Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не мислам дека простувањето е за послабите. Има други начини за да се покаже дека си цврста личност, доследна на своите принципи, не со тоа што нема да простиш.Дали вие сметате дека простувањето е за послабите? Дали ако не простиш - ти си силна личност, цврсто застаната и доследна на своите принципи да не попуштиш? Или обратно - ако простиш си се издигнал повисоко и си ја ослободил душата од напнатост, горчина, мисли што оптеретуваат за одредена ситуација/личност во животот?
Зависи за што се работи, на која личност треба да и простам, како јас сум ја поминала целата таа работа, зависи од многу работи.Колку е за вас тешко да простите? Дали им простувате на луѓето, барем длабоко во себе? Дали сте доволно силни во очи на некој да му кажете: „Ти простувам, ослободи ја душата“?
Дали простувањето е ослободување на самиот себе си од стегите на некоја болна случка, дали е ослободување на другиот или и на двајцата?
За да ти простат треба прво да се покаеш во себе, јасно да му дадеш на знаење на тој на кој си му згрешил дека си се покајал и дека сакаш да ти прости. Така и постапувам, иако не правам некои толку големи работи за од некој да барам прошка. Можеби некогаш, ненамерно.Сте имале потреба да ви прости некој? Како сте реагирале во такви моменти кога имате потреба да знаете дека ви простуваат? Молите за прошка, искрено кажувате дека сте згрешиле и сакате да продолжите понатаму со крената глава?
За да побараш од некого прошка, или ако барем ја чувствуваш таа потреба, треба прво да се покаеш?
Дупла е.Абе, темава ми е некако позната... да не е дупла?
pa covecki e da se prostuva.
by the way - se prostuva ama ne se zaborava...
До некаде се согласувам со тебе но не во целост... Треба да се простува, но треба и да знаеш на ког простуваш... Неможеш ти да му простиш на секој, и потоа да очекуваш да не го повтори истото...da prostis i zaboravis znaci da si dozvolis pak da ti zgresat so dupla doza!