Фала се тоа само уште да го запалам програмот после инсталација добро би било. Прво ми кажува некој ерор 117 за кој во траблшутинг вели треба преку ДОС да се стартува програмот а кога ќе пробам преку дос да го уклучам вели дека фали некој batch фајл. Ај ќе се снајдам, на крај краева кога ќе имам време ќе форматирам тоа партицијата каде што ми се оперативните па ќе си ги добијам назад и изгубените 4 гига.
Partition Mаgic знај некогаш да зафркава, особено ко ќе е бааги збуричкан хардот, не знај да се справи со проблемите, и вади проблеми како твојот ерор 117.
Симни го Hiren's Boot CD ко шо ти рече Sepiroth и пробај со Paragon Partition Manager, оваа алатка знае да се справи со проблеми кога Partition Magic зафркава...
А доколку скрос ти е зезната работата, доколку не можиш ни со Paragon да го средиш, vo Hiren's boot ќе најдиш една алатка Partition Table Doctor, и со неа ќе ги поправиш табелите на партициите, па потоа пак се враќаш на Partition Magic или на Paragon.
Знам дека има многу за чачкање, ама то е то...
@dexter09 и сите останати кои не знаат, Ако ви падни виндоусот а на партицијата кај што сте го инсталирале имате важни податоци кои треба да се тргнат настрана пред да го преинсталирате виндоус, ќе си го симните MiniPE-XT Live CD-то од Windows XP, во него има многу алатки за се и сешто, фајл менаџери и триста тракатанци, шо многу ми се имаат најдено и без него не знам шо би праел досеа и колку време би изгубил...
Друго, за фолдерот шо не можиш да го отвориш... Исклучи simple file sharing и после so со десен клик пропертис, во permissions на фолдерот намести како owner да биди твојот јузер.