Протест пред Собрание

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Најпогодно време е кога сите се враќаат од работа, да се закрчи соообраќајот, да се затворат главните улици.
Но сепак мислам дека најдобро е прво да се информира јавноста , вака ќе испадне, не сме знаеле, не сме чуле, .....бевме на работа....
Секој од форумов да разгласи на што повеќе луѓе и да ги запознае со целта на протестот, баби дедовци ,вујни,стрини,се добродојдени а и да се повика СМК со Петров оти беше и е еден од најгласните за прекинување на преговорите за промена на името, телевизии( само се прашувам кои, некако шкрти станаа со нивните известувања, непосветувајќи ни минимум внимание на збиднувањата, и без посебен акцент за некој настан). Но, најважно од се е да се погоди времето (часот) на оржувањето и без изговори, неможам... , свирчиња в уста,тенџериња и лажици в раце и огромна галама.

protest.gif

СИТЕ ДО ЕДЕН НА УЛИЦА!

Само пополека.
Не сакам повеќе материјали за прирачникот: "Протест за 3 дена".

Треба да учиме, сами од себе, нели?
И треба да го избавиме од глава моментот дека сме притиснати за ѕид - како што некој сака да прикаже.

Нека закукурикаат петлите, ако смеат - прво.

Финтава е да им дадеме воопшто да закукурикаат

Најпогодно време е кога сите се враќаат од работа, да се закрчи соообраќајот, да се затворат главните улици.
Но сепак мислам дека најдобро е прво да се информира јавноста , вака ќе испадне, не сме знаеле, не сме чуле, .....бевме на работа....
Секој од форумов да разгласи на што повеќе луѓе и да ги запознае со целта на протестот, баби дедовци ,вујни,стрини,се добродојдени а и да се повика СМК со Петров оти беше и е еден од најгласните за прекинување на преговорите за промена на името, телевизии( само се прашувам кои, некако шкрти станаа со нивните известувања, непосветувајќи ни минимум внимание на збиднувањата, и без посебен акцент за некој настан). Но, најважно од се е да се погоди времето (часот) на оржувањето и без изговори, неможам... , свирчиња в уста,тенџериња и лажици в раце и огромна галама.

protest.gif

СИТЕ ДО ЕДЕН НА УЛИЦА!

Oh,daj Boze ova da se sluci...daj Boze.Samo toa bi go kazal.

A,restoto od ona sto ke se sluci ke go ostavime na milosta Bozja.Oti samo eden Gospod znae dali navistina ovoj sobir ili protest navistina ke se realizira.Ishodot i posledicite od vakviot protest ke go sogledame podocna.
Samo daj Boze se da ispadne kako sto treba-vo nasa korist.

за да се случи НАРОД, треба да се информира истиот тој народ, а уште повеќе да се убеди тој народ... ИНФОРМАЦИИТЕ се толку сиромашни, да јас би бил пресреќен ако се соберат 100 луѓе... за разлика од информациите со кои го бомбардираат народов дека така треба да биде... последните организатори очигледно не се спремни повторно да превземат таква одговорност, и да организираат протести, претпоставувам дека ги удриле по прсти, па сега си ги тргаат рацете... од другите “невладини“ (намерно ги ставив во наводници) организации и тајни и “опасни“ братства (ај сега да не ги именувам) нема никакви реакции... Филип, ја ценам твојата верба, верувај дека јас не откажувам, само од лично искуство би кажал, дека медиумите ќе не претстават како лудаци... со малку луѓе нема да ја постигнеме целта, само ќе не исмеат и омаловажат... нека ти бидат патоказ реакцииве на форумџиите, преброј се па ќе видиш и самиот... Господ нека е со тебе и нека ти ги отвара сите врати во иднина... Македонија на Македонците...

за да се случи НАРОД, треба да се информира истиот тој народ, а уште повеќе да се убеди тој народ...

Arschloch,moe mislenje e deka nevladinite organizacii treba da porabotat na toj slucaj-informiranje na narodnata masa.Toa bi mozelo da se ostvari vo najmala raka preku delenje na flaeri i slicno,so cel na posirikata narodna javnost da i se dade do znaenje kolkava e serioznosta na makedonskoto prasanje,t.e. deka menuvanjeto na ustavnoto ime znaci postapka,za koja decenii podocna bi mozele da se kaeme.

Во ред значи пладне
Ајде да го информираме народот
Ако премолчиме Црвенко ќе помисли дека е на правиот пат , а тоа не смее да се случи
Редно е да свати дека НАРОДОТ НЕ САКА ДА СИ ГО МЕНУВА ИМЕТО !

за да се случи НАРОД, треба да се информира истиот тој народ, а уште повеќе да се убеди тој народ... ИНФОРМАЦИИТЕ се толку сиромашни, да јас би бил пресреќен ако се соберат 100 луѓе... за разлика од информациите со кои го бомбардираат народов дека така треба да биде... последните организатори очигледно не се спремни повторно да превземат таква одговорност, и да организираат протести, претпоставувам дека ги удриле по прсти, па сега си ги тргаат рацете... од другите “невладини“ (намерно ги ставив во наводници) организации и тајни и “опасни“ братства (ај сега да не ги именувам) нема никакви реакции... Филип, ја ценам твојата верба, верувај дека јас не откажувам, само од лично искуство би кажал, дека медиумите ќе не претстават како лудаци... со малку луѓе нема да ја постигнеме целта, само ќе не исмеат и омаловажат... нека ти бидат патоказ реакцииве на форумџиите, преброј се па ќе видиш и самиот... Господ нека е со тебе и нека ти ги отвара сите врати во иднина... Македонија на Македонците...

Се најдов, некаде меѓу редови...

За жал, за да се случи "народ" треба јавно на телевизија идолот на народот да каже: Слушајте, вака и вака е работата. Јебига.

Прекрасна е желбата во еден момент да се каже: АЈДЕ БЕ!
Ама бар ти Аршлох знаеш дека од просто АЈДЕ, денес нема фајде.
И сакам нареден пат ако правиме нешто, да направиме нешто подобро од 27-ми февруари.

А тоа не се прави за 1 ден, колку и јас да сакам.
И поентата е дека имаме повеќе од еден ден. Послушајте паталец, не гаталец.

Македонија на сите кои искрено ја љубат!

Вака народе,убаво рече некој дека не се прави протест за 3 дена....ако ме прашувате мене ја би направил вака,да кажеме дека средбата е во сред,прво се објавува во весник и на телевизии(најдобро би било кај „патриотите“ во Сител)и штом една телевизија објави и другите да не останат покуси и они ќе објават,второ да се направи убава реклама и плакати-да го инспирираат и дигнат народот,да се рашири веста по навивачите други(Комити,Чкембари,Војводи итн),некој да организира бесплатен превоз и да се организираат градовите.Кога веќе сме на улица собрани да се блокира цело скопје,со контињери ,живи ѕидови...тотална анархија...Многу добро би било да се организира протестот саат време пред средбата за да воопшто неможе да се одржи...а доколку дојде до реферндум тогаш би требало да се блокираат гласачите места...Вака све е добро кажано,само уште помош од Бога и да се оствари!
Македонија е вечна!

вие само кажете кога и да поченеме да ја шириме информацијава,најубаво вечер сите кога се вратени од работа за да можат повеќе луѓе да излезат,шо ако протестираме во најголемиот шпиц кога сите се у автобуси и коли.
и минатиот протест ги видов пратенициве како бегаат од задна врата,шо ако седиме напред,финтата е на нив да им кажеме дека не го менуваме името а не на случајните минувачи.

мнозина знаеме што и како треба... малкумина сме финансиски спремни... и да не избрзуваме, иако е работава за брзање...

ЦЕЛ ДЕН ЌЕ ТРАЕ ПРОТЕСТОТ
во ред ќе се јавуваме по Сител и останати телевизии

и пак ќе цитирам

``Подобро ужасен крај,отколку ужас без крај``-Даме Груев

Ме мачат прокоби,
Крвави играрии на векот.
Ни потопи, ни суши не ќе ме слезат од височини.
Не` смрт без слобода, не` без Македонија!

Та кој ми ја краде земјата и во очи ми ја фрла,
кој ми го погани морето,
звезди крвави ќе му потопам!

Овдека, и тревка се бори за сонце и за слообда
oвде, и семето јачка во земјина утроба.
Крени се море, градобран биди!
Пред налет на стрели сараценски,
смрт или слобода и за бога одлука стравотна е,
a камоли за овој народ унесреќен.

И ако умрам, а не стигнам да ве опоменам
во природата и надвор од неа.
се`, што допрев и помилував, ќе загрми!