ПРОПАЃА БЛУДНИЦАТА ВАВИЛОНСКА...Португалија бара 60+15 милијарди

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Европа пропаѓа, а ние одиме се повеќе и повеќе напред... Не е далеку денот кога германците, шпанците и англичаните ќе не молат нас да им позајмиме некое евро.

*ова од штаб ми го кажаа
:pipi:

Јас не реков дека треба да се откажиме од името?!?

Како што кажа претходно 90% од законите се со европски предзнак, проблем е што тие 10% можат да ги направат 90% од срањата во државава.

Значи насока кон ЕУ и задолжително носење на европски закони и почитување на препораките за нив.
Ај наброј ги на кратко позитивните и негативните страни за земјите членки во унијата и во тој контекст стави ја Македонија.Заеби име заеби све друго,ме интересира колку знаеш за обврските и ризиците кои би ги имале во тој случај.

Јас не реков дека треба да се откажиме од името?!?

Како што кажа претходно 90% од законите се со европски предзнак, проблем е што тие 10% можат да ги направат 90% од срањата во државава.

Значи насока кон ЕУ и задолжително носење на европски закони и почитување на препораките за нив.

Никој не вика дека нема да се продолжи со реформите.Проблемот е во тоа што дури и да исполниме се што Еу ни налага - нема влез без промена на името.Впрочем цело време тоа ни го кажуваат.Бенчмарковите се исполнети,препорака од ЕК за почеток на преговорите има.Остана уште една работа.Change your name.Исто е и за во Нато.Самите викаат денес решете го спорот со Грција во четврток сте во НАТО.Епа нели е сега глупо да вергламе,за реформи не сме исполниле ова,она,а сите знаеме што сакаат да исполниме.Незнам што друго очекуваш од кој и да е на власт.Затоа од ден на ден опаѓа поддршката за членството во Еу.Доста ни е од уцени.Единствена работа на која се "палевме" беше економскиот стандрад во ЕУ.Сега и не изгледа толку привлечен гледајќи ја гејлада,ирска,португалија а богами ускоро и шпанија.Сите сме за влез во ЕУ.Ама како што сите влегоа.Очигледно неможеме така па јас не сакам ништо да жртвувам со оглед дека за возврат нема ништо да добиеме.Можеби само банкрот,па после ќе не извлекуваат со кредити :D

Ај наброј ги на кратко позитивните и негативните страни за земјите членки во унијата и во тој контекст стави ја Македонија.Заеби име заеби све друго,ме интересира колку знаеш за обврските и ризиците кои би ги имале во тој случај.

За мене лично ќе зборувам, значи како прво и основно ЌЕ ИМАМ ПАЈПАЛ ДА ПРИМАМ И ДА ПАРАЌАМ ПАРИ.

А за негативни и позитивни ме боли к*р, затоа што ние како држава си имаме големи проблеми и мора да има некој морков за политичариве колку толку не забегуваат од патот.

Затоа што како што стојат работите во Македонија ќе ни треба или некоја монархија со крал кој ќе воведе сурови закони или ЕУ перспектива која секоја политичка гарнитура ќе ја следи без да застранува.

Инаку нема ни да постои Македонија како држава.

Луѓе зошто нон стоп се замараме со НАТО и ЕУ...остајте ги тие у владата нека си го берат гајлето,оти овака цела македонска јавност е под психичка тортура....веќе ќе ни го исперат мозокот до тој степен,што на крајот граѓанска војна ќе си направиме :toe:

И кога зборувате за ЕУ и НАТО според мене воопшто не треба да ги анализирате на некое повисоко ниво,бидејќи според мене тие се ку*таша* организации:tv:

Никој не вика дека нема да се продолжи со реформите.Проблемот е во тоа што дури и да исполниме се што Еу ни налага - нема влез без промена на името.Впрочем цело време тоа ни го кажуваат.Бенчмарковите се исполнети,препорака од ЕК за почеток на преговорите има.Остана уште една работа.Change your name.Исто е и за во Нато.Самите викаат денес решете го спорот со Грција во четврток сте во НАТО.Епа нели е сега глупо да вергламе,за реформи не сме исполниле ова,она,а сите знаеме што сакаат да исполниме.Незнам што друго очекуваш од кој и да е на власт.Затоа од ден на ден опаѓа поддршката за членството во Еу.Доста ни е од уцени.Единствена работа на која се "палевме" беше економскиот стандрад во ЕУ.Сега и не изгледа толку привлечен гледајќи ја гејлада,ирска,португалија а богами ускоро и шпанија.Сите сме за влез во ЕУ.Ама како што сите влегоа.Очигледно неможеме така па јас не сакам ништо да жртвувам со оглед дека за возврат нема ништо да добиеме.Можеби само банкрот,па после ќе не извлекуваат со кредити :D
Знаеш колку ќе бидат следните заеми од ММФ, како што слушаме повеќе од 400 мил, колку повеќе не знаеме, а и да речеме дека ќе бидат ПОЛА МИЛЈАРДА евра, па следи евро обрврзница, и тебе ти личи дека ние не се задолжуваме како Грција ?!?

И нас кој ќе не спасува? Грција си најде да ја спасува Германија, нас кој ќе не спасува?

А за исполнување на бенчмаркови и носење на закони имаме уште сомуни да лапаме, остај ти тие декларативни заложби, дека се сме исполниле. Во крајна линија ич не ми е гајле дали ги имаме исполнето законите и повеќе од Бугарија и Романија, законите ни требаат за нас овде, да се опрајме колку толку како држава.

За мене лично ќе зборувам, значи како прво и основно ЌЕ ИМАМ ПАЈПАЛ ДА ПРИМАМ И ДА ПАРАЌАМ ПАРИ.

А за негативни и позитивни ме боли к*р, затоа што ние како држава си имаме големи проблеми и мора да има некој морков за политичариве колку толку не забегуваат од патот.

Затоа што како што стојат работите во Македонија ќе ни треба или некоја монархија со крал кој ќе воведе сурови закони или ЕУ перспектива која секоја политичка гарнитура ќе ја следи без да застранува.

Ако има позабегани од овие во Евро Парламентот јас ќе си го сечам.
Погледни го председателот на Унијава,Ван Ромпуј.

Запази го од 0:22 до 0:30.Овој ли сакаш да одлучува за твојата судбина?

--- надополнето ---

Знаеш колку ќе бидат следните заеми од ММФ, како што слушаме повеќе од 400 мил, колку повеќе не знаеме, а и да речеме дека ќе бидат ПОЛА МИЛЈАРДА евра, па следи евро обрврзница, и тебе ти личи дека ние не се задолжуваме како Грција ?!?

И нас кој ќе не спасува? Грција си најде да ја спасува Германија, нас кој ќе не спасува?

А за исполнување на бенчмаркови и носење на закони имаме уште сомуни да лапаме, остај ти тие декларативни заложби, дека се сме исполниле. Во крајна линија ич не ми е гајле дали ги имаме исполнето законите и повеќе од Бугарија и Романија, законите ни требаат за нас овде, да се опрајме колку толку како држава.

Првиот мој пост на темава беше споредбата на гејлада и Исланд.Исланд ја преброде кризата многу подобро отколку гејлада иако е надвор од Еу.Дали несакаш или стварно не приметуваш дека од цел свет единствено земјите членки на Еу крахираат.Ниедна друга земја во светот не е ни блиску до банкрот како грција,ирска,португалија,шпанија а и белгија не е далеку.Иронично е да бараме членство во Еу како спас од банкрот кога само нејзините членки банкротираат.

Со други зборови немаш појма што пишуваш и сега слободно може секој да помоисли дека си партиско вазалче и нечиј линк.
Имав намера да дискутираме околу ова без желба да ти се правам паметен или оспорувам по секоја цена ,него да размениме мислења.
Во овој случај ,ке ти одговорам како што прилега,кратко и јасно.
Ке имаш ПЕЈПАЛ ,ке можеш да праќаш пари и ке можеш да примаш пари, и нема више кур да те боли ,ама од газот нема да имаш дерман од болка.
Твојата реторика е огледало на неспособни политичари ,кои 20 години владеат во РМ И кои немаат никаков капацитет да водат држава .Оправданието им се вика ЕУ во која толку многу и не сакаат да влеземе ,затоа што ке им се загрози единствената способност и вештина што ја имаат, а тоа е крадење пари од народот.

:) All right

Иако не те сфаќам што сакаш да кажиш, оти ме напрај од (партиско) лајно подолу, за да преминиш на тоа дека ќе сум имал пари ама и голема болка во газот и да завршиш со констатација за нашиве политичари.

Од сето ова имам само еден ЗАКЛУЧОК.

Со оглед дека си во ЕУ земја, да те прашам, ти имаш болка во газот ?

:) All right
Иако не те сфаќам што сакаш да кажиш, оти ме напрај од (партиско) лајно подолу, за да преминиш на тоа дека ќе сум имал пари ама и голема болка во газот и да завршиш со констатација за нашиве политичари.

Од сето ова имам само еден ЗАКЛУЧОК.

Со оглед дека си во ЕУ земја, да те прашам, ти имаш болка во газот ?

Гледаш, ако развиевме дискусија ќе ти беше појасно тоа за газот, ама ајде, какво прашање, таков одговор.

Не, немам болка во газот затоа што живеам во Шведска, држава која ми го штити газот, да бев во РМ кога удри кризава 6 доктори немаше да ми го закрпат чмарот. Работам 10 години како скот, кризата ми зема се што заработив преку ноќ. Да нев во Шведска ке барав дрво да се обесам ,75.000 евра на грб ми легнаа. Почнав пак од нула и полека застанувам на нозе, борба што да правиш, имам фирма и овде и во РМ, запознаен сум доста добро со приликите, патувам често и во други земји, не трескам од ракав, кажувам само тоа што го знам а не што ке ми сервира некој.

Старите викаат не го ставај газот каде што се мерат к..ови, ќе наебеш.

ЕУ е друштво за јаките ,слабите се на колена, сега моментално е така а и не верувам дека во блиска иднина ке се смени.

Каде виде дека те направив партиско лајно ,само ти кажав дека оставаш простор другите така да мислат за тебе.

За политичарите што не ти е јасно, ги кажав само во контекст дека се неспособни и тоа е факт ,дека они кројат јавно мислење и тоа е факт, а јавноста е во ненормален и нелогичен процент за ЕУ за демократско општество,а до вчера не можеа граница да помирисаат. Од каде бе толку памет кај народот за ова прашање?????

Ти да си гледаш за тебе дома ,Македонија и Бугарија се две различни работи.Вие имавте други околности кога влеговте во ЕУ ,ве внесоа од интерес и ве држат во внатре од интерес,и немој да правиш споредби.Македонија беше спремна за ЕУ кога вие одевте со смкнати гаки ,и немој сега многу памет да продаваш овде .На крај краева вие сте 4 години во унијата а во дел од критериумите кои важат за влез на РМ сте светлосни години назад ,тоа е вистинското лице на курвата.
Има или нема субект,коjто да нуди алтернатива во РМ?

Има или нема субект,коjто да нуди алтернатива во РМ?

А избриша тоа што кажал французот за комшиите. Ти текна дека тој да имал комшии како вас на памет немало да му падне таква работа.
Јас моите аргументи против ЕУ ги гледам пред све од економски аспект.

А да предпоставиме дека се согласувам за влез од таа страна,сега ќе те прашам: кој сосед наш не поддржува во ЕУ, вие? гејците ??
Немој да бидеш смешен, си знаеме ние убаво што не чека од вас хиените, мршојадци гнасни.

Дали има алтернатива за ЕУ???

Има,ти прво не ја разбираш поентата. Македонија за да си ја подобри економската состојба, како држава со 2 милиони, има алтернатива за економска соработка со земји кои не се во ЕУ, и кои немаат курвински услови за соработка.

Кога таа унија ,која што демек е друштво на големи демократии, рамноправност, човекови права и не знам што, те условува со промена на име, треба да си без грам памет да молиш да те примат, мора да знаеш колку е саат.

А избриша тоа што кажал французот за комшиите .Ти текна дека тој да имал комшии како вас на памет немало да му падне таква работа.
Јас моите аргументи против ЕУ ги гледам пред све од економски аспект.А да предпоставиме дека се согласувам за влез од таа страна ,сега ке те прашам ,кој сосед наш не поддржува во ЕУ ,вие ? гејците ?? немој да бидеш смешен ,си знаеме ние убаво што не чека од вас хиените ,мршојадци гнасни.
Дали има алтернатива за ЕУ ??? Има,ти прво не ја разбираш поентата.Македонија за да си ја подобри економската состојба ,како држава со 2 милиони, има алтернатива за економска соработка со земји кои не се во ЕУ ,и кои немаат курвински услови за соработка.Кога таа унија ,која што демек е друштво на големи демократии ,рамноправност ,човекови права и не знам што ,те условува со промена на име ,треба да си без грам памет да молиш да те примат,мора да знаеш колку е саат.
Потполно си во право, целиот пост на место - само тоа не е алтернатива, тоа е единствена опција. Таа унија е друштво на интереси, не е на никаква демократија или рамноправност. Кога ние би си ја подобриле ситуацијата, сами ќе не молат - дури и Грците кога би имале ќар од нас. Сега кој ќар би го имале тие? Од 2 милиони народ, од кој 70 проценти не се работоспособни или немаат работа, а останатите со плати од 200 евра?
ПС Не сум ЕУ-скептик, слободни пазари, одење кај сакаш и сето тоа е убаво - за сите. Но дури и мајка ми да ме уценува за нешто - не би седел под ист покрив со неа, а да не зборувам за ЕУ.

Моја пријателска препорака, никогаш немој да дискутирате со луѓе што не живеат и работат постојано во земјава, за членството во НАТО/ЕУ.
Не за друго, туку дека како на нив ко што им е тешко, на никој не му е.

Едит: Мамата, пак не ми работат наводиниците. Сметајте дека тешко е во наводници.

Брате, користа од приклучување кон ЕУ не е само материјална. Балканскиот крадене и менталитет не се толерира од ЕУ и на тој начин надвор преку притисок / Бугарија мислам уште една година е под мониторинг / полека се става ред во земјата-судство МВР, тендери и сл. Надеваме дека си ме разбрал што мислам дека не бев многу јасен.
Ти мислиш во ЕУ нема крадење и арамиски менталитет? Таму најголеми крадци се оние бирократите кои седат во Брисел и кои ги донесуваат законите,делат тендери на кој сакаат и како сакаат,имаат плати и дневници кои не ги заслужуваат,делат кредити,пари и се останато на нивни пријатели со кои после си го делат пленот итн. да не должам.Не ја идеализирај ЕУ бидејќи е далеку од совршена,таму корупцијата има друго име,само што овие од Брисел се мајстори да ја скријат.
Еве ти линк од еден прекрасен и вистински политичар кој му го растура газот на Баросо и компанија,а ако знаеш англиски,прочитај дел од коментарите подолу,ќе видиш што навистина мислат луѓето за денешните политичари.Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom