Продавам, купувам, менувам...

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
можам ли некаде воопшто да најдам nvidia geforce GT 7300 старо/ново нема врска..
и Цена???

можам ли некаде воопшто да најдам nvidia geforce GT 7300 старо/ново нема врска..
и Цена???

На ново нема теорија. На старо можно е и што си запнал толку за 7300?

На ново нема теорија. На старо можно е и што си запнал толку за 7300?
епа на АГП слот шо да ставам? тоа ми е максимумот... помуабетив и за 7800 али поскапа е за разлика од 7300 а скоро исти се по јачина дури и послаба е 7800..

гледав опција и за појаки графички али тоа ми влече менување на матична а матичната процесор и рам и кога ке видиш поубаво е да си кклопам конфигурација како што ја сакам ИЛИ да си останам само на ГТ7300 :)

Ne be ima proveri po firmive imaat sigurno sekoja IT firma ima Web sajt pobaraj ke najdes
веќе го направив тоа :helou: дури на пазар3 ја најдов за 500 денара али продадена е и тоа истиот ден одма.. (ефтиното одма иде) утре ке појдам до 2 3 места да прашам и да видам што како ке испадне..

епа на АГП слот шо да ставам? тоа ми е максимумот... помуабетив и за 7800 али поскапа е за разлика од 7300 а скоро исти се по јачина дури и послаба е 7800..

гледав опција и за појаки графички али тоа ми влече менување на матична а матичната процесор и рам и кога ке видиш поубаво е да си кклопам конфигурација како што ја сакам ИЛИ да си останам само на ГТ7300 :)

На твое место НИКОГАШ не би дал пари за AGP графичка која ќе ти вреди колку целиот компјутер. И од кај тоа дека 7800 е послаба од 7300??

веќе го направив тоа :helou: дури на пазар3 ја најдов за 500 денара али продадена е и тоа истиот ден одма.. (ефтиното одма иде) утре ке појдам до 2 3 места да прашам и да видам што како ке испадне..
pa mora li 7300 sto si zapnal tolku eve vo anhoch ima 7600Gt za 1000 den sto i fali na taa nova so garancija

pa mora li 7300 sto si zapnal tolku eve vo anhoch ima 7600Gt za 1000 den sto i fali na taa nova so garancija
ЗА 7600 не ми текнало видиш.. фала на информација

--- надополнето ---

На твое место НИКОГАШ не би дал пари за AGP графичка која ќе ти вреди колку целиот компјутер. И од кај тоа дека 7800 е послаба од 7300??
корун.. во претходниот пост кажав што е работата.. немој да мислиш дека незнам ја шо ми треба.. знам и тоа многу добро.. нека ми даде некој 700/800 евра ја ке си склопам конфигурација прва лига ! работата е што немам пари за да мењам се и свашта.. иам 1500 денара а со тие пари неможам ништо да земам асално...
и сигурен си дека графичката вреди повеќе од целиот компиутер???

а дека е подобра од 7300 ми кажуваше дечко што работи хардвер... - можда не е ДАЛЕКУ подобра но зависи од кој аспект гледаш...
како и да е ми треба графичка шо работи на АГП а ја барам што поасална да е !

ЗА 7600 не ми текнало видиш.. фала на информација

--- надополнето ---

корун.. во претходниот пост кажав што е работата.. немој да мислиш дека незнам ја шо ми треба.. знам и тоа многу добро.. нека ми даде некој 700/800 евра ја ке си склопам конфигурација прва лига ! работата е што немам пари за да мењам се и свашта.. иам 1500 денара а со тие пари неможам ништо да земам асално...
и сигурен си дека графичката вреди повеќе од целиот компиутер???

а дека е подобра од 7300 ми кажуваше дечко што работи хардвер... - можда не е ДАЛЕКУ подобра но зависи од кој аспект гледаш...
како и да е ми треба графичка шо работи на АГП а ја барам што поасална да е !

7800 е грубо кажано некои 5-6 пати подобра од 7300, само не сум сигурен дали ја има за AGP.

Вака гледај:

од бројкава 7800, првата бројка (7) е за која серија е графичката т.е. колку е понова технологијата
Втората бројка (8) е најважна, таа ја одредува јачината на графичката
Третата бројка би му дошло појачување на втората бројка.

Значи 8800 графичката ќе е појака од 9600

7800 е грубо кажано некои 5-6 пати подобра од 7300, само не сум сигурен дали ја има за AGP.

Вака гледај:

од бројкава 7800, првата бројка (7) е за која серија е графичката т.е. колку е понова технологијата
Втората бројка (8) е најважна, таа ја одредува јачината на графичката
Третата бројка би му дошло појачување на втората бројка.

Значи 8800 графичката ќе е појака од 9600
ја има за АГП слот... прочепкав на пазар3 не сретнав 7800 ке видам и ке се распрашам и за ова.. сепак ке кажам со пари сум ограничен инаку фала за помошта

Продавам монитор SAMSUNG LED P2050n. Има уше две години и нешто гаранција. Чичка е. Или го мењам за поголем.
Контакт на пп.

Цена 120 евреи мада могуќе е да се спушти.

Повеќе инфо тука, а замена може за нешо вакво или некоја добра 22ка на LG или Samsung.

110 еу.

Продавам внатрешни blu-ray режачи од марката LG, модел BDR-BH08LS20.

Читаат и режат еднослојни (SL BD-R) и двослојни (DL BD-R) blu-ray дискови со брзина 8x, сите видови на DVD (со брзина 16x) и CD дискови.

http://www.lg.com/ca_en/computer-products/optical-storage/LG-internal-dvd-burner-BH08LS20.jsp

Со режачите доаѓаат и SATA и ATA-to-SATA кабли за поврзување, инсталационо CD со драјвери и упатство за користење на англиски јазик.

Контакт ПП

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom