Процесори

И, што им користи тоа на АМД у пракса?? Нула.
Спореди ги Сенди Бриџ, Нехалем и Феном 2. Во секој бенчмарк и во real life Интел се пред АМД. И од Conroe па наваму неможеш да речеш дека АМД имале понапредна архитектура од Интел, посебно Нехалем и Сенди Бриџ се далеку понапред од АМД во тој поглед. Дури и Yorkfield C2Q се побрзи clock-per-clock од Феном 2.

Еве друг пример, спореди го првиот Феном со 65нм C2Q. Што им вредеше на АМД тоа што имаат вистински четиријадрен процесор? И L3 кеш? Ништо, бидејќи Интел имаа подобра архитектура и поголема ефикасност и ги газеа Феном.

епа во светот основната намена на компјутерите не е играње игри
За секојдневна употреба купи си интел, плати повеќе отколку што треба и бркај работа. Но ако сакаш да работиш со професионални апликации (slidworks), па ќе видиш која е раликата и каде ќе се најде интел.
Значи, несомнено дека се работи за моќни процесори и од двете фирми, само биди малку потрпелив и истражувај повеќе.
Не им верувај на маркентиншките трикови ниту на интел ниту на амд.

Пристапот при дизајнот и изведбата на архитектурата е различен кај двете компании

Zdravo momci. Denovive ke ziam nov kompjuter pa vo momentov sum vo dilema poso mnogu ne se razbiram mnogu u hardver pa da ve prasam sto e podobro Procesor Intel I3 core 550 3,06 ghz ili pa Intel core 2 duo so 3,06 ghz ?

Sandy Bridge for the win. Ivy Bridge = epic. Haswell мислам дека веќе накај еротика иде. Интел си станаа сами на себе конкуренција со ова тик-ток концептот. AMD веќе не знам ни дали е реална конкуренција.

overall.png

Извор

Дечки имам лап топ Compaq ARMADA m700.. Прилично стар модел ама многу е спор.. Сега не ми треба за игри само ќе ми врши работа ако е малце побрз.. Што процесор ќе ми препорачате? поздрав

Дечки имам лап топ Compaq ARMADA m700.. Прилично стар модел ама многу е спор.. Сега не ми треба за игри само ќе ми врши работа ако е малце побрз.. Што процесор ќе ми препорачате? поздрав

многу е стар лаптопот. најмногу ваков можи да користи - 1.0 GHz on Intel Mobile Pentium III processor

знам ама за интернет ми врши работа :D Мислиш дека ќе го убрза?

What the? P3-ка и 128MB рам?:eek:

Овој за ништо не го бива, не да е стар, антика е, надоградување ама ич нема да се исплати, подитно збирај пари за нов лаптоп/десктоп!
Како воопшто сурфаш/седиш на "компјутеров"? Сигурно имаш јаки нерви :D

Овој за ништо не го бива, не да е стар, антика е, надоградување ама ич нема да се исплати, подитно збирај пари за нов лаптоп/десктоп!
веројатно ни батеријата не држи ни пола саат,навистина нема смисла за апгрејд на ваква "машина" :) Ако ти брка вака работа, користи го дури можеш, потоа земи нешто ново, барем сега имаш ефтини лаптопи

веројатно ни батеријата не држи ни пола саат,навистина нема смисла за апгрејд на ваква "машина" :) Ако ти брка вака работа, користи го дури можеш, потоа земи нешто ново, барем сега имаш ефтини лаптопи

Абе нов не ми треба ви викам за на нет супер е само уште малце брзина му фали.. Имам PC нов така да не ми се фрлаат пари и за лап топ.. Викате некое фајде од појак процесор нема? Знам дека е стар ама чичка нов ми е.. Нез шо да му правам :D

Абе нов не ми треба ви викам за на нет супер е само уште малце брзина му фали.. Имам PC нов така да не ми се фрлаат пари и за лап топ.. Викате некое фајде од појак процесор нема? Знам дека е стар ама чичка нов ми е.. Нез шо да му правам :D

Не, дури и да би нашол делови, апсолутно не вреди да надоградуваш било што. Доизвади му ја маста и нека оди во заслужена пензија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom