Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ajde vaka mozeme da terame mnogu vreme...
zatoa site sto mislat deka ne se uci na privaten neka vidat prvo pa neka zborat i ako na privaten ima razgaleni bogatasi ne znaci deka site se takvi!
Ако имаш пари најубаво е да се запишеш на приватет Факултет , а ко немаш можности приватен јбг
mozes i na privaten so stipendija
Да, можеш после прва година нормално како и на државните факултети, мада по строго е на приватните, за разлика од државните.
ne, ne mislam na tie stipendii sto se od ministerstvo zasto tie kolku sto znam gi ukinaa za na privatnite?! mislev na stipendii sto gi dava samiot fakultet, eve na primer na stul ima stipendii sto mozat da ti gi pokrijat site trosoci, cela godina da ti bide platena od nivna strana, a za drugi godini ke treba povtorno da apliciras.
Ако имаш пари најубаво е да се запишеш на приватет Факултет , а ко немаш можности приватен јбг
Ама мораш првата година да ја поминеш со се десетки па да ти дадат стипендија, на Европски стипендијата е голема. Има стипендија Борис Трајковски и стипендија од Министерството за образование и наука. Ама после прва година одкако ќе покажеш успех. И, да, ги покриваат сите трошоци. Има такви стипенидии, да, од факулутетите, само треба да се аплицира и има висок просек.:helou:
Е дали знаеш колку нема врска овој твој пост. ДА имаш пари не значи и да си глуп и да се запишеш на приватен. Иам 1001 пример од мојата ВИП околина кои не можеш да замислиш каков статус и какви пари имаат, па се на државен. Ради имиџ и ради тоа што сакаат квалитет и еден ден да се професионалци.
Твојата фраза може да се преформулира вака:
Ако имаш пари и ако си глупав и не те бива = приватен
а ако имаш пари и ако сакаш да си нешто = државен
и тоа последното ако немаш можности = пак државен
п.С.ТОа да немаш можности не е секогаш еднакво на државен. Знам луѓе кои денар немаат па подигаат кредити и не знам ти што, за нивните деца да учат во "елитните" приватни. Така да и тие што немаат можности може да се на приватен ако тоа го сакаат.
epa valjda zavisi na koj fakultet, kaj nas na stul moze da se zema stipendija uste od prva godina i ne ti treba mnogu visok prosek, min.7 prosek da ti bide i do septemvri da imas se iscisteno t.s. da imas 60 krediti za cela godina.
Да, да така е треба во јуни да ти е исчистено за да можеш да земеш стипендија, мада овде само со 10ки ја зимаат Борис Трајковски стипендијата, а од Министерството со 9-8. Ваљда ќе земам некоја оваа година:wink:
Maca кажи ми на Штулов колку се постдипломски и кои смерови ги има? фала:helou:
2500евра е година, бизнис, компјутерски, правен, јавна, педагошки. Толку смерови се на штул. www.seeu.edu.mk провери за сигурно да знаеш :wink:
Spored mene,ako ne zavrsam drzaven fakultet,a ostanam vo makedonija,kako nisto da ne sum napravila....a mnooogu sakam da studiram Dizajn na enterier na privaten(na drzaven i nema)ama.....neznam zasto imam takvo mislenje deka bez drzaven nisto....