Протест пред Собрание

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Не е ни толку тешко.

Тројца се доволни да земат ќебиња, нешто сува храна, вода, транспаренти и да се нацртат пред собрание.

И на тие тројца секој ден ке им се приклучуваат граѓани македонци.И ке се привлече внимание кај медиумите и после оп на вести и цела Македонија ке знае.

И на тие тројца секој ден ке им се приклучуваат граѓани македонци.И ке се привлече внимание кај медиумите и после оп на вести и цела Македонија ке знае.

Шо ќе знае? Дека логоруваме пред собрание од протест кон политиката на преговарачите, ставот на лидерите или?

Ако сакаме да видиме народ, народот мора да се организира. Бидејќи, од премногу спонтаности, абортуси се случуваат. И ми е многу мака, што го велам ова...

Може пет минути секој ден во одредено време да се изгаси светлото во станот. Да потоне Скопје (и другите градови) во мрак и само на 5 минути е исто доста јака порака. Има и други начини.

Сепак вие си знаете да не се мешам премногу.

Може пет минути секој ден во одредено време да се изгаси светлото во станот. Да потоне Скопје (и другите градови) во мрак и само на 5 минути е исто доста јака порака. Има и други начини.

Сепак вие си знаете да не се мешам премногу.

Добра идеја е ова со струјава....мислам и нема да е нешто ново..

Истото сценарио се случило и на 11ти октомври 1941година..

Првата пушка во Прилеп и Куманово.

Само што наместо врз бугарскиот участак сега ќе удриме врз собранието.Добра идеја во секој случај.:smir:

ПОВИК ДО СИТЕ ВИСТИНСКИ МАКЕДОНЦИ
и до сите ЧЕСНИ луѓе кои ја сметаат оваа Македонија за своја...

кажи и ТИ... ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ

МАКЕДОНЦИ (сеуште), деновиве се врши забрзано и засилено ПРЕДАВСТВО од страна на СИТЕ наши политичари... Тие се станати МАРИОНЕТИ во рацете на странските сили кои ќе ја обездушат Македонија по мирен пат, претставувајки се како спасители на нашата иднина... “водачите“ на Македонскиот народ стануваат
полека само “гласници“ на тоа што набрзо ќе се случи во Македонија, без никаква шанса да променат нешто притоа... што е полошо, немаат ни смелост, јасно и гласно да му кажат на Македонскиот народ дека се неспособни да сторат
нешто против тоа, и заплашени и притиснати од странските хиени, дури и премолчуваат намерно за да не се создава неред, или не дај Боже, протест...
Еве ви го сега следниот обид на вашите партии да ве разнебитат, во клубот на пратениците, сакаат колективно да ви го одземат последното што го имате,
ВАШАТА ДУША... РАЗБУДЕТЕ СЕ ВЕДНАШ, УТРЕ ЌЕ БИДЕ КАСНО...
Деца на Македонија, дојде денот на вистината... кога се работи за одбрана на името, братски да се споиме... да кажеме јасно и гласно дека сме ПРОТИВ било каква промена на вековното име на нашата татковина, и дека сме свесни Македонци на кои не им треба никаков референдум за да докажат кои и што сме...
во Понеделник на 6 Октомври 2008, од 10 - 15 часот, ЈАС ќе бидам
пред собранието на Република Македонија да ги бранам МОЈАТА и
ВАШАТА ГОРДОСТ, ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВО... и во вторник... и во среда...

МАКЕДОНЕЦ

И ЈАС ЌЕ ДОЈДАМ :)

Шо ќе знае? Дека логоруваме пред собрание од протест кон политиката на преговарачите, ставот на лидерите или?

Ако сакаме да видиме народ, народот мора да се организира. Бидејќи, од премногу спонтаности, абортуси се случуваат. И ми е многу мака, што го велам ова...

Ќе знае дека се протестира против промена на името.

А зашто мора толку да се организира? Тие што се против преговори нека одат секој ден пред собрание. Таму нека е зборно место. Ќе се види за недела-две дали има масовност или нема. Ако нема барем знаете сте се обиделе и совеста ви е чиста.

Само еден единствен протест колку и да е масовен нема премногу да измени.
двајца без тројца да продефилираат , не значи ама баш НИШТО.
Па да изгледа ко прошетка до собрание, не бе друже ,потребно е масовно присуство и со јасна порака до државниот врв.
Нема фајде од излети и пикник во жена-борец, ако е така тогаш ништо од бизнисот. Земи пример од гејциве, барем за протести ги бива и колку се организирани . Од почетокот на септември до сега, знаеш ли колку протести организираа?
Штрајкуваа гејската дијаспора,млекопроизводителите,адвокатите, полицијата, царината,професорите, земјоделците, лекарите, новинарите ....
И тоа МАСОВНО.

