Ри-ци-но!
Се зафркавам, се разбира, ама можеш да си ја олесниш подуеноста со чај од анасон, или ким, но ова се однесува само на подуеноста. За отстранување на причините, се разбира, следи ги советите на Кадаиф. Доколку треба да третираш запек, пробај со таан алва, или мед, или лактулоза, наместо вообичаените „раздразнители“ од хемиска природа за да се вратат природните рефлекси и перисталтика на цревата.
И трчни малку по кеј....
Се зафркавам, се разбира, ама можеш да си ја олесниш подуеноста со чај од анасон, или ким, но ова се однесува само на подуеноста. За отстранување на причините, се разбира, следи ги советите на Кадаиф. Доколку треба да третираш запек, пробај со таан алва, или мед, или лактулоза, наместо вообичаените „раздразнители“ од хемиска природа за да се вратат природните рефлекси и перисталтика на цревата.
И трчни малку по кеј....

да ми ги снимат цревата, и ми рекоа - "ништо нема, од стрес ти е" . Ај некое време, ама постојано да сум под стрес ...? И сменив начин на исхрана - црн леб, мусли, негазирани сокови, ...одбегнувам работи од кои сум приметил дека се дујам како : пржени мрсни работи (тиганици, бурек), пиво, газирани сокови, јогурт (?), љутеница, тестенини (макарони на пр.).... и џабе...И сода бикарбона пробав...и едни германски апчиња пиев (ги забораив како се викаа, ептен мали тркалезни) против надуеност што се, и џабе...Тетка ми е мед. сестра, ми вика "стварно не знам што да ти кажам веќе ??? те носевме те снимаа ништо нема"...