аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
можам ли некаде воопшто да најдам nvidia geforce GT 7300 старо/ново нема врска..
и Цена???
и Цена???
На ново нема теорија. На старо можно е и што си запнал толку за 7300?можам ли некаде воопшто да најдам nvidia geforce GT 7300 старо/ново нема врска..
и Цена???
епа на АГП слот шо да ставам? тоа ми е максимумот... помуабетив и за 7800 али поскапа е за разлика од 7300 а скоро исти се по јачина дури и послаба е 7800..На ново нема теорија. На старо можно е и што си запнал толку за 7300?
Ne be ima proveri po firmive imaat sigurno sekoja IT firma ima Web sajt pobaraj ke najdesможам ли некаде воопшто да најдам nvidia geforce GT 7300 старо/ново нема врска..
и Цена???
веќе го направив тоа :helou: дури на пазар3 ја најдов за 500 денара али продадена е и тоа истиот ден одма.. (ефтиното одма иде) утре ке појдам до 2 3 места да прашам и да видам што како ке испадне..Ne be ima proveri po firmive imaat sigurno sekoja IT firma ima Web sajt pobaraj ke najdes
На твое место НИКОГАШ не би дал пари за AGP графичка која ќе ти вреди колку целиот компјутер. И од кај тоа дека 7800 е послаба од 7300??епа на АГП слот шо да ставам? тоа ми е максимумот... помуабетив и за 7800 али поскапа е за разлика од 7300 а скоро исти се по јачина дури и послаба е 7800..
гледав опција и за појаки графички али тоа ми влече менување на матична а матичната процесор и рам и кога ке видиш поубаво е да си кклопам конфигурација како што ја сакам ИЛИ да си останам само на ГТ7300![]()
pa mora li 7300 sto si zapnal tolku eve vo anhoch ima 7600Gt za 1000 den sto i fali na taa nova so garancijaвеќе го направив тоа :helou: дури на пазар3 ја најдов за 500 денара али продадена е и тоа истиот ден одма.. (ефтиното одма иде) утре ке појдам до 2 3 места да прашам и да видам што како ке испадне..
ЗА 7600 не ми текнало видиш.. фала на информацијаpa mora li 7300 sto si zapnal tolku eve vo anhoch ima 7600Gt za 1000 den sto i fali na taa nova so garancija
корун.. во претходниот пост кажав што е работата.. немој да мислиш дека незнам ја шо ми треба.. знам и тоа многу добро.. нека ми даде некој 700/800 евра ја ке си склопам конфигурација прва лига ! работата е што немам пари за да мењам се и свашта.. иам 1500 денара а со тие пари неможам ништо да земам асално...На твое место НИКОГАШ не би дал пари за AGP графичка која ќе ти вреди колку целиот компјутер. И од кај тоа дека 7800 е послаба од 7300??
7800 е грубо кажано некои 5-6 пати подобра од 7300, само не сум сигурен дали ја има за AGP.ЗА 7600 не ми текнало видиш.. фала на информација
--- надополнето ---
корун.. во претходниот пост кажав што е работата.. немој да мислиш дека незнам ја шо ми треба.. знам и тоа многу добро.. нека ми даде некој 700/800 евра ја ке си склопам конфигурација прва лига ! работата е што немам пари за да мењам се и свашта.. иам 1500 денара а со тие пари неможам ништо да земам асално...
и сигурен си дека графичката вреди повеќе од целиот компиутер???
а дека е подобра од 7300 ми кажуваше дечко што работи хардвер... - можда не е ДАЛЕКУ подобра но зависи од кој аспект гледаш...
како и да е ми треба графичка шо работи на АГП а ја барам што поасална да е !
ја има за АГП слот... прочепкав на пазар3 не сретнав 7800 ке видам и ке се распрашам и за ова.. сепак ке кажам со пари сум ограничен инаку фала за помошта7800 е грубо кажано некои 5-6 пати подобра од 7300, само не сум сигурен дали ја има за AGP.
Вака гледај:
од бројкава 7800, првата бројка (7) е за која серија е графичката т.е. колку е понова технологијата
Втората бројка (8) е најважна, таа ја одредува јачината на графичката
Третата бројка би му дошло појачување на втората бројка.
Значи 8800 графичката ќе е појака од 9600
110 еу.Продавам монитор SAMSUNG LED P2050n. Има уше две години и нешто гаранција. Чичка е. Или го мењам за поголем.
Контакт на пп.
Цена 120 евреи мада могуќе е да се спушти.
Повеќе инфо тука, а замена може за нешо вакво или некоја добра 22ка на LG или Samsung.
Имам 8800 GTS 640 mb ddr3. Сакам да ја мењам. Која цена би ја понудил?na koj mu se sitka 9600/9800/8800gt neka pise do vtornik