Алооо Африкааааа!!! Покасно нека е протестот....зашто на друга тема пишува од 10-15...

НАПРЕД МАКЕДОНЦИ КАЖЕТЕ ШТО СТЕ. НЕКА БИДЕ ПРОТЕСТОТ ЦЕЛ ДЕН. Нека дојде кој може наутро, па нека остане што подлого. За да се брани својата земја нема работно време, пауза за ручек или нешто слично, тоа се прави постојано. Временто на протест секако не може да му се погоди секому, кој сака вистински ќе дојде, секако што порано тоа подобро и што подолго тоа подобро.

Гарфилд се извинувам но сеуште гајам надеж дека Грујо е со нас .
Се надевам дека човекот ќе застане да го одбрани МАКЕДОНСКОТО .
Навистина се уште се надевам

Инаку Грујо ако сака да го одбрани МАКЕДОНСКОТО и да застане зад нас нека ги прекине преговорите, тоа е нашиот став, можеше досега може и сега. Од Б.Ц. нема многу што да се очекува.

Па да изгледа ко прошетка до собрание, не бе друже ,потребно е масовно присуство и со јасна порака до државниот врв.
Нема фајде од излети и пикник во жена-борец, ако е така тогаш ништо од бизнисот.

Ако вака размислуваме сите или пак во 10 не покасно не порано, тогаш нема да дојде никој!!!

НАПРЕД МАКЕДОНЦИ КАЖЕТЕ ШТО СТЕ. НЕКА БИДЕ ПРОТЕСТОТ ЦЕЛ ДЕН. Нека дојде кој може наутро, па нека остане што подлого. За да се брани својата земја нема работно време, пауза за ручек или нешто слично, тоа се прави постојано. Временто на протест секако не може да му се погоди секому, кој сака вистински ќе дојде, секако што порано тоа подобро и што подолго тоа подобро.

Инаку Грујо ако сака да го одбрани МАКЕДОНСКОТО и да застане зад нас нека ги прекине преговорите, тоа е нашиот став, можеше досега може и сега. Од Б.Ц. нема многу што да се очекува.

ВО РЕД ја РАЗБРАВ ПОЕНТАТА !
ИДЕМЕ ВО ПРОТЕСТ !

Нема фајде од излети и пикник во жена-борец, ако е така тогаш ништо од бизнисот. Земи пример од гејциве, барем за протести ги бива и колку се организирани . Од почетокот на септември до сега, знаеш ли колку протести организираа?
Штрајкуваа гејската дијаспора,млекопроизводителите,адвокатите, полицијата, царината,професорите, земјоделците, лекарите, новинарите ....
И тоа МАСОВНО.

Јас не спомнав продефилирање. Додека се бистри што и како името ќе отиде па после пак ќе дискутираме зашто и каде била грешката :).

Нека излезе владата на Грција со изјава дека го прифаќа името Македонија па ќе видиш што се вика земјотрес во Елада. И влада ќе падне и глави ќе летаат ама они нема да се договараат на форум дали да излезат на протест.

5% да бевме како нив на тоа поле ќе беше добро.

Искрено многу сум разочаран од некои тука,но некои се во право ,да не дозволиме да ни се случи раното Илинденско востание,а пак од друга страна немаме многу време.Искрено во голема дилема сум:toe:
Да кажаа сите сложно одиме ке беше друго,а овака ке мора пак да каниме за да дојдат

Искрено многу сум разочаран од некои тука,но некои се во право ,да не дозволиме да ни се случи раното Илинденско востание,а пак од друга страна немаме многу време.Искрено во голема дилема сум:toe:
Да кажаа сите сложно одиме ке беше друго,а овака ке мора пак да каниме за да дојдат

Слушај од некој кој бил таму, го правел тоа.... а и пак ќе го прави.

Па имаат врска годините, и тоа премногу во случајов. Што би се случило доколку „водачот„ е некој 14 годишен....што мисли дека знае многу работи. Кој ќе го организира протестот, и самиот беше сведок на предходните протести што и како се случуваше.
Организацијата да не испадне курташак, ко што кажа Серпико за два дена да се организира. Како ќе дознае народот? Треба плакати? Треба организација на бина, мина, што ти ја знам? Туку ај им текна протест, и ко у средно што протестиравме за државна матура, колку да не сме на часови. Таков протест џабе.

Кога ке ме видиш тогаш сам ке си процениш,овака џабе муабет.
Гледам дека мислиш дека ова го правам за некакво си посрано лидерство,ме боли стапот моментално, за тоа нека биде лидер кој сака ,важно е да се излезе

нема откажување
или си МАКЕДОНЕЦ
ИЛИ НЕ СИ НИШТО !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom