Пробав да се самоубијам

• Креатор на темата Креатор на темата 100janov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи со стојанов се дружам од дете он е добар за сега ама незнаме како ке биде ако се врати во софја на факултет, немојте да ширете информации без веза и ние самоте дознаме за сетоа воа денеска.

Не знам дечково што сакал да направи со ширењето на дезинформации...Но нејсе...Во Софија нека не биде сам туку со друштво...Лекови освен за температура и болки во стомак или глава не смее да има...
И то.

Со цела должна почит спрема дечкото, ама кога веќе толку е убеден дека треба да умре, јас не можам да го почитувам. Би ми било драго ако го прочита ова. Пред 10 години ја изгубив тетка ми од рак на белите дробови. Имаше само 32 години, ќерка од 12 и син од 4. Да не зборам и за нејзиниот маж, сестра и, мојата мајка и јас која ја сакав како моја втора мајка. Тука се и баба ми(која од тогаш ги загуби нервите), дедо ми кој е сега непокретен после таа случка и многу други животи кои се сменија после смртта на оваа жена. Не можам да ви го доловам тој период како што беше, значи сите ги дадоа своите пари, својата заштеда само да се најде лек. Сите беа избезумени, шокирани и не личеа на себеси. Секој од нас би дал дел од себе само тетка ми да живее. Имаше многу пред нејзе, живот што треба да го проживее и деца што треба да ги донесе на прав пат. Не сум видела поголем борец и човек што повеќе го сака животот од нејзе. Не ја победи болеста, и беше и откриена во касен стадиум, ама никогаш не кажа дека изгубила надеж и дека не го сака животот. Со сите неподносливи болки беше насмеана до крај. Таа не тешеше нас кажувајќи како мисијата и е исполнета, родила две прекрасни деца и сега е ред да си замине. Треба да се засрамиш што покрај овие кутри луѓе што изгубиле такви борци го пишуваш тоа. А и немаш почит спрема тие што не напуштиле не по своја вина. Мислиш дека на ќерка и не и дошло да се самоубие кога на 12 години ја изгубила мајка си и завршила по други семејства и домови оделена од нејзиното братче? Мислиш дека на баба ми и дедо ми не им дошло до тоа? Го надживеале своето чедо. На сите нас во некој момент ни дошло до таа ситуација, но не смееме поради почит спрема луѓето што го сакале животот а не им било дадена шанса. ПА НЕ СМЕЕШ ПОРАДИ ТОА НИ ТИ!

Не знам дечково што сакал да направи со ширењето на дезинформации...Но нејсе...Во Софија нека не биде сам туку со друштво...Лекови освен за температура и болки во стомак или глава не смее да има...
И то.

Пошо ова е единствениот начин да го напраи тоа што го планирал, така?

Нека биде само у друштво и нека се забавува а ако ти му ги скриеш таблетите или му забраниш тогаш мислиш дека нема начин да се стигне до нив?

Пошо ова е единствениот начин да го напраи тоа што го планирал, така?

Нека биде само у друштво и нека се забавува а ако ти му ги скриеш таблетите или му забраниш тогаш мислиш дека нема начин да се стигне до нив?

:facepalm:

Додека е со друг не може да направи ништо со апчиња...Значи реков доколку е во друштво помали се шансите да направи некоја глупост,разбираш?
А дали ке стигне повторно до нив тоа не знам...Значи треба да се отстране тоа,да не бидат во негова близина...Може и така...Кажи ми,како би можел да ги најде?Ке бара под дрво и камен?
Постојат и други начини,но самиот кажа дека се обидувал со лекови...Или не го прочита воведот што всушност сакал да каже типов?

:facepalm:

Додека е со друг не може да направи ништо со апчиња...Значи реков доколку е во друштво помали се шансите да направи некоја глупост,разбираш?
А дали ке стигне повторно до нив тоа не знам...Значи треба да се отстране тоа,да не бидат во негова близина...Може и така...Кажи ми,како би можел да ги најде?Ке бара под дрво и камен?
Постојат и други начини,но самиот кажа дека се обидувал со лекови...Или не го прочита воведот што всушност сакал да каже типов?

Некој ќе биде 24/7 со него,нели?
10 минути у тоалет можат пресврт да направат или пак некој и во тоалет со него ќе оди?

Тешката работа да набавиш рандом апои ама ајде..
Ако у воведот пишува едно тогаш не значи дека само тоа ќе му дојде на памет,алтернативи има еден куп ама финтата е тој да не посегне по својот живот,на било кој начин.

Животот е суров, патот трнлив, осаменоста црна. Борба, стрес, депресија, љубов, радост, импресија.. уморни сме но тоа е животот тоа е реалноста... ТИ си го поминал најмрачното, значи јак си, биди горд и не се предавај... Твоите родители ти подариле живот ТИ креирај го. Не дозволувај моменталните неуспеси и разочарувања да те депримираат, глава горе и продолжи понатаму.

Druže glava gore,gospod ti go podaril životot da go živeeš,prekrsti se zablagodari mu se na nego i na tvoite roditeli,i otvori nova stranica. Najdi ili zamisli si nesto sto samo na tebe ti pretstavuva licno zadovolstvo,i posveti se na toa. Vo tebe e sigurno. Ako ne drugo,pocni so nekoj sport. Velosipedizam,trcanje,kosarka,plivanje ili nesto polesno,kolku ti dozvoluva zdravstvenata sostojba. Ako redovno mu se posvetiš,sportot ke ti vrati samo so dobro,ke ja vrati nasmevkata na tvoeto lice i želbata i optimizmot za podobro utre.
Ne se davaj,site sme zad tebe.

Pozz.

Na covek koj sto imal namera ili probal da se samoubie ne mu se potrebni komentari od toa kolku e toa kukavicki nitu pak da se sporeduva taa bolka so bolkata na sekoj poedinec vo svetov. Na covek koj sto go pominuva svojot pekol mu e potrebno nekoj da go soslusha. Depresijata e mnogu poveke od voobicaena taga koja ne naterala da se isplaceme koga ni puknal filmot i da se olesneme. Ne pomaga ni chasha pivo i ludo drushtvo. Toa moze da go doutepa covek. Depresijata i obidite za samoubistvo ne se igrachka. Seto toa si bara mnogu poinakov pristap. Koga pominuvav niz mojot proces razgovarav so malkumina no samo so licnosti koi sto znaea da me soslushaat, razberat i pritoa ne osudat. Toa mi pomogna da izlezam na povrshina a ne nekoj da mi ukazuva na mojot kukavichlak i da me butka se poveke vo udolnina. Vo takvi momenti se potrebni luge so srce a ne seznajkovci koi sto ne se svesni sto se moze da predizvikaat so svoeto mrchenje.

Пријателе би ти препорачал да ја прочиташ книгата Пиреј... Многу луѓе имале многу потешки, и понеизлезни ситуации во својот живот и продолжиле... Со толку живот пред тебе со толку потенцијал испаѓаш слабиот во играта наречена живот..

Токму тие тешки времиња ќе те направат појак од останатите, токму тие гадни моменти ќе те направат појак од сите останати околу тебе... Време е да ги превземеш работите во свои раце... Ако факултетот ти прави преголем притисок време е на твоите да им кажеш дека не е тоа за тебе, имај си свое јас... Живеј си од земјоделие... Поважно е ти да останеш здрав и жив и да си го живееш животот како што сакаш неголи да правиш како што останатите сакаат... Животот е премногу суров некогаш, самиот го имам искусено тоа премногу темни денови сум имал, но токму тие денови ме направија посилен, не посегнав по дрога, не посегнав по наркотици, не се давам така лесно на овој свет колку и да сака нека ме бута... Ќе сторам се за да станам пак на нозе и до некој степен си се изборив сам за тоа...

Заборави што се случило и каков си бил... Ти си здрав и жив само те мачат некои моменти кои можеш да ги надминеш само доколку се избориш за нив... Ако очекуваш другите да ти го средат животот или да ти кажуваат ти што да правиш со него тек тогаш ќе пропаднеш... Кажи НЕ на тоа што ти ја влошува ситуацијата било да е семејството, школото, другарите, парите, работата... Тоа се ситни работи кои што во споредба со твојот живот и кариера не значат ништо...

поздрав

Види вака сеа....ти ко прво не си маж.Тоа и сам си свесен.

Ти си пи*да најголема.Затоа и сакаш со апчиња да се труеш,за ни сам да не ја осетиш болката,туку преку сон да те снема.

Го мразам фактот што дишам ист воздух со луѓе како тебе, бидејќи ако некој нема осет, не е дечкото кој ја започна темава, туку ти (и тие кои дадоа слични коментари). Ако не си имал слична ситуација како него ти лично, или некој твој близок кој бил во слична ситуација, не мора да гракаш ваков вид на навреди, од игноранција како некој човек размислува кога е суициден (само одмагаш, и придонесуваш да се случи трагедија). Подобро ќе беше да си ќутеше.

И пред да се повикаш на некакво прашање, да, ова доаѓа од човек кој бил во ситуација како дотичниот кој ја отвори темата. Зборам од искуство. Задржи ги негативните коментари за себе во иднина, ако се најдеш пак во ваква ситуација, а не да имаш некого на совест после (ако имаш совест, хипотетички кажано).

Го нема веќе подолго време да ни пише дечкото :( . Се прашувам дали е уште жив, а ако е жив дали ја надминал депресијата? Никој не се запраша за ова.

Го мразам фактот што дишам ист воздух со луѓе како тебе, бидејќи ако некој нема осет, не е дечкото кој ја започна темава, туку ти (и тие кои дадоа слични коментари). Ако не си имал слична ситуација како него ти лично, или некој твој близок кој бил во слична ситуација, не мора да гракаш ваков вид на навреди, од игноранција како некој човек размислува кога е суициден (само одмагаш, и придонесуваш да се случи трагедија). Подобро ќе беше да си ќутеше.

И пред да се повикаш на некакво прашање, да, ова доаѓа од човек кој бил во ситуација како дотичниот кој ја отвори темата. Зборам од искуство. Задржи ги негативните коментари за себе во иднина, ако се најдеш пак во ваква ситуација, а не да имаш некого на совест после (ако имаш совест, хипотетички кажано).

Ја незнам како така ти дојде до тоа прекрасно сознание дека не сакаш да го дишиш истиот водух со мене......па јас тоа мислење го имав од секогаш за тебе....конечно на раат ќе можеме ние луѓето да подишиме.

И нареден пат коа ќе се утепуваш ти....отиди барем успат напрај некое добро дело,може и ќе ти се поживее.

Ја незнам како така ти дојде до тоа прекрасно сознание дека не сакаш да го дишиш истиот водух со мене......па јас тоа мислење го имав од секогаш за тебе....конечно на раат ќе можеме ние луѓето да подишиме.

И нареден пат коа ќе се утепуваш ти....отиди барем успат напрај некое добро дело,може и ќе ти се по
живее.

Па ваљда дека и покрај твоите фалинки не сум те сметал за толку долно битие како до сега, кога те прочитав во темата. Некој опериран од свест може само така да пише, па затоа фала што докажуваш со секој нареден пост дека имаш повеке заедничко со некој камен, него со друг човек.

Срамота

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom