Простување

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
prostuvam, sekoj covek namerno ili nenamerno ke zgresi na nekogo, covecki e da se prosti

Toa e problemot kaj mene. Mnogu lesno prostuvam. Ali samo ako e iskreno "izvini". Mozam da poznaam dali nekoj laze.

незнам зависи за што да се прости зависи од големината на гревот :)

Простувам почесто на луѓе кои ненамерно згрешиле, на тие намерно....зависи до која мера ја утнале.

za sekoja greska postoi proska.
Covecki e da se gresi , ama i da se prostuva.

prostuvanje ..... znam da prostam i znam da pobaram proska koga ke zgresam ...... luge sme gresime.covecki e da se prosti, necovecki e da se povtori greskata

Простувам, ама не заборавам. Не заборавам, за да знам во иднина, ако евентуално се повтори, како да реагирам - дали да се заштитам или да му / и’ / им помогнам

Зависи од причината, ако некогаш имам „дебела” причина, не верувам дека ќе му простам на некој, а оние „поситните” ги заборавам за 2-3 месеца.

Зависи за шо треба да се просте..Зависи причината..Инче ного јасно оти е човечки да се греше, нема некој шо не е згрешил у живото..Би простила ако знам оти тава повеќе нема да се повторе т.е. оти нема да сум изиграана на еден начин...Ќе простам, ама не забравам!!Посебно не начино на кој сум се осеќала!!!Тие работи не се бришат од срцето...

sekogas prostuvam.. :angel1:

samo imam problem posle toa..
moram da vratam :toe:

prostuvam na tie sto mislam deka go zasluzile toa, i na tie koi ne ja preminale granicata na prostuvanje, bidejki ne mozes cel zivot da prostuvas na eden ist 4ovek za edna ista greska ako toj ne se obide da se popravi... inaku gledam da prostam zosto i jas gresam a ako jas ne prostam i mene nema da mi bide prosteno...

Па простувањето е во зависносост од колку ме повредило делото на некој,можеби на крајот ќе му речам дека сум му простила ама никогаш нема да го заборавам, а и ни личноста нема да ме заборави мене доколку многу ме повредила, глобално гледано, знам да простам и за поголеми грешки зошто сите ги правиме и некои од нив се ненамерни ама никогаш ништо не заборавам.

Кога ќе простиш тоа треба да е од срце,искрено и никогаш повеќе да не се навратиш на тоа.Ќе научиш во иднина дека слепо не се верува на никого и се треба да се зема со резерва со цел да се заштитиш себе си од болка.Кога ќе му простиш некому,повторно треба да му веруваш.
Зошто ништо од ова неможам да го направам?
Сакам,но неможам да ја вратам довербата,неможам да заборавам,останува само стравот дека повторно ќе ми го направат истото:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom