Процесори

Intel Core i3-3117U што ќе кажете за процесоров , не се разбирам баш, а земав лаптоп и го платив околу 500 евра ... и гледам дека процесоров не е баш нешто нај... барем јас како што гледам, сакам мислење од вас.... фала однапред

Intel Core i3-3117U што ќе кажете за процесоров , не се разбирам баш, а земав лаптоп и го платив околу 500 евра ... и гледам дека процесоров не е баш нешто нај... барем јас како што гледам, сакам мислење од вас.... фала однапред

Одличен е за тие пари, трета генерација од i3.

има ли некоја врска дали процесорот е 3та генерација ?? оти има некој со поголем гигахерц а се 1ва генерација мислам ?
--- надополнето: 5 јули 2013 во 20:43 ---
ARK | Intel® Pentium® Processor B960 (2M Cache, 2.20 GHz)

i sakam da mi kazes dali gore navedeniot e poslab ili podobar od ovoj ovde???

има ли некоја врска дали процесорот е 3та генерација ?? оти има некој со поголем гигахерц а се 1ва генерација мислам?

Дечко тој i3-3317U ти е трета генерација, односно IvyBridge. Тоа "U"-то означува пониска волтажа за помалку да грее бидејќи генерално се вградуваат во Ultrabooks кои се лесни и помали (потенки). Има исто i3 или i5 процесори или i7, кои не се "U" и кои имаат повисок работен такт од оние со U, но затоа греат и трошат повеќе.

Тој што си го постирал B960 е послаб од тој i3 кој претходно го наведе. Доколку би бирал помеѓу тие два, би одел со i3-ката.

сакам да ве прашам што мислит за процесориве со буквата У и со буквата М назад, имам слушнато дека оние со у трошат помалце енергија и помалце трошат, а мак оние М се помокни ама многу повеке трошат и повеќе греат, сакам да знам секој лично како процесор би избрал дали соУ или М инаку правам муабет за оние и3,и5,и7 процесори....:icon_mrgr:

Intel Core i7 3517U

Intel Core i5-337UM

еве ви и пример

сакам да ве прашам што мислит за процесориве со буквата У и со буквата М назад, имам слушнато дека оние со у трошат помалце енергија и помалце трошат, а мак оние М се помокни ама многу повеке трошат и повеќе греат, сакам да знам секој лично како процесор би избрал дали соУ или М инаку правам муабет за оние и3,и5,и7 процесори....:icon_mrgr:

Intel Core i7 3517U

IntelCorei5-337UM

еве ви и пример

Што е битно каков процесор овие процесори се за лаптоп што улога ке ти вршат тебе

koga bi kupuval lap top sto bi izbral so u ili m, izvini so prasav, sakav samo mislenje...

koga bi kupuval lap top sto bi izbral so u ili m, izvini so prasav, sakav samo mislenje...

Ако ти е за игри оди на M верзија ако сакаш да имаш подолга животна батерија оди на U, M е многу по јак од U

сакам да ве прашам што мислит за процесориве со буквата У и со буквата М назад

Па ти пишав над мислењето бе момак..... Некој се труди да помогне ама вака изгледа за џабе пишувам и се замарам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom