Пробав да се самоубијам

• Креатор на темата Креатор на темата 100janov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па ваљда дека и покрај твоите фалинки не сум те сметал за толку долно битие како до сега, кога те прочитав во темата. Некој опериран од свест може само така да пише, па затоа фала што докажуваш со секој нареден пост дека имаш повеке заедничко со некој камен, него со друг човек.

Срамота

Пеер ок е.

Сите расправии на страна. Знае ли некој што стана со дечкото што се осеќаше самоубиствено. Одамна го нема да напише нешто па сум загрижен.

Сите расправии на страна. Знае ли некој што стана со дечкото што се осеќаше самоубиствено. Одамна го нема да напише нешто па сум загрижен.

Со оглед на тоа што е регистрирам 2009та, а напиша 3 мислења, логички е да не напиши повеќе. Уште помалку не очекувај коментарот во стилот, хеј ман ајм алајв. Ако нешто имаше веројатно че разберевме, вести, ова она, статисктика, новини. Јас мислам дека е ок.

Со оглед на тоа што е регистрирам 2009та, а напиша 3 мислења, логички е да не напиши повеќе. Уште помалку не очекувај коментарот во стилот, хеј ман ајм алајв. Ако нешто имаше веројатно че разберевме, вести, ова она, статисктика, новини. Јас мислам дека е ок.

Или пак можеби е трол...

Или пак можеби е трол...

Се е можно. Битно добри мислења поминаа кроз темава за кои се надевам дека ќе имаат одредено влијание врз размислувањата на оние кои ги читаат.

Хм , дали некогаш сте помислиле дека нема друго решение освен да се самоубиете и да сте мртвии и што ве натерало некогаш живото да ви се одмили ?

Хм , дали некогаш сте помислиле дека нема друго решение освен да се самоубиете и да сте мртвии и што ве натерало некогаш живото да ви се одмили ?
Sekogas ima drugo resenie, pa ne znam kakvo da e. Treba samo sila I volja da go pronajdes. Samoubistvoto ne e resenie za nisto. Osven da mu ostaviš ogromna bolka na najbliskite, drugo nema da postignis. Sonceto utre pak ke izgree, a ti nema da bides živ da go vidiš I da mu se izraduvas na noviot den.

Sekogas ima drugo resenie, pa ne znam kakvo da e. Treba samo sila I volja da go pronajdes. Samoubistvoto ne e resenie za nisto. Osven da mu ostaviš ogromna bolka na najbliskite, drugo nema da postignis. Sonceto utre pak ke izgree, a ti nema da bides živ da go vidiš I da mu se izraduvas na noviot den.

Да ама не секој размислува како тебе.
(y) го ценам твоето мислење.

Да ама не секој размислува како тебе.
(y) го ценам твоето мислење.
Znam. Ama treba da go imaat. Zivotot e dar koj treba da se iskoristi maksimalno. A na tie koi pomisluvaat na samoubistvo, treba da im se pokaže ubavinata na zivotot, edna po edna, za da svatat deka ima zosto da se zivee. Ne e sekogas se crno, treba da naucime da se raduvame na malite raboti.

Znam. Ama treba da go imaat. Zivotot e dar koj treba da se iskoristi maksimalno. A na tie koi pomisluvaat na samoubistvo, treba da im se pokaže ubavinata na zivotot, edna po edna, za da svatat deka ima zosto da se zivee. Ne e sekogas se crno, treba da naucime da se raduvame na malite raboti.
Не секогаш е црно точно. Кај мене е животот е "Црнила" од Коле Чашуле ама најдобар лек за тоа е што со сите сили се трудам да не мислам на лоши работи. Мислам само на убаво.

То кажи му го на некој шо напрајл 90 години , до гуша е во борчој , нема никакви примања , му се срушил крово под глава...

Јас лично сум сведок на самоубиство , една постара женичка застана на пруга , срејча шо машиновозачо ја виде на време и го сопре возо ...па чекафме да дој полиција , без неа не можеше да продолжи возо....`

Не секогаш е црно точно. Кај мене е животот е "Црнила" од Коле Чашуле ама најдобар лек за тоа е што со сите сили се трудам да не мислам на лоши работи. Мислам само на убаво.
Milo mi e što misliš na ubavi raboti. Eve eden predlog od mene. Utre koga ke stanis prosetaj se do najbluskiot park, šuma, priroda. Posedi nekoe vreme tamu, poslusaj ja pesnata na pticite, pomirisaj nekoe cveke, polezi vo trevata. Denot ke ti se razubavi. Pa piši mi kako ti bilo, sakam da znam. :)

Milo mi e što misliš na ubavi raboti. Eve eden predlog od mene. Utre koga ke stanis prosetaj se do najbluskiot park, šuma, priroda. Posedi nekoe vreme tamu, poslusaj ja pesnata na pticite, pomirisaj nekoe cveke, polezi vo trevata. Denot ke ti se razubavi. Pa piši mi kako ti bilo, sakam da znam. :)
Фала ти на добрата идеа јас веќе правам нешто слично на тоа што ти ми го напиша во претходниот твој пост.
Има едно пусто место покрај Вардар кое ее наоѓа на излезот од Скопје према Велес. Таму си седнувам и има една мала шумичка на едно место и напролет и лето стално пејат славејчиња на тоа место. Колку и да сум тажен тие славејчиња секогаш успеваат да ме развеселат и да не наполнат со позитивна енергија.

мн педерски типчето кидна, дали му помина меракот со тролањето или па стварно се сјеба којзнае...
битно ние се потрудивме да го разубедиме, па сеа има господ па нека суди :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom