафра! А ти со IQ 450 ни фаќаш сеир додека ние се нервираме.
Сеа позајми 100че од твоите и оди на кафе. Пред тоа да ми објасниш каде ние тоа сдс го браниме, ако имаш од твоето скапоцено време.
Еве и темата за СЈО седи под клуч, а е прилично поактивно од порано. Плус и ние што сме на платен список кај Сорос се вративме од по одмори по ГрцијаМоже и Кајгана да е превземена од руски „бизнисмени“?
Брао Бафра! А ти со IQ 450 ни фаќаш сеир додека ние се нервираме.
Сеа позајми 100че од твоите и оди на кафе. Пред тоа да ми објасниш каде ние тоа сдс го браниме, ако имаш од твоето скапоцено време.
Еве и темата за СЈО седи под клуч, а е прилично поактивно од порано. Плус и ние што сме на платен список кај Сорос се вративме од по одмори по ГрцијаМоже и Кајгана да е превземена од руски „бизнисмени“?
вчера одев пешки поред катната гаража кај гранд хотел и гледам 20-30 луге.. а тие потоа отишле пред Собрание и полицијата ја блокираше едната лента, автобусите вртеа зад Собрание ... народ чека на Рекорд и пцуе, пак ли тие шаренитеkoj si protestira denes ?
\
da ne sepak od LEARNICA ?
Види стварно! Чудо е како не можат да го проголтаат фактот дека сме БЈРМ (FYROM) веќе 25 години, недефинирана територија во сопственост на една фамилија.вчера одев пешки поред катната гаража кај гранд хотел и гледам 20-30 луге.. а тие потоа отишле пред Собрание и полицијата ја блокираше едната лента, автобусите вртеа зад Собрание ... народ чека на Рекорд и пцуе, пак ли тие шарените
А не беа шарените туку црвените во мозокот, мислат уште ЕхЈу е... имав тогаш колеги во МЗТ, ми кажуе, бадијала вие од Охис повеќе пари вадите, ние мора да имаме поголеми плати бидејќи во називот на фирмата имаме Тито... и имаа поголеми плати и се утепуваа од службено одење во странство, посебно во источна Европа... ама и побргу пропаднаа од Охис...
А зошто да не може? Кој треба да му каже на приватниот медиум како треба?[DOUBLEPOST=1472815730][/DOUBLEPOST]Како може во вестите да оди прилог од 15 мин како еден лидер на политичка партија оди по селата и зборува со луѓето.
Тоа е твое лично мислење. Јас мислам дека СЈО не ја брка работата, а уште повеќе, мислам дека тенденциозно работи, плус мислам дека работи под диктат, непрофесионално, театарски прес конференции каде требаа уште пресудите (веројатно од други скроени) да ги изречат... И тие ли да земаат поголеми плати од оние со кои се на исто ниво? Не е во ред. Полицаец и во Делчево и во Велес иста плата земаат (во главно).Ne moze da imaat isti plati koga JO ne si ja raboti svojata rabota i poradi toa se formira SJO spored ustavot bi trebalo JO da se ukine.
А ЈО под чив диктат работи? Бидејќи нели тоа што го почна СЈО беше работа на ЈО.А зошто да не може? Кој треба да му каже на приватниот медиум како треба?[DOUBLEPOST=1472815730][/DOUBLEPOST]
Тоа е твое лично мислење. Јас мислам дека СЈО не ја брка работата, а уште повеќе, мислам дека тенденциозно работи, плус мислам дека работи под диктат, непрофесионално, театарски прес конференции каде требаа уште пресудите (веројатно од други скроени) да ги изречат... И тие ли да земаат поголеми плати од оние со кои се на исто ниво? Не е во ред. Полицаец и во Делчево и во Велес иста плата земаат (во главно).
Зошто јас да плаќам пари за мрт секој месец и за возврат да добивам необјективно известување за случувањата во Македонија сите овие години??? Зошто бабами да плаќа секој месец а ни во еден прилог да не е обелоденето ни 1% од вистинските случувања и состојби во Македонија??? Еве ти државен медиум..А зошто да не може? Кој треба да му каже на приватниот медиум како треба?[DOUBLEPOST=1472815730][/DOUBLEPOST]
.
Ти навлегуваш во толкувања. Јас реагирам дека некои земаат поголема плата за исти работни места. Подобро да не навлегуваме во дискусија кој чини, а кој не чини.. не е целисходно.А ЈО под чив диктат работи? Бидејќи нели тоа што го почна СЈО беше работа на ЈО.
Кој е тој мој приватен медиум? Немам јас медиум, ниту сум новинар... Воопшто не сум во таа фела. Ниту пак имам некои фаворитски медиуми. Гледам она што во моментот ми се гледа и ми е интересно, без разлика која ТВ е. Ги гледам сите. Ако сакам јас да пропагирам, ќе пропагирам... И тоа знам да го правам многу добро, но воопшто не го правам тоа, ниту пак имам намера... Овде сум само за дискусија, ама има многу луѓе кои се без домашно воспитание, па оружјето им е пцовки и навреди.Зошто јас да плаќам пари за мрт секој месец и за возврат да добивам необјективно известување за случувањата во Македонија сите овие години??? Зошто бабами да плаќа секој месец а ни во еден прилог да не е обелоденето ни 1% од вистинските случувања и состојби во Македонија??? Еве ти државен медиум..
И немој да тераш пропаганда, тој твој приватен медиум има прописи и правила по кој треба да работи, има и мегх лиценца за професионално известување... Ама за жал само во Македонија све е дозволено. Пропагирај колкуншто сакаш, ама тие твој приватни медиуми направија пустош и последици меѓу македонскиот народ за наредни 100 години. Ова никаде во светот го нема.