Производи кои не се она што некогаш биле

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Овошјето и зеленчукот. Ми имаат некој вкус на детергент, или најмалку вкус на пластика.
Баш пред некое време купив патлиџани и тоа го приметив.... мирисаа на пластика, а вкусот беше далеку далеку од вкусот на патлиџан...... имаа некој вкус на пластика, на нешто скапано.... :)

Да не можи чоек бамбус да си на напрај асолен, Не остана црн газиран сок, се отиде упм. Тоа кока-кола, тоа пепси, тоа пелкола и се останато. Мора чоеk да се префрли на шприцер иако ич го нејчам :mad:
:)
А брату не сега ме вреѓаш на интелектуално ниво. Ти го немаш пробано черново јупе. Ова ти е ултимејт дринк за сите визити нема визита и бамбус без ова јупево да ме верваш:D
jupakokta.jpg

@Sungerot Bob
@TheQueen
Патлиџанче и крастајче само од на пазар и од кај проверени љуѓе и пријатели. Ова шо го носат по маркетиве особено големив шо изгледат само на око убо данбетар од пластика е.

А брату не сега ме вреѓаш на интелектуално ниво. Ти го немаш пробано черново јупе. Ова ти е ултимејт дринк за сите визити нема визита и бамбус без ова јупево да ме верваш:D
Прегледај го приврзокот 89230

@Sungerot Bob
@TheQueen
Патлиџанче и крастајче само од на пазар и од кај проверени љуѓе и пријатели. Ова шо го носат по маркетиве особено големив шо изгледат само на око убо данбетар од пластика е.
Од пазар ги купив патлиџаните, како пластични да беа:)

И пиперот не е то шо беше. Пусти пипер мамата му плакаја.

Фурна Чаир.
Не знам дали само на мене во последно време ми се има погодено или ептен бајато или премрсно...:unsure:

Се е сменето ,ако почнам да набројувам ке нема крај,но ајде неколку
  1. Белисимо
  2. Скоро сите газирани/негазирани сокови
  3. Млекото
  4. Јајцата
  5. Зеленчукот - Доматот е број 1 тука ,иако се наоѓа на пазар кај некоја бабичка од оној прав Јабучар сепак не е тоа тоа.Лубеницата исто -катастрофа
  6. Леб/Јогурт/Кисело млеко
  7. Сирење - Катастрофа ,баш купив вчера козјо од ѓоргиеви абе прашак ,се распаѓа ,па не дај боже да замириса малку на козјо млеко
  8. Кашкавалот- Уште малку ке треба да го купуваме на вулканизер - гума , а ни мирис нема
  9. Месото - Било кое ,се е хормон и хемија,мислам дојде време кога ‘‘амерички батак‘‘ е поздрав од ‘‘словенeчки‘‘
  10. БУРЕКОТ - Егеец жив стана бурекот, а меленото ‘‘месо‘‘ во него No Comment

Ф-ка Европа дали е во функција?
ако да, имаат ли нешто за пофалба или се исти мизерлуци ко порано, ако не- значи редно било да пропаднат со таквата лоша продукција

Веќе 5 минути седам овде и во умот набројувам шо се е сменето од мојата младост до сегашната моја младоликост
речиси се
храна, обувки, облеки, алати, домашни апарати....
вкусовите,миризбите чуство на допир... се е многу изменето. Зеленчукот станува се повеќе вештачки на вкус, сега во цел пазар на прсти се бројат тезги со квалитетни природни производи. Немаат ќар во нив колку во хибридни вештачки генетски семиња,. поотпорни на болести побрзо зрејат побавно скапват. 2 недели еден домат ми седи во шпајзот уште е тврд камен, порано домат јадев поднаведнат од сокот и сочноста која се цедеше од него, а пазарџиите после 2 дена го фрлаа непродадениот оти веќе беше скапан, денес од тој непродаден не може ни сок ни кечап да се прави оти е внатре тврд и зелен ,сувомеснати од 29 новембар, гавриловиќ.... пашти, паризери, шунки, салами виршли... беа многу повкусни од денешните кои исо зачини и додатоци се обидуваат да појачаат вкус или прикријат арома од соја во нив, пиле денес кога ќе сварам за супа водата станува како бледо бела, порано се правеше мрсна и жолта со силен вкус и миис на пилешко, дури и тргав по едно тенџерче на страна во фрижидер како концентрат за следен пат, алиштата траеа и беа квалитетни, кошули карирани паучни носев и по 15 години, чевли од планика, 10 години, цокули борово - 12 години, чизми од ЈНА 15 години, зимско сомотно поставено со крзно - 25 години, кожна пилотска јакна од ЈНА - 30 години, фармерки - 6-7 години, моите се уште користат шпоре горење комбиирано плин - струја од 1977, од истата година и фрижидер кончар со комора, од 81 замрзивач вертикален, јас лани го слегов мојот мал сандак од 100 литри во визба од мислма 1980 дека беше, машина за перење ЕИ ниш од 1985 ја користев до 2005, сега кај моите најдов чаши кристални за Абсинт какви безуспешно барав подолго време секаде низ битола тешки масивни рачно гравирани, е да и тостер моите користат уште од 1982 или трета кога станаа популарни и то речиси секој ден - горење, да не зборам за клешти, штрафцигери, кључеви made in YU ... јас еден куп исфрлиф од овие “новите“ кои се иззвиткува, искривуваа, кршеа, за дома отварачи за шишиња, отварачи за конзерви, мелници за црна пипер, кршачи за ореви... се шо зедов отпосле по некое време се искрши или рѓоса, пивото беше многу поубо (зборам за домашните) Битолско, Скопско, зајечарско, ваљевско, никшиќко... се е то сега далеку понеквалитетно или предизвикува после мачнини, главоболки ради додавања на материи во нив
Преплавени сме со турско кинеска роба па дури и познати брендови како Самсунг Филипс... овде пласираат роба која ја нема на запад, посебни ознаки си имаат и се носат во бугарија, романија, србија, хрватска......
Генерално квалитетот е многу опаднат, избор има поголем али то е оптичка варка во основа тоа се 2-3 вида на некој проивод со различни лепенки на кинески ОЕМ реди производи.

Купен во ерата на Тутанкамон, го надживеја и него, ја надживеја и Римската Империја и Јулие Цезар, Византијското Царство, ја преживеја 1ва Светска Војна и 2ра Светска Војна, Адолфа и Мусолини, хаваријата во Чернобил, Студената Војна, нуклерната катастрфоа во Јапонија, го надживеја и дедо ми а и баба ми (Бог да ги простит) и уште работит и ладит ко луд. Уште го користиме дома:cuc:
Почитуван господин чичко Лет Три-Четири-Пет, како го испуштит светиот грал во нашето домаќинство, Ободин!
Утре ак имат нуклерна хаварија, единствен начин да се преживејт е да пикниш в фрижидер.
okk.jpg

Лет3 кажи им за радијата од Искра-Савица на овије дечишчава неразбрани, до душа и јас сум ко ними али ќе не надживеет и нас овије, немет смрт.

Последно уредено:
Лет3 кажи им за радијата од Искра-Савица на овије дечишчава неразбрани, до душа и јас сум ко ними али ќе не надживеет и нас овије, немет смрт.
Имаа моите и таков Ободин,а од аудио јас се уште користам РИЗов систем (тјунер, дек, еквилајзер и појачало со се оригиналлните звучници) од мислам средина или втора половина на 80ти а се уште имам исправно радио Никола Тесла од 50-и[DOUBLEPOST=1441437255][/DOUBLEPOST]
  1. Леб/Јогурт/Кисело млеко
е да, леб веќе кренав раце од куповниот, си зедов мини фурниче и си правам домашен леб секој ден, јогуртот барем во битола нема врска со категорија јогурт тоа е нешто густо како со скроб измешано така да го разредувам со вода за да добијам нормална густина, а киселото млеко барем од битолската млекара се уште е добро.... до средина на 80 десети имаше еден приватник кај сали мостот за кисело млеко - домашно,во големи земјани како тави беше го сечеше на парчиња како калапи сирење, цврсто мирисно убаво

Последно уредено:
Мајонезот Витанез. Тој мајонез ми беше омилен, пред некое време купив Витанез мајонез од кесичка за да се сетам каков му беше вкусот и да уживам во него (зошто долг период не јадев мајонез) и се изненадив. Некогаш мајонезот беше преубав и имаше јак вкус и мирис, а сега незнам што станало. Не е повеќе тој вкус.

Дали некој знае колку време би можеле да се чуваат јајца во фрижидер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom