Pro evolution soccer 2010

Статус
Затворена за нови мислења.

M!K!

supersonic
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.225
Поени од реакции
1.966
Знае ли некој што значи опцијата Use frame skipping затоа што откако ја исклучив мозам да играм на Хигх без да ми сецка?

devil!

weirdo
Член од
19 јули 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
462
Абе се средив инсталирав и пач и се ама иам проблем неможам да одиграм утакмица против Wolverhampthon Wolves, Don't Send(PES2010) ми се појавува и неможам да продолжам со лигата дај помогнете што може да е проблемот и дали можам некако да средам ?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Frame skipping е само за компјутери со многу рам и брзи процесори.

Значи, сите фрејма се тука, ниеден не е прескокнат кога е исклучена. Што води до подобра игра, бидејќи нема веќе каснења во пасеви и слични работи.
Но, ако имате послаб компјутер, тогаш не е препорачливо.

Исто, опцијата LB става граници (црни линии, како на DVD филм), ако имате монитор кој не е 4:3 или 16:9. Може да пробате да ја изгасите, но исто, само ако имате јак компјутер.

П.с. Некој пач за нови реклами, дисплејот на резултати и слично?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Пробај вака, ако е истиот тој сетинг како што беше за 2009 и за 6.

Таму кај што има за Плеер 1 да подесуваш, остави го празно, а кај Плеер 2, стави ја рачката. Така бар ја го праев на ПЕС 6, и работеше..

Ако е ваков сетингот, тогаш така би требало да подесиш, и да работи..
Најдов за еден да играт на тастатура, а другиот на рачка. Ама јас сакам двајца да играме на рачки...

Инаку multi-player изгледа вака:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
За двајцата на рачки, ќе ја ставиш тестатурата во Coach mode, и ќе ставиш уште еден гејмпад од нејзина страна.

Бидејќи тестатурата по дифолт е Home, само стисни уште еднаш "лево" на неа и ќе влезе во Coach mode.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Или во settings кај што е контролер 1 намести ја тука рачката и исто како да немаш тастатура после во играта кога ќе влезеш.

Amacord

high and might богаташ
Член од
24 август 2009
Мислења
474
Поени од реакции
15
Ја знам еден тип кој шо нема изгубено никад у ПЕС ... Го викаат Стефан , али право име никој не му знае :vozbud:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
sto opci da izberam za najdobro Master League ,primer za transferi high medium i tkn
Зависи каков ти е меракот.

Јас лично почнувам со тој тиње тимот од Konami (Menez, Gutierrez, Minanda), ги ставам трансферите на медиум бар за да можам некои од омилените играчи да купам.
Има и фора, може да направите некоја лига да снема (бидејќи има 5 лиги заедно со таа интернационалната), па на пример ако почнете Мастер Лига и ја нема Англиска, играчите нема да бидат слободни (во статус ќе им пишува Other), но многу полесно ќе доаѓаат кај вас.
Ако почнеш со тиње тимот и Top Player трансфери, тогаш рачунај ниедна од сегашниве ѕвезди нема да видиш во тим, бидејќи кога ќе се изјачаш доволно за да ги привлекуваш ќе биде 2014 година :)

M!K!

supersonic
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.225
Поени од реакции
1.966
Frame skipping е само за компјутери со многу рам и брзи процесори.

Значи, сите фрејма се тука, ниеден не е прескокнат кога е исклучена. Што води до подобра игра, бидејќи нема веќе каснења во пасеви и слични работи.
Но, ако имате послаб компјутер, тогаш не е препорачливо.

Исто, опцијата LB става граници (црни линии, како на DVD филм), ако имате монитор кој не е 4:3 или 16:9. Може да пробате да ја изгасите, но исто, само ако имате јак компјутер.

П.с. Некој пач за нови реклами, дисплејот на резултати и слично?
Mac мојт компјутер е 2гб рам 512 графичка и 2.21 дуал коре пороцесор јас играв пес на медиум откако ја исклучив опцијата јус фраејм скипинг на хајгх ич не сецка да ја оставам и понатаму исклучена или?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Остави ја де, се случуваат и чуда гледаш :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Кажете луѓе како да купам играч.
Треба прво на Скаут листа да го стаам? Репорт после 4 недели стига.
Има лио некоја финта?

M!K!

supersonic
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.225
Поени од реакции
1.966
Кажете луѓе како да купам играч.
Треба прво на Скаут листа да го стаам? Репорт после 4 недели стига.
Има лио некоја финта?
Јас во Челзи го доведов Кака така што направи 4 или 5 трансфери (трансфери се прават така што избереш играч и одиш на тоа Negator така нешто беше па после на тоа прво и ок и ако сакаш испрати скаути јас искпраќам)и така го доведов Кака во Челзи а за следниве трансфери во предвид ми е Меси.:smir:

B

Beck's

Гостин
ic ne mi se sviga Master League,zasto go nema tinja timot.Mora li da pocnam so poznatite timovi,zs go nema onoj poznatiot tim na master league,pa da pocnam se od pocetok

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
ic ne mi se sviga Master League,zasto go nema tinja timot.Mora li da pocnam so poznatite timovi,zs go nema onoj poznatiot tim na master league,pa da pocnam se od pocetok
Како бе го нема?!

Ај баш ќе проверам после.
Немој да си играат со зверови како Minanda, срце ќе ме фати.

П.с. Сеуште се восхитувам на графикава, значи работите се моделирани до најситни детали кога гледате replay. Ае, можда ќе има пач за и in-game да бидат подобри деталите, или бар кога изведувате корнер/фаул (лицата на играчите).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom