Проблеми што денешните деца никогаш нема да ги разберат (90's and 00's problems)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Собираше некој дигимон картончиња? :D
Никој ја немаше 12-ката, пошто воопшто и не постоеше таква карта, ама затоа имаше две 48-ки :D
slika1.png
slika2.png
slika3.png
slika4.png
sliki5.png
slika6.png
DSC02462.JPG

Оди, ќе мавнеме некоја партија :D
Прегледај го приврзокот 106293

На овие мислиш ?
Прегледај го приврзокот 106292

И такво ѓубре сум имал :D После мастикава, јазикот права дракула :D
Чекам да добијат музејска вредност
I'm rich!
Прегледај го приврзокот 106294

А јас мислев јас чувам многу ствари :вонзем: :icon_lol:

Ja uste ne svativ ova zosto go davaa o.o

За 5те денари што ги донираше за детска недела :D

Последно уредено:

DIJIMOON :D

Дaaa бе, ни вo мoиве немa 12кa :(
А признaвaм, имaш некoи штo ги немaм :D
Кoгa сме кaј Дигимoн имaше уште некoлку кaртички... требa дa ти се пoзнaти
20141109_181340.jpg

А пoстoеше еден гoлем прoблем вo тoa време. Си сoбирaш жетoни, кaртички, сликички нештo и ќе нaлетaш нa нештo вaквo :D

20141109_182909.jpg

Пoгрешнo исечени. Ѓубре. Џaбе пaри фрлени (пoштo мaстиките и тaкa никoј не ги џвaкaше) :D

Циклoн ли беa, oд Стрaтус. Мислaм декa имaше и нaтпревaри нa А1 сo гaтaнкиве

20141109_183023.jpg

Да, беееееееееее и јас имав вакви, ама во што се паѓаа ич не се сеќавам :confused:
На влезната врата имам изналепено сликички DIJIMON, чкартовина на велико :icon_mrgr:

Иначе ми текна дека голем проблем во тоа време беше ако купиш смоки макс и во кесичката НЕ ТИ СЕ ПАДНЕ НИШТО :pos::pos::pos:
Ама затоа, се случуваше некогаш да има по 2-3 сложувалки или слично. Мислам дека во една кесичка ми паднаа дури 5 сложувалки, свршив тогаш :icon_mrgr:

Многу ми е криво што никаде ми ги нема тасо жетоните. Многу малце се сеќавам на нив, знам дека се паѓаа во некои чипсови како доритос...

Собиравте тоа тетоважите со фудбалери? :LOL:
Цела рака ми беше исполепена со тетоважи од Зидан, Фиго, Роналдо итн :icon_mrgr:

Sobiravte slozuvalkata od Pokemon? :) Tamo pa kolku imav sreka po 3-4 dela mi pagaa na sekoe 3-4 smoki :D

Да, беееееееееее и јас имав вакви, ама во што се паѓаа ич не се сеќавам :confused:
На влезната врата имам изналепено сликички DIJIMON, чкартовина на велико :icon_mrgr:

Иначе ми текна дека голем проблем во тоа време беше ако купиш смоки макс и во кесичката НЕ ТИ СЕ ПАДНЕ НИШТО :pos::pos::pos:
Ама затоа, се случуваше некогаш да има по 2-3 сложувалки или слично. Мислам дека во една кесичка ми паднаа дури 5 сложувалки, свршив тогаш :icon_mrgr:

Многу ми е криво што никаде ми ги нема тасо жетоните. Многу малце се сеќавам на нив, знам дека се паѓаа во некои чипсови како доритос...

Собиравте тоа тетоважите со фудбалери? :LOL:
Цела рака ми беше исполепена со тетоважи од Зидан, Фиго, Роналдо итн :icon_mrgr:
Мене цела детска ми беше излепена од такви тетоважи, заедно со тие од Шпанските глумци, цртани ликови и шо знам што друго.. Се натпреварувавме во маалото кој ќе излепи повеќе. :D

Сликички од Дигимон? :D

Capture.PNG

Сеуште стојат. :нинџ:

Овие ми беа дел од дупликатите од „оригиналниот“ албум и од оној албум со сликички кои се паѓаа во „туба“ во која имаше мастики во форма на капсули. Секако плус дупликатите од Драгонбол, рандом сликички од коли и 3D ( :vozbud: :pos: ) НБА ирачи.

Секако се друго е одлепено, за жал.

Но да не почнувам со слики од собата кај баба и дедо каде што сеуште Се си стои на место. :D

Мене од покемон слагалицата ми фалеше уште само едно ќоше со печат за веспа :place:

Дур не дојде темава и постовите на @Коњаникот Сабја во ДК, мислев дека сум бил единственото ретардирано дете кое го правело ова... водење свои статистики на вистинскиве првенства, измислување свои првенства/лиги и водење статистика за нив, приспособување на истите во „училишни“ (види фотос подолу, ЛА Лејкерс = III-1 тогашното мое одделение, Торонто = IV итн...), правење паралелна јуниорска лига во фудбал во која утакмиците се одигруваат на следниов начин:

Ти и твојот најдобар другар влечете ливчиња, тебе ти се паѓаат Победа, Силекс, Тетекс..., нему Работнички, Слога, Напредок...
Шутирате по пет пенали, и скорот од пеналите е всушност резултатот на „одиграниот натпревар“ меѓу две екипи.
*аналогно на ова, ниеден тим у лигата не моеше да постигне повеќе од 5 гола. :pos:

Па некад ќе ти се погоди да „играш“ со тим шо го мразиш па намерно ќе ги промашиш сите пет пенали за да изгубат овие. :pos:

Еве што успеав да најдам од работите кои ми се вркаат сеуште у соба, да не пребарувам на таван горе, пошто знам дека ќе се заборавам цел ден пливајќи низ старите работи. :D

DSC01302.JPG

Toronto Reptors, Orlando MagiK и Минесота Тимберлукс! :pos:

DSC01309.JPG

Импровизација на Парис - Дакар со електронските колички шо ми ги донесоа за нова година. :нинџ:

DSC01305.JPG

Покажување на својот антиталент со обид за цртање на логоата од 1МФЛ. :pos:

Налетав и на мал дел од албумите и специјалите за СП/ЕП:

DSC01307.JPG

И ретро албумот од чичко ми:

DSC01308.JPG

Доста е засеа. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom