Производи кои не се она што некогаш биле

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Ех, супер ми е мене
Вкус, индивидуална работа. Мене не ми чини и тоа последниве 2 години вуста го немам ставено од шо е толку лош, префрлен сум овие 2 на кашкавалот од Зелена Долина.

Последно уредено:
Сано соковите ептен ми имаат вкус на вештачко, додуша и такви се. Кога ќе се напијам од соков после него цела ноќ ме пара киселина.

Повеќето артикли од асортиманот на Европа.
Нормално, кон подобро. Почна да ги засенува и Витаминка а особено Винчини.

Немаат сменето у вкус, него у грамажа, па тоа не' лаже дека имаат сменето вкус.
Милката од 100 на 90 грама, соковите и се што е течно наместо литар, 850 или 750ml и сл.

Сите производи, не знам нешто што сеуште го има стариот вкус. :D
Домашна скара :P[DOUBLEPOST=1397169308][/DOUBLEPOST]
и пасошите беа подобри порано, сегде врвеа без проблем, сега со овие новите те гледаат на граница ко лопов кој дошол кај нив нешто да украде или забе
Ама сега имаат и малку пластичен вкус...Јас најчесто си ги мезам со кисело млеко директно од кравјо.

Немаат сменето у вкус, него у грамажа, па тоа не' лаже дека имаат сменето вкус.
Милката од 100 на 90 грама, соковите и се што е течно наместо литар, 850 или 750ml и сл.
Како грамажата го менува вкусот? Не само што е намален квантитетот, намален е и квалитетот и тоа осетно. Нема врска дали е 90 или 100 грама, производот си е тој.
Кока-колата на пример има вкус на детергент за алишта, бајадерата која-како, еднаш ќе се погоди добра, друг пат како Агроплод табла, Милката е саде шеќер сега, инстант дијабет е, не се јаде...
И ај да речеме овие се производи што се за „луксуз“, ама истото е и со лебот, јогуртите, киселите млека, кашкавалите. Ниеден кашкавал од Битолска Млекара го нема веќе истиот вкус од порано.

Баш ме заинтересира, само што проверив... Hergestellt in Deutschland :D

Овие новите Аеро се оригинал, баш исто читав на форумов дека ги прават во Бугарија и во маркет сите ги прегледав и само 2 вида беа Германски, сите други беа од Бугарија :eek:

abe jebiga toa e ....fakt e deka globalno ne trujat za nasi pari...kolku i da zvuci paranoicno ili neosnovano, faktot go vidov so svoi oci, a i go osetiv na svoja koza pred 14godini bev vo amerika na obuka praten od firmata kade sto rabotam ....bla bla blaa, bev 3meseci !!!
Otidov so 76kg se vrativ so 91kg i toa cudno zdebelen (nekako kako poduen) poslednite 3 nedeli otkako svativ deka hotelskata hrana e americka bljuvotina t.e
brzosmrtka,,,, ja otkazav hotelskata hrana i pocnav da si kupuvam sam hrana vo eden istocnoevropski market kade sto imasei dosta makedonski proizvodi od vitaminka i sonceba dolina a si gotvev kaj edna dobrodusna koleska :)
otkako se vrativ slucajno se strefi da imame sistemattski pregled na rabota....krvnata slika mi bese haoticna stetnite masti vo krvta mi bea pokaceni od gornata granica koja e 4,1 mmol/l na 7,3 mmol/l , zamastena jetra, a i se custvuva nekako staro i istosteno .....zatoa resiv da ne davam pari za toa sto me ubiva i resiv da stanam vegeterijanec....za nepolni 2 godini si ja vrativ starata kilazata koja ja imam i den denes a krvnata slika ,i jetrata kako na bebe:).
prokleta e amerika peese nekoj no ne za sekoj :)super se custvuvam i psihicki i fizicki uste da mozam i godinite nekako da gi usporamt.r.e pobavno da mi minat kaj ce mi bide krajot....bi bil beskrajno sreken pa makar i samo eden od vas izvlece pouka i se resil da prestane za svoite pari da se true so otrovite koj gi gledame sekoj den po reklami na tv.

Да не можи чоек бамбус да си на напрај асолен, Не остана црн газиран сок, се отиде упм. Тоа кока-кола, тоа пепси, тоа пелкола и се останато. Мора чоеk да се префрли на шприцер иако ич го нејчам :mad:
:)

Прашањето е дали и во Германија Милките се made in Bulgaria? :icon_lol:

За Источна Европа Милките се произвудуваат главно во Полска. В Б'лгарија не се произвудуваат Милки. Има фабрика на Нестле во Своге, која произведува чоколади со подобар квалитет од Милка Полска. Преди три години имаше големо истражување на Словачката асоциација на потрошувачите, кое показа дека има разлика во квалитетот во Западна и Источна Европа. Например Кока кола за Источна Европа е со гликозофруктозен сируп, а за Западна Европа и со шекер.

http://www.mediapool.bg/ek-firmite-...-kachestvo-v-otdelnite-strani-news180405.html

ЕК: Компаниите можат да продаваат производи со различен квалитет во одделните земjи

Темата беше подигната од Словачката асоцијација на потрошувачите. Во април таа претстави свое истражување , кое показа дека водечките мултинационални компании спакуваат под истото име производи со различен состав и квалитет во зависност од државата, за која се наменети. Авторите на студијата велат дека источновропејците консумираат производи со понеквалитетни состојки од западноевропејците.

Во опсегот на истражувањето беа влегле пијалоци со брендот " Кока-Кола ", чоколадо "Милка " , црн и црвен пипер "Котани" , инстант кафе " Нес голд" , кафе на з'рна " Јакобс крьонунг " и кафе " Чибо еспресо " . Се покажа дека квалитетот на сите земени мостри е слична само при чоколадото "Милка "

Едни од поголемите разлики во квалитетот се тие меѓу прашок за перење од Германија и таков од Романиа или Турција.

Овошјето и зеленчукот. Ми имаат некој вкус на детергент, или најмалку вкус на пластика.
И немаат ни едно дупче од црв или бубачка...... ГМО

Како грамажата го менува вкусот? Не само што е намален квантитетот, намален е и квалитетот и тоа осетно. Нема врска дали е 90 или 100 грама, производот си е тој.
Кока-колата на пример има вкус на детергент за алишта, бајадерата која-како, еднаш ќе се погоди добра, друг пат како Агроплод табла, Милката е саде шеќер сега, инстант дијабет е, не се јаде...
И ај да речеме овие се производи што се за „луксуз“, ама истото е и со лебот, јогуртите, киселите млека, кашкавалите. Ниеден кашкавал од Битолска Млекара го нема веќе истиот вкус од порано.

Не мислев на тоа дека грамажата го менува вкусот таман работа хаха :D
Кажав дека само грамажата се намалила, па тоа игра во факторите дека ние мислиме дека се сменил вкусот.
Не сум од вчера. Кока Кола, Милка и Нутела си имаат ист вкус ко и пред неколку години (на кои реално и објективно се сеќавам)

Она што сакам да кажам е дека неможеме да се сетиме каков бил вкусот, напротив - ние поврзуваме сеќавања од минатото во кои најчесто впечаток оставало повеќе околината во која се јадел продуктот, а не и самиот продукт(нешто, не е битно). Повеќе чувството кое го имаме и оценката која ја даваме се субјективни. Грамажата само ја спомнав.

Не мислев на тоа дека грамажата го менува вкусот таман работа хаха :D
Кажав дека само грамажата се намалила, па тоа игра во факторите дека ние мислиме дека се сменил вкусот.
Не сум од вчера. Кока Кола, Милка и Нутела си имаат ист вкус ко и пред неколку години (на кои реално и објективно се сеќавам)

Она што сакам да кажам е дека неможеме да се сетиме каков бил вкусот, напротив - ние поврзуваме сеќавања од минатото во кои најчесто впечаток оставало повеќе околината во која се јадел продуктот, а не и самиот продукт(нешто, не е битно). Повеќе чувството кое го имаме и оценката која ја даваме се субјективни. Грамажата само ја спомнав.
Тогаш очигледно малечок си за да се сеќаваш на Милка во добрите времиња ;) Нема ништо субјективно, факт е дека квалитетот е намален. Најобјективно кај одреден производи очигледна е разликата, не е само во вкусот (на пример кај лебот - не се сече, јогуртот е поредок, сирењето има сосема друга текстура).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom