Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
од тогаш кога удирање стана галење

неможам да го најдам видеото кога ќе го исшлакаше адриан пошо му пререче нешто на симеоне, последната утакмица со барса беше памтамСега ќе биде лошо, го разбудија ѕверот!
![]()

Хијо де пута!неможам да го најдам видеото кога ќе го исшлакаше адриан пошо му пререче нешто на симеоне, последната утакмица со барса беше памтам
будала чоече![]()

Иначе, сеа ако на следниве утакмици си плати карта Симеоне за даси ја гледа утакмицата, пак ќе го казнат? 
Брат престани да тресеш глупост. Допир на глава? Несмее да го допира судијата што не ти е јасно?Јас ова не би го ни окарактеризирал како удар од Симеоне. Би го нарекол 'чепкање по глава, бидејќи овој не му обраќаше внимание' (било кој тренер да беше на негово место, вклучително и Карло, би го изјавил истото). Затоа, казната е претерана. Бидејќи му дадоа директен црвен, казна од 2 натпревари би била баш на место за тој потег. Еве, нека покажат строгост и нека бидат и 3, ништо повеќе од тоа.
За тоа пишував јас пред 2-3 страни. Да беше ова ПЛ, без разлика што судијата не го забележа ударот(т.е. ударите) од Кристијано, после прегледувањето на снимките, федерацијата ќе го казнеше со 3-4 наптревари казна.
Имаше ваков случај Фелаини пред 2 сезони, удари по еден играч, судијата не забележа ништо и не доби никаков картон Фелаини на натпреварот, ама после доби 3 или 4 натпревари казна од федерацијата.
Со самото тоа што идеш да го споредуваш контактот на Кристијано и тоа на Симеоне си необјективен. Да, ударот на Роналдо е полош, ама ударот на Роналдо е во дуел со друг играч. Симеоне удира судија. Не му е ова колега од тимот, соиграч или противнички играч па да му удира така заушки. Ако федерацијата не застанае на страната на судиите и не го казни Симеоне со максимална казна (што според мене да, 8 натпревари се многу) тогаш сите ќе им се серат на глава на судиите. Ако памтиш, Мурињо во Италија беше казнуван со 3-4 натпревари зашто со рацете покажуваше лисици.
Судијата не го виде тоа на Роналдо, не додели црвен картон, така да нема што Роналдо да биде дополнително казнуван. Да го видеше судијата и да му дадеше директен црвен сигурно и Роналдо ќе беше казнет со 2 или 3 натпревари.
Јас ова не би го ни окарактеризирал како удар од Симеоне. Би го нарекол 'чепкање по глава, бидејќи овој не му обраќаше внимание' (било кој тренер да беше на негово место, вