Може твојот стек од каде што си го купил бил чуван во лоши услови, одмрзнуван па замрзнуван
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво дечки ,
Ми се случило најчудното нешто во хранава и сеуште се чудам како е возможно да преживеат ларви во испржен стек(голема температура) , стекот претходно беше замрзнат и е од фирмата Sadia. Изедов окулу 100г можеби и повише и на последниот залак забележав како се движат 3 ЛАРВИ, исто и во останатите стекови кои беа веќе испржени забележивме најмалку 20 други ларви... Сакам да ве известам да престанете да купувате СТЕК замрзнат од Sadia (фирма која е најголем производител на замрзнати пилешки производи - Бразил) , и внимавајте што јадете оти како што знаете инспекциите за храна секогаш спијат и делуваат само на повик, редовните контроли и стандардите за храна се катастрофа.
Нека ја преместат темава модераторите доколку не е на соодветно место
Инаку стекот е купен од КАМ маркетот во Велес еве и сликче
(http://prntscr.com/4fdx92)![]()
(http://prntscr.com/4fds8x)![]()
Проблемот е што (ако протеиниве се живи, и паразити), можно е консументот да биде потоа полека консумиран.Бонус протеинчиња.![]()
Истото размислување го имам и јас како Скај , во последно време е во мода , не купувај од фурна , шајки има во лебот .Јас лично многу и многу на вакви моабети не верувам додека не видам, така да за да биде информацијава твоја веродостојна мислам дека би било подобро да поставиш слики 1-2...
Не се овошни па ти многу мали се овие окулу 2мм(сликите се зумирани), значи никаков контакт со фрижидер ,купено од маркет-пакувањето- одмрзнато-исецкано-испржено-ставено во чинија е сеа на чинијата да имало 30тина и да не сме виделе немогуќе , и ја се чудам како е можно месото да се испржи а они не, уште и живи да се , единствено ако имало процеп меѓу парчињата некако , јајцата да се подгреале и ларвите да излегле на површина друго образложение не гледам.Овака (лаички) кажано, месото ми изгледа солидно испржено... тие црви/ларви нема шанса да издржат пржење во врело масло (што е поентата на постапката). Само во бајаги недокувано месо може да има некоја (теоретска) шанса да останат живи овакви црви како на сликата (но не и други паразити, или јајца од истите... затоа треба темелно кување/пржење).
Мене некако ми личат на овошни црви, да погледаш ти во кујната (и околината) што ти се случува, а?
Плус, најконкретно ќе се знае ако некој купи од стеков и директно провери за сигурно на неприпреман стек. Како што кажаа претходно, најмал проблем би биле црвите... во однос на разни бактерии, хормони, тешки метали, пестициди, итн итн...
Проблемот е што (ако протеиниве се живи, и паразити), можно е консументот да биде потоа полека консумиран.![]()
Повеќе изгледа како чварки не стекИнаку стекот е купен од КАМ маркетот во Велес еве и сликче
(http://prntscr.com/4fdx92)
(http://prntscr.com/4fds8x)![]()