Продавам, купувам, менувам...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
можам ли некаде воопшто да најдам nvidia geforce GT 7300 старо/ново нема врска..
и Цена???

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
На ново нема теорија. На старо можно е и што си запнал толку за 7300?
епа на АГП слот шо да ставам? тоа ми е максимумот... помуабетив и за 7800 али поскапа е за разлика од 7300 а скоро исти се по јачина дури и послаба е 7800..

гледав опција и за појаки графички али тоа ми влече менување на матична а матичната процесор и рам и кога ке видиш поубаво е да си кклопам конфигурација како што ја сакам ИЛИ да си останам само на ГТ7300 :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ne be ima proveri po firmive imaat sigurno sekoja IT firma ima Web sajt pobaraj ke najdes
веќе го направив тоа :helou: дури на пазар3 ја најдов за 500 денара али продадена е и тоа истиот ден одма.. (ефтиното одма иде) утре ке појдам до 2 3 места да прашам и да видам што како ке испадне..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
епа на АГП слот шо да ставам? тоа ми е максимумот... помуабетив и за 7800 али поскапа е за разлика од 7300 а скоро исти се по јачина дури и послаба е 7800..

гледав опција и за појаки графички али тоа ми влече менување на матична а матичната процесор и рам и кога ке видиш поубаво е да си кклопам конфигурација како што ја сакам ИЛИ да си останам само на ГТ7300 :)
На твое место НИКОГАШ не би дал пари за AGP графичка која ќе ти вреди колку целиот компјутер. И од кај тоа дека 7800 е послаба од 7300??

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
веќе го направив тоа :helou: дури на пазар3 ја најдов за 500 денара али продадена е и тоа истиот ден одма.. (ефтиното одма иде) утре ке појдам до 2 3 места да прашам и да видам што како ке испадне..
pa mora li 7300 sto si zapnal tolku eve vo anhoch ima 7600Gt za 1000 den sto i fali na taa nova so garancija

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
pa mora li 7300 sto si zapnal tolku eve vo anhoch ima 7600Gt za 1000 den sto i fali na taa nova so garancija
ЗА 7600 не ми текнало видиш.. фала на информација

--- надополнето ---

На твое место НИКОГАШ не би дал пари за AGP графичка која ќе ти вреди колку целиот компјутер. И од кај тоа дека 7800 е послаба од 7300??
корун.. во претходниот пост кажав што е работата.. немој да мислиш дека незнам ја шо ми треба.. знам и тоа многу добро.. нека ми даде некој 700/800 евра ја ке си склопам конфигурација прва лига ! работата е што немам пари за да мењам се и свашта.. иам 1500 денара а со тие пари неможам ништо да земам асално...
и сигурен си дека графичката вреди повеќе од целиот компиутер???

а дека е подобра од 7300 ми кажуваше дечко што работи хардвер... - можда не е ДАЛЕКУ подобра но зависи од кој аспект гледаш...
како и да е ми треба графичка шо работи на АГП а ја барам што поасална да е !

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ЗА 7600 не ми текнало видиш.. фала на информација

--- надополнето ---

корун.. во претходниот пост кажав што е работата.. немој да мислиш дека незнам ја шо ми треба.. знам и тоа многу добро.. нека ми даде некој 700/800 евра ја ке си склопам конфигурација прва лига ! работата е што немам пари за да мењам се и свашта.. иам 1500 денара а со тие пари неможам ништо да земам асално...
и сигурен си дека графичката вреди повеќе од целиот компиутер???

а дека е подобра од 7300 ми кажуваше дечко што работи хардвер... - можда не е ДАЛЕКУ подобра но зависи од кој аспект гледаш...
како и да е ми треба графичка шо работи на АГП а ја барам што поасална да е !
7800 е грубо кажано некои 5-6 пати подобра од 7300, само не сум сигурен дали ја има за AGP.

Вака гледај:

од бројкава 7800, првата бројка (7) е за која серија е графичката т.е. колку е понова технологијата
Втората бројка (8) е најважна, таа ја одредува јачината на графичката
Третата бројка би му дошло појачување на втората бројка.

Значи 8800 графичката ќе е појака од 9600

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
7800 е грубо кажано некои 5-6 пати подобра од 7300, само не сум сигурен дали ја има за AGP.

Вака гледај:

од бројкава 7800, првата бројка (7) е за која серија е графичката т.е. колку е понова технологијата
Втората бројка (8) е најважна, таа ја одредува јачината на графичката
Третата бројка би му дошло појачување на втората бројка.

Значи 8800 графичката ќе е појака од 9600
ја има за АГП слот... прочепкав на пазар3 не сретнав 7800 ке видам и ке се распрашам и за ова.. сепак ке кажам со пари сум ограничен инаку фала за помошта

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Продавам монитор SAMSUNG LED P2050n. Има уше две години и нешто гаранција. Чичка е. Или го мењам за поголем.
Контакт на пп.

Цена 120 евреи мада могуќе е да се спушти.

Повеќе инфо тука, а замена може за нешо вакво или некоја добра 22ка на LG или Samsung.
110 еу.

T

Tetro

Гостин
Продавам внатрешни blu-ray режачи од марката LG, модел BDR-BH08LS20.

Читаат и режат еднослојни (SL BD-R) и двослојни (DL BD-R) blu-ray дискови со брзина 8x, сите видови на DVD (со брзина 16x) и CD дискови.

http://www.lg.com/ca_en/computer-products/optical-storage/LG-internal-dvd-burner-BH08LS20.jsp

Со режачите доаѓаат и SATA и ATA-to-SATA кабли за поврзување, инсталационо CD со драјвери и упатство за користење на англиски јазик.

Контакт ПП

Kajgana Shop

На врв Bottom