edin4o
Продуцент
- Член од
- 4 април 2010
- Мислења
- 1.419
- Поени од реакции
- 461
- Локација
- Десно од левото
- Веб-сајт
- gamezone.com.mk
Дечки, а за мене? Или не се чита мислењето оти сум нов 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дечки, а за мене? Или не се чита мислењето оти сум нов![]()
Notebook ACER AS5740G-334G50Mn
15.6” HD Display, 1366x768
Intel Core i3 – 330M (2.13 GHz, 3MB Cache)
4 GB DDR3 RAM
500 GB HDD
ATI Mobility Radeon HD 5470 / 512MB
LAN, Wi-Fi b/g/n, HDMI, USB
DVDRW, Webcam
цена: 37.490 мкд од АМЦ
Ме интересира дали е добра конфигурацијата и дали одговара со цената.
П.С: ако може брз одговорФала.
Да, баш заради тоа е!те зезам
За напајање беше? Епа вака види да е некое солидно напајање, по можност од Кулер Мастер (ако имаш пари), Antec итн. Ако не, можеш и од Chieftec, ама овие што ги споменав се едни од најкванитетните. Јачина - 500-550 вати доволно е. Повеќе само ако ставаш многу јака графичка
Иначе, неможеш еден Athlon X4 да шибнеш у конфигурацијата? Ќе биде супер пошо нели ќе ставаш нова графичка у иднина. (веројатно нема да ставаш нешо од калибар на HD5450, така. Веројатно некоја добра ќе стаиш, па да ти дише графичката, CPU-то да не биде тесно грло) Или уште боље Phenom II X4, ако имаш пари.
Да да и ја мислев да зеам и тоа Phenom II X4 955. Доста е евтин, а и добар е. Планирам да ставам нешто графичка во иднина, сеа...хмм па некоја до 100 евра највише. HD4770 не е лош избор, па може исто така и да ја акнам 9800GT. Мене ми е поише за РАБОТА на PC (пример фотошоп, 3D, FL studio, Cubase). Гејмингот онака ми е тотално изборно нешто. Пошто сеа идам за втора година у средно и претпоставувам МНОГУ ќе биде тешко. Зотоа летово нешто да се занимавам, па и идните да не ми биде досадно. Не сум хардкор гејмер и играм игри само од разонода (тип - симнувам, инсталирам, играм 2-5 дена, ми ск*рчува и ја бришам
).
Значи ќе биде доволно 500 вати? Повеќе ако ставам многу јака графичка ко некоја например HD5870 и сл? Нема шанси за такво нешто ја да дадам пари, многу е тоа стварно
Иначе од која продавница (тука у СК нормално) да зеам? Колку што знам revolution се досеа најтоп, да ми препорачаш некоја друга која има квалитетни напојувања, пошо револушн све Delux
Фала ти уште еднаш![]()
А колку е 5750-ката?
Ќе земам ако треба Cooler Master, боље нешто квалитетно одошто одма да ми се расипе. Ако зимам сеа PC нема да го надоградувам доодека не почнам у факултет, а тоа некаде за 4 години![]()
CPU: AMD Athlon II X4 630 - 6300 ден.
RAM: 4x1GB DDR3 @ 1333MHz Kingston - околу 5200 ден.(најефтина опција, немаше примамливи модули од по 2 гига)
MB: Ecs A785GM-M - истата од твојот пост
HDD: 320GB WesternDigital - 2600 ден.
Напајање: 500W Chieftec (истото од постот)
Мислам дека ќе ти влезе у бучет (или малце ќе отскокне)
За графичка само Господ знае каква ќе биде ситуацијата на пазарот на графички картички за 1 год. , така да, дотогаш, здравје.
Иначе засега најефтина опција ти е HD4670, околу 4600 ден.
Топ е конфигурацијаваМи се свиѓа! Само уште едно прашање:
Матичната е MicroATX. Дали ова значи дека треба да купувам microATX куќиште или можам да ја ставам во обично ATX куќиште? Да не биде премногу мала за него :S
Фала ти многу за целовкупната твоја помош, алал ти вера
BTW - дали можам овие 4 модули по 1 гига рам да ги пуштам у Dual Channel, или за тоа ми се потребни 2х2GB модули? И какво подобрување имам со DualChannel, пошто гледам матичнава тоа го поддржува, па сакам да ја искористам максимално
До модераторите - се извинувам за горните 2 пост под пост, али не е до мене, Chrome-от нешо ме зеза :S
Значи боље да не ги ставам.
Гледав за процесоров на нет шо ми го препорача и баш е закон. Мислам, најевтиниот 4-јадрен процесор и топ е за работење со апликации, а и башка графичката што ја препорача е мн добра за тие пари.
Дефинитивно нешто што јас барав, а тоа е среден гејминг/пари/перформанси и тој баланс е перфектно исполнет. Ми се свиѓа тоа што за тие пари (скоро 100 евра) добивам процесор кој е 4 јадрен и е перфектен за репродукција на HD клипови (дури и со интегрираната). Башка матичнава поддржува Hybrid Crossfire и кога ќе ја акнам графичката што (веројатно
) ќе ја купам, ќе добијам не којзнае колкав буст, али сепак тоа е нешто
.
Фала ти многу уште еднаш и ако имам прашање овде ќе го постнам. Ѕвер си![]()
[URL]http://www.guru3d.com/article/amd-785g-chipset-review-ecs-a785gmm-test/1[/URL]
[URL]http://download.ecs.com.tw/dlfileecs/manual/qvl/A785GM-M%20V1.0_QVL.pdf[/URL]