Проценка на конфигурации и помош за купување

• Креатор на темата Креатор на темата Indy^_^
  • Време на започнување Време на започнување
@ MasteR_#0 ... пред се види за кој ранг во цена се прави дискусијава, пред се предлогот за 8600gt падна порaди ниската цена, а со таа графичка има начин да се играат игри low/medium на таа резолуција (па и high settings ^^ на постарите игри). 4650 и 4670 се солидни картички но за 500 денари (разлика од 4650 (~3500ден.) до 4670(~4000ден.)) знае да направи голема разлика кај истиве две (4670 е одлична картичка, но ~2k поскапа од 8600gt), а и цената им е како 1/4 од конфигурацијава за која станува збор :) да беше буџетот малку поширок 4670 е солиден избор.

@ edin4o ... како што рече MasteR_#0 не се секирај воопшто за гледање HD содржини. 4200 е идеалнo HTPC решение ^^.

Код:
[URL="http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.pcpop.com%2Fdoc%2F0%2F296%2F296967.shtml&sl=auto&tl=en"]http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.pcpop.com%2Fdoc%2F0%2F296%2F296967.shtml&sl=auto&tl=en[/URL]
... со тие 200-300 денари што ќе останат може да си докупиш 2 fan-ови за куќиштево.

@ Адиктус ... мислам дека нема да биде баш исплатливо да нарачаш цела конфигурација по пошта, а и не е баш едноставно од гледна точка на гаранцијата кој и да е компонент да се расипе ќе треба да го пратиш на сервис (од кај што си го купил).

Предлог конфигурација:

Прегледај го приврзокот 31401

btw малку сум поспан сигурен сум дека може да се дотера малку. (Наведи на која резолуција планираш да играш!?)

Е брат ај да те пофалам супер конфигурација си составил! :)

Верувам дека Адиктус нема некое чудовиште од 30 инчи, графичкава може да тера сите игри на high на Full HD. Иначе ако не му треба толкав хард може на тоа да заштеди и да земе некој од 500 гига (како самсунг-от у конфигурацијата на edin4o)

@ Адиктус ... мислам дека нема да биде баш исплатливо да нарачаш цела конфигурација по пошта, а и не е баш едноставно од гледна точка на гаранцијата кој и да е компонент да се расипе ќе треба да го пратиш на сервис (од кај што си го купил).

Предлог конфигурација:

Прегледај го приврзокот 31401

btw малку сум поспан сигурен сум дека може да се дотера малку. (Наведи на која резолуција планираш да играш!?)
Благодарам, убава конфигурација,..
Може да се стави хард од 500... Моментално можам да играм на 1280х1024, а во иднина би земал некој 19 или 21 монитор..
И.. Куќиштето.. Доаѓа со 3 х 20цм кулери или ќе треба јас да купувам?

И исто така ме интересира дали е матичната Crossfire компатибилна?? (дали има место за уште една графичка)

--- надополнето ---

Сега се префрлив на пц со кирилица, па можам повише да пишам (без да се мачам со onboard тастатура..)

Значи... Највеќе од се ми е потребна конфигурацијата за CoD4.. Да можам да играм на 250 фпс константа (без опаѓање) на повисока графика, или пак највисока графика на 125 фпс (моментално играм low/medium на 125 фпс, со 240gt и е7500) на 1280х1024.. Потоа ќе ми биде потребна за Photoshop/Dreamweaver (тоа нема да е никаков проблем..)..

Сега се префрлив на пц со кирилица, па можам повише да пишам (без да се мачам со onboard тастатура..)

Значи... Највеќе од се ми е потребна конфигурацијата за CoD4.. Да можам да играм на 250 фпс константа (без опаѓање) на повисока графика, или пак највисока графика на 125 фпс (моментално играм low/medium на 125 фпс, со 240gt и е7500) на 1280х1024.. Потоа ќе ми биде потребна за Photoshop/Dreamweaver (тоа нема да е никаков проблем..)..

Брат на таа ниска резолуција нема да да ти трепне Crysis на Very High, BFBC2 исто така, а не пак игра како COD4.... (BTW 250 FPS е сосема НЕПОТРЕБНО). Сите апликации, тие што ги спомена погоре, слични на нив итн. ќе работат БЕЗ проблем.

Брат на таа ниска резолуција нема да да ти трепне Crysis на Very High, BFBC2 исто така, а не пак стара игра како COD4.... (BTW 250 FPS е сосема НЕПОТРЕБНО). Сите апликации, тие што ги спомена погоре, слични на нив итн. ќе работат БЕЗ проблем.
Потребен ми е 250 фпс..
Има нешто како фпс број во некои фпс игри, (76, 125, 250, 333).. И на тој фпс правиш повисоки скокови.. Има некои места во играта на кои неможеш да се качиш без 125/250..
(не е гласина или нешто... jump заедницата што играат CoD4 само да се качуваат по згради, сите го тврдат тоа)..

.. И не добив одговор на прашањата.. Дали доаѓаат 3 20цм кулери со куќиштето, или ќе треба сам да ги купувам.. Колку пари би била истата конфигурација со 0.5 тб хард??

Потребен ми е 250 фпс..
Има нешто како фпс број во некои фпс игри, (76, 125, 250, 333).. И на тој фпс правиш повисоки скокови.. Има некои места во играта на кои неможеш да се качиш без 125/250..
(не е гласина или нешто... jump заедницата што играат CoD4 само да се качуваат по згради, сите го тврдат тоа)..

.. И не добив одговор на прашањата.. Дали доаѓаат 3 20цм кулери со куќиштето, или ќе треба сам да ги купувам.. Колку пари би била истата конфигурација со 0.5 тб хард??

Со поскапите куќишта обично доаѓаат вградени вентилатори, (на стариот Antec имав еден 120мм одпозади) така би требало да биде случајот и со ова куќиште. Но мислам дека ќе биде или 2x80мм или 1x120мм.
Ако земеш хард од 500 гига цената би се намалила за.... околу 2-3000 денари.

За COD4 мислам дека ќе добиеш 250FPS на макс... ако не ќе ставиш antialiasing на 2x.

@ Адиктус ...
Front: 200 mm fan x 1 Red LED on / off fan x 1 / 700 RPM / 19 dBA
(can be swap for 120 / 140 mm fan x 1)
Top: 200 mm fan x 1 / 700 RPM / 19 dBA (can be swap to 120 mm fan x 2 )
Rear: 120 mm fan x 1 / 1200 RPM / 17 dBA
Bottom: 120 / 140 mm fan x 1 (optional)
Side: 200 mm fan x 1 (optional)
(can be swap for 120 mm fan x 2)

... можеш да го купиш side fan-от (но и немораш и вака ќе имаш висок проток на воздух), останатите fan-ови ги има (со исклучок на bottom fan-от, кој неправи голема разлика, а собира премногу прашина). Инаку матичната е crossfire компатибилна едниот слот е 16x, а другиот е 4x но нема да прави голема разлика ~3%. Инаку za 250+ fps со tweak-ови би требало да извадиш (не сум многу запознаен за ова, ама по net разгледај има tweak-ови и cfg за оптимизирање).

@ Адиктус ...
Front: 200 mm fan x 1 Red LED on / off fan x 1 / 700 RPM / 19 dBA
(can be swap for 120 / 140 mm fan x 1)
Top: 200 mm fan x 1 / 700 RPM / 19 dBA (can be swap to 120 mm fan x 2 )
Rear: 120 mm fan x 1 / 1200 RPM / 17 dBA
Bottom: 120 / 140 mm fan x 1 (optional)
Side: 200 mm fan x 1 (optional)

(can be swap for 120 mm fan x 2)

... можеш да го купиш side fan-от (но и немораш и вака ќе имаш висок проток на воздух), останатите fan-ови ги има (со исклучок на bottom fan-от, кој неправи голема разлика, а собира премногу прашина). Инаку матичната е crossfire компатибилна едниот слот е 16x, а другиот е 4x но нема да прави голема разлика ~3%. Инаку za 250+ fps со tweak-ови би требало да извадиш (не сум многу запознаен за ова, ама по net разгледај има tweak-ови и cfg за оптимизирање).

Are u serious......?? :nesvest: WOW

@ Адиктус ...
Ок... Доволни ќе ми се fan-овите што ги има.. Нема потреба за side fan.. Кога се прави комбинација со две графички (Crossfire), мора и двете да се исти? Доколку во иднина планирам да ставам уште една, ќе мора и таа да е 5850??
Инаку за tweaks не е проблем.. Правев tweak-ови и за оваа конфигурација, да играм на 125 константно со појака графика..

Ок... Доволни ќе ми се fan-овите што ги има.. Нема потреба за side fan.. Кога се прави комбинација со две графички (Crossfire), мора и двете да се исти? Доколку во иднина планирам да ставам уште една, ќе мора и таа да е 5850??
Инаку за tweaks не е проблем.. Правев tweak-ови и за оваа конфигурација, да играм на 125 константно со појака графика..

Не мора да е 5850, може да е и 5830, 5870 итн. Crossfire не е толку ограничен во поглед на комбинирање картички како што е SLI на Nvidia.

sakam da kupam slednata konfiguracija od AMC:

intel dual core E5300,2,6 Ghz 2MB 800 MHz
intel G-41 MX
2GB DDR2 RAM
500 GB HDD SATA
GeForce 210 512 MB DDR3
DvDRW

ova cini 15 990,bez monitor ,dali vredi za taa cena? (so ogled na toa sto ke go koristam za microsoft office,internet i po nekoja ednostavna igra)

sakam da kupam slednata konfiguracija od AMC:

intel dual core E5300,2,6 Ghz 2MB 800 MHz
intel G-41 MX
2GB DDR2 RAM
500 GB HDD SATA
GeForce 210 512 MB DDR3
DvDRW

ova cini 15 990,bez monitor ,dali vredi za taa cena? (so ogled na toa sto ke go koristam za microsoft office,internet i po nekoja ednostavna igra)

Za namenata ti e super, jas ja imam istava konfiguracija samo so geforce 9300 gs mesto geforce 210 i 320 hdd tera nema gajle.. :))

Само не ја зимај од АМЦ за да не те боли глава после.

Абе, дознав дека на матичнава ECS A785GM-M нема PS/2 порти :S. И као после ќе влагам у биос-от ако немам порти, има само УСБ. Јас имам УСБ бежичен маус и тастатура, но незнам како ќе можам да влезам у БИОС-от на матичната со нив. Или можда веќе фабрички е наместен биоос-от со Legacy USB Support. ?

Абе, дознав дека на матичнава ECS A785GM-M нема PS/2 порти :S. И као после ќе влагам у биос-от ако немам порти, има само УСБ. Јас имам УСБ бежичен маус и тастатура, но незнам како ќе можам да влезам у БИОС-от на матичната со нив. Или можда веќе фабрички е наместен биоос-от со Legacy USB Support. ?

Ако не си приметил, 2010 сме. Смени си го календарот.

^ Што сакаш да кажеш? Ај без такви работи, плз...Имам компјутер стар 8 години е*аго :S. Сакаш да кажеш дека сите денешни матични имаат УСБ legacy support? Јас би се согласил ако е така, зш еден мој другар зема нов PC, заедно со усб тастатура и маус и може да влага у БИОС-от со нив.
Незнам дали и оваа може....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom