ПРОТЕСТ НА УКИМ!

Само едно прашање ја мачи оваа нација. Каква е оваа ситуација? Не ме интересира дали протестите биле партиски поттикнати или не. Мене лично ме боли еден проблем. Да студираш во Скопје на електротехничкиот факултет на смер ИКИ (информатика и компјутерско инжинерство) чини 200 евра државна и 600 во квота со кофинансирање. А додека на дисперзирани паралелки на истиот смер во Велес, Штип, Тетово се плаќа 0 денари! Па добро бе, само тие што живеат во Скопје треба да плаќаат? Што сме ние? ЦРНЦИ?!

Само едно прашање ја мачи оваа нација. Каква е оваа ситуација? Не ме интересира дали протестите биле партиски поттикнати или не. Мене лично ме боли еден проблем. Да студираш во Скопје на електротехничкиот факултет на смер ИКИ (информатика и компјутерско инжинерство) чини 200 евра државна и 600 во квота со кофинансирање. А додека на дисперзирани паралелки на истиот смер во Велес, Штип, Тетово се плаќа 0 денари! Па добро бе, само тие што живеат во Скопје треба да плаќаат? Што сме ние? ЦРНЦИ?!

се плаќа 200евра државна и 500+нешто евра кофинансирање :toe:

Што не студираш тогаш во Тетово, Велес, Штип???
Повели студирај. Јас каде што живеам таму ќе студирам. Најтрагично е што и покрај пониските цени за студирање доаѓаат тука да студираат. :uvo:

Повели студирај. Јас каде што живеам таму ќе студирам. Најтрагично е што и покрај пониските цени за студирање доаѓаат тука да студираат. :uvo:

Типичен скопски синдром... Ама добро ви прават :kez:

сине Скопје има се!
според нив -.-
Туку ај...
После ќе ни биде крив петко коа ќе се испотруеме сите еден ден и коа бројото на заболени од рак ќе биде плафонски, коа ќе умираат луѓе од обична настинка.
Крив ни е бате сталин и тито ! :tapp:

Затоа луѓе
бегајте што подалеку од овде ако ви е мил животот

... Знам дека сте професорка и по правило никој професор не ги поддржува студентите во протести ( моето искуство така говори). :smir:

Биди љубезна и врати се на последниот пасус, или поконкретно, на последниот збор од моето мислење на оваа тема и повторно кажи ми дека ниеден професор или никој од професорите (партитивен генитив) не ги поддржува студентските протести.
Зборот е - удрете. Ама удрете во суштината на проблемите, а не во маргинални последици кои се решаваат со декларативни ветувања.

Јас ќе бидам љубезен
6a00d83451d8a369e201156f22b387970c-800wi

:toe::toe::toe:

Зборот е - удрете. Ама удрете во суштината на проблемите, а не во маргинални последици кои се решаваат со декларативни ветувања.

Незнам како ќе удри оваа безрбетна младина која од 8 години гледа вести,а дома наместо да им прават муабет за школо им зборат за политика.Нели гледаш овде деца од 16 години кој расправаат политики и мислат дека сета ја знаат,а не знаат газот да си го избришат.Ем во средношколска клупа,ем се тепа за студенска организација.Контраст невиден.
Јас не гледам единство,се сеќавам на протестите кои ги организираа студентите во 90те,дали знаете дека и основците ја знаеја поентата на протестот и дека испаднаа на улици илјадници.Тоа беше силината,иако денес од нив има политички марионети,сепак за свои интереси испаднаа заедно.
Не го сфаќаат ова,погледни повторно си лепат етикети,па водачот не им се свиѓал,па организацијата,па периодот...Па ако не ви се свиѓа,што не испаднете Вие лидери па да повлечете нога,што ќутите под кебе,кој треба да ви ги реши проблемите?
И една молба за темава:Сите средншколци да се избришат,оти освен што дофрлаат и немаат „педигре“ за темава,само ги напињаат останатите:smir:

Незнам како ќе удри оваа безрбетна младина која од 8 години гледа вести,а дома наместо да им прават муабет за школо им зборат за политика.Нели гледаш овде деца од 16 години кој расправаат политики и мислат дека сета ја знаат,а не знаат газот да си го избришат.Ем во средношколска клупа,ем се тепа за студенска организација.Контраст невиден.
Тие што протестираа имаат по 22 години, ти имаш 26. Ебате копиљаците.
Јас не гледам единство,се сеќавам на протестите кои ги организираа студентите во 90те,дали знаете дека и основците ја знаеја поентата на протестот и дека испаднаа на улици илјадници
Збориш за тие од 97 ли беа или за другиве што искачаат луѓе за заебанција ? Кои од тие беа организирани независно...

Вака, не е точно дека не сме сложни, но 90% од барањата на оваа организација се бесмислени. Кај беа пред два месеци кога на Економскиот факултет освен за квадрат, требаше да се плаќа и по 50 евра за секој неположен предмет? Ги немаше нигде, ама моите колеги беа сложни и за еден ден собраа повеќе од 500 потписи и за прв пат се спротиставија на одлука на факултетот. Најавени беа и протести но другиот ден имаше реакција од ректоратот и одлуките беа сменети како што беа порано, така да немаше потреба од протест. Инаку не сум во ниедна политичка партија, се надевам дека никогаш и нема да имам потреба да бидам, протестот ќе го поддржам тогаш кога сите барања ќе бидат издржани. Од ова што протестираа единствено што е во ред беше барањето за промена на условите по студентските домови.

Тие што протестираа имаат по 22 години, ти имаш 26. Ебате копиљаците.

Збориш за тие од 97 ли беа или за другиве што искачаат луѓе за заебанција ? Кои од тие беа организирани независно...

Извини дечко,каде прочита дека им се обраќам на 22 годишњаци?Баш убаво си пишува дека е за 16,а тие се навистина деца за да зборуваат за студенски протести.Прво треба матура да положат,ако положат.

Кажи ми како да се спречат луѓе да развеат знаме на политичка партија на протест на студенти?Треба да минат низ проверка или на преглед?
Независни се студенските глави,кој без разлика на симпатии кон политичка партија,едногласно испаѓаат на протест за свои барања.Неможе да помине протест без дамки од политичари,тоа е факт,но може едногласно да се каже што се бара.Овде гледам припадниците на ВМРО не ги подржуваат студентите,како да се они во фотеља бог да чува.Порано истото и СДСМ го правеше.
Имаше протести милион,благодарение на оваа причина која ја кажувам ниту еден не успеа,а иако имаше чисти души.Затоа студенските домови се уште личат на хорор филм,ако,само така за овој народ.

Вака, не е точно дека не сме сложни, но 90% од барањата на оваа организација се бесмислени. Кај беа пред два месеци кога на Економскиот факултет освен за квадрат, требаше да се плаќа и по 50 евра за секој неположен предмет? Ги немаше нигде, ама моите колеги беа сложни и за еден ден собраа повеќе од 500 потписи и за прв пат се спротиставија на одлука на факултетот. Најавени беа и протести но другиот ден имаше реакција од ректоратот и одлуките беа сменети како што беа порано, така да немаше потреба од протест. Инаку не сум во ниедна политичка партија, се надевам дека никогаш и нема да имам потреба да бидам, протестот ќе го поддржам тогаш кога сите барања ќе бидат издржани. Од ова што протестираа единствено што е во ред беше барањето за промена на условите по студентските домови.

Џабе, џабе, џабе.

Никој не те чита.
Гледаш сите сакаат да се докажат, дали на себе, дали на другите, дека они се борци, они се револуционери, а другите се "пи4ки кои се кријат по дома" и "каде со ваква младина".

Што би рекол еден друг колега од факс, само вие "лафете" си на темава.

Кажи ми како да се спречат луѓе да развеат знаме на политичка партија на протест на студенти?
Многу едоставно...тепање. Ако извади некој знаеме од партија истепај го. И што мислиш тие што извадија знаме од СДСМ од СДСМ или ВМРО беа ?
Независни се студенските глави,кој без разлика на симпатии кон политичка партија,едногласно испаѓаат на протест за свои барања.
Овде гледам припадниците на ВМРО не ги подржуваат студентите,како да се они во фотеља бог да чува.Порано истото и СДСМ го правеше.
Тука самата се побиваш. "Владеачките студенти" никогаш не подржуваат протести против нивната партија затоа што чекаат вработување. Кој би протестирал за подобри услови во студентски дом(во кој што седи 4 години) кога чека од партијата вработување.
Имаше протести милион,благодарение на оваа причина која ја кажувам ниту еден не успеа,а иако имаше чисти души.Затоа студенските домови се уште личат на хорор филм,ако,само така за овој народ.
Чисти души тешко да имало. Ај нека му текне некој помасовен протест(повеќе од 50 души) што се случил во Македонија било кога. Ако сакате ќе мериме од Словените, а ако сакате ќе мериме од од Александар.

Да бев јас дел од студентите, засегнат од протестите и нивните барања, како што се студентите, ќе протестирав против Студентскиот Сојуз и студентските избори што се тотална дебилијада. Дебилијата= немање консензус за излезност без која полесно се бира кој дебил испратен од партија ќе победи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom