Primera División 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Млад играч со најголем напредок во досегашниот тек од сезоната:

• Кастиљехо

Гласови: 8 21,1%
  • Вието

Гласови: 26 68,4%
  • Криховјак

Гласови: 9 23,7%
  • Гаја

Гласови: 10 26,3%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Знам дека нешто слично се дешаваше и кога бевте елиминирани од Атлетико во ЛШ, кога ја изгубивте титулата дома Меси исто беше свирен.
И што, ова треба некој вид на оправдување да биде или комплимент за Икер зошто не е свиркан само тој?
Пробај оправдај му се на судија и речи му само јас не сум криминалец има и други на слобода. Сигурно ќе покаже разбирање и ќе те ослободи.
И аманте со тие 2-3000 туристи. Ќе дојде турист од Јапонија, Кореја и нема попаметна работа ќе свирка по играчите. И тоа како да не е доволно, ќе се организираат заеднички да свиркаат по играчите... Океј.
Под туристи мислев баш на локалните, инаку да, има и доста странски туристи. Под атмосфера не мислев на свирежите, туку на бодрењето на тимот, типични примери утакмиците со Валенсија и Јувентус на Бернабе, исто ко на театар да си дошле, ако не им одговара резултатот или ќутат или свират. Што не значи дека и другите клубови во Шпанија имаат исти фанови, пример се Атлети и Севиља. Дури и да имаат десет класи послаб состав публиката им е 12 ти играч и нормално се неосвоиви тврдини за противниците на таква поддршка и мотивација од фановите. А кај Реал оваа година ем фановите беа мртвило, ем тренерот, ем заморот, така да победничкиот морал и менталитет беа на ниско ниво на крај од сезоната.

Инаку интересни ми сте Енглезите на темава. Го изнаплукавте Реал за односот спрема Икер, иако ако некој имал добри односи со Икер тоа е управата. Постоеја многу шпекулации меѓу фановите дека токму Мурињо си заминал поради Икер, за да наредната година и Диего Лопез биде продаден за да Икер брани. Да беше до Анчелоти и тренерот на голманите Веки, Икер ќе си седеше на клупа, а Лопез немаше да биде продаден. Така да глупо е да се збори дека Реал бил неблагодарен према Икер, плус што и платата ќе му ја покрива во Порто колку што разбрав. Симптоматично ми е што можеби сличен случај во Премиер лигата не беше воопшто коментиран. Чех од кога брани за Челзи? Од 2004 та, практично кога Абрамович го воздигна Челзи од пепел. И сеа доаѓа Куртоа и овој инстанто е закован на клупа без можност за приговор, по што веднаш е и продаден, не на било кој, туку на Арсенал. И пак никој ништо не коментира, ниту за Челзи, ниту за тоа колку му е гајле на клубот за своите легенди. Какви ќе беа коментарите за Реал ако Реал го шитнеше Икер на Атлетико или на Барселона?

Цел стадион му свиреше бе, океј е. Пошто не пропуштате утакмица на Реал, нормално е да бидете поупатени од нас.

Реалната слика за тоа кој го свиреше Касиљас беше на една од последните утакмице у Лига. При 2-0, накај 75-та минута се испразни еден дел од стадионот. У тие 75 минути при секој допир на Икер со топка се слушаја свирежи. Од 75-та натаму, ниту еден свиреж! Е тоа се тие “верните“ навивачи на Реал, што дошле да се сликаат и ако Реал има сигурен резултат си заминуваат 15-20 минуте пред да заврши утакмицата. Тоа беше најдобар показател за тоа кој го свири Касиљас.
Нема врска тоа дека ако си фан на Реал си поупатен од ти што не се. Зошто знам такви "фанови" кои што "навиваат" за тимови а гледаат три утакмици во сезоната, и недај боже да се замуабетиш за фудбал со нив. Филе не им е рамен. Јас најпрвин сум фан на фудбалот а потоа на клуб. И со оглед на тоа што ги следам двете лиги (ПЛ и Ла Лига) долго време, верувај знам на што е способен Реал кога станува збор за однос кон играчи. :)
Под туристи мислев баш на локалните, инаку да, има и доста странски туристи. Под атмосфера не мислев на свирежите, туку на бодрењето на тимот, типични примери утакмиците со Валенсија и Јувентус на Бернабе, исто ко на театар да си дошле, ако не им одговара резултатот или ќутат или свират. Што не значи дека и другите клубови во Шпанија имаат исти фанови, пример се Атлети и Севиља. Дури и да имаат десет класи послаб состав публиката им е 12 ти играч и нормално се неосвоиви тврдини за противниците на таква поддршка и мотивација од фановите. А кај Реал оваа година ем фановите беа мртвило, ем тренерот, ем заморот, така да победничкиот морал и менталитет беа на ниско ниво на крај од сезоната.

Инаку интересни ми сте Енглезите на темава. Го изнаплукавте Реал за односот спрема Икер, иако ако некој имал добри односи со Икер тоа е управата. Постоеја многу шпекулации меѓу фановите дека токму Мурињо си заминал поради Икер, за да наредната година и Диего Лопез биде продаден за да Икер брани. Да беше до Анчелоти и тренерот на голманите Веки, Икер ќе си седеше на клупа, а Лопез немаше да биде продаден. Така да глупо е да се збори дека Реал бил неблагодарен према Икер, плус што и платата ќе му ја покрива во Порто колку што разбрав. Симптоматично ми е што можеби сличен случај во Премиер лигата не беше воопшто коментиран. Чех од кога брани за Челзи? Од 2004 та, практично кога Абрамович го воздигна Челзи од пепел. И сеа доаѓа Куртоа и овој инстанто е закован на клупа без можност за приговор, по што веднаш е и продаден, не на било кој, туку на Арсенал. И пак никој ништо не коментира, ниту за Челзи, ниту за тоа колку му е гајле на клубот за своите легенди. Какви ќе беа коментарите за Реал ако Реал го шитнеше Икер на Атлетико или на Барселона?
Аха, значи локални туристи. Ај ако можеш дефинирај ми кои се тие. Зошто тотално ме збуни. Друго, можеби лошо сме се разбрале на релација свирежи-бодрење, се случува . А јас постот го насочив на свирежите, не на бодрењето. Тоа и го имам потенцирано со болдот (можеби немаш видено).
Друго што не ми е јасно е кој мислиш дека свири во Реал, локалните туристи или овие што доаѓаат од Азија и други делови од светот?

А енглезиве убаво што ти се интересни. Искрено, се надевам дека несвесно го стави Чех во споредба со Касиљас. Зошто ако е намерно тоа, да ја завршиме дискусијава. Се е јасно тогаш. :)

И молим те зборувај ми за почит. Го испрати голманот во фанкинг Порто преку вечер и му плаќа плата. Што ти покажува тоа? Даваш легенда и плаќаш уште десетина милиони евра во вид на плати за следните две години. Како за споредба, Јунајтед лани така направи со Нани. И не, не беше од почит. Го пратија на позајмица и му плаќаа плата зошто не сакаа да го гледаат во клубот.

За неколку минути ќе излезе календарот со натпреварите за наредната сезона.

CJ3t2k3UkAA7rcg.jpg:large

Првото коло.

Кој од кого ги добива противниците: LPA > SEV > BAR > EIB > GET > VIL > MAD > RSO > VAL > DEP > SPO > BET > ESP > GRA > ATH > MAL > ATM > LEV > CEL

Од Севиља на Барса....лошо за другите, добро за нас.

1436874551_extras_noticia_foton_7_1.jpg

Да не сме први Април случајно :facepalm:

Па Каталонец е по потекло, ваљда нормално е за таквите?

И после некој тука ќе ми збори за фашизам, националшовинизам и генерал Франко, а у Каталуња ако збориш на кастељано ќе си имаш проблеми.

Сигурно трча заедно со играчите, а знаеме Симеоне што им прави (Вието најдобро знае). :icon_lol:

Дани Себаљос, дете на Бетис растури на Еуро до19.

Ченгдонг е првиот кинез што ќе игра во ЛаЛига (на позајмица во Рајо).
CKcK68hWoAAhfa7.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom