- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 24.308
- Поени од реакции
- 40.097
Може твојот стек од каде што си го купил бил чуван во лоши услови, одмрзнуван па замрзнуван
Супер од тебе што не извести , фала ти, али заедно со сликичињава и по можност парче од стекчето директ во Агенцијата за храна и ветеринарство бидејки треба малце повеќе да се отворат очите и да се знае што се се увезува. Нека си превземат детален преглед на сите производи на Sadia во сите маркети на КАМ па и пошироко.Здраво дечки ,
Ми се случило најчудното нешто во хранава и сеуште се чудам како е возможно да преживеат ларви во испржен стек(голема температура) , стекот претходно беше замрзнат и е од фирмата Sadia. Изедов окулу 100г можеби и повише и на последниот залак забележав како се движат 3 ЛАРВИ, исто и во останатите стекови кои беа веќе испржени забележивме најмалку 20 други ларви... Сакам да ве известам да престанете да купувате СТЕК замрзнат од Sadia (фирма која е најголем производител на замрзнати пилешки производи - Бразил) , и внимавајте што јадете оти како што знаете инспекциите за храна секогаш спијат и делуваат само на повик, редовните контроли и стандардите за храна се катастрофа.
Нека ја преместат темава модераторите доколку не е на соодветно место
Овака (лаички) кажано, месото ми изгледа солидно испржено... тие црви/ларви нема шанса да издржат пржење во врело масло (што е поентата на постапката). Само во бајаги недокувано месо може да има некоја (теоретска) шанса да останат живи овакви црви како на сликата (но не и други паразити, или јајца од истите... затоа треба темелно кување/пржење).Инаку стекот е купен од КАМ маркетот во Велес еве и сликче
(http://prntscr.com/4fdx92)![]()
(http://prntscr.com/4fds8x)![]()
Проблемот е што (ако протеиниве се живи, и паразити), можно е консументот да биде потоа полека консумиран.Бонус протеинчиња.![]()
Истото размислување го имам и јас како Скај , во последно време е во мода , не купувај од фурна , шајки има во лебот .Јас лично многу и многу на вакви моабети не верувам додека не видам, така да за да биде информацијава твоја веродостојна мислам дека би било подобро да поставиш слики 1-2...
Не се овошни па ти многу мали се овие окулу 2мм(сликите се зумирани), значи никаков контакт со фрижидер ,купено од маркет-пакувањето- одмрзнато-исецкано-испржено-ставено во чинија е сеа на чинијата да имало 30тина и да не сме виделе немогуќе , и ја се чудам како е можно месото да се испржи а они не, уште и живи да се , единствено ако имало процеп меѓу парчињата некако , јајцата да се подгреале и ларвите да излегле на површина друго образложение не гледам.Овака (лаички) кажано, месото ми изгледа солидно испржено... тие црви/ларви нема шанса да издржат пржење во врело масло (што е поентата на постапката). Само во бајаги недокувано месо може да има некоја (теоретска) шанса да останат живи овакви црви како на сликата (но не и други паразити, или јајца од истите... затоа треба темелно кување/пржење).
Мене некако ми личат на овошни црви, да погледаш ти во кујната (и околината) што ти се случува, а?
Плус, најконкретно ќе се знае ако некој купи од стеков и директно провери за сигурно на неприпреман стек. Како што кажаа претходно, најмал проблем би биле црвите... во однос на разни бактерии, хормони, тешки метали, пестициди, итн итн...
Проблемот е што (ако протеиниве се живи, и паразити), можно е консументот да биде потоа полека консумиран.![]()
Повеќе изгледа како чварки не стекИнаку стекот е купен од КАМ маркетот во Велес еве и сликче
(http://prntscr.com/4fdx92)
(http://prntscr.com/4fds8x)![]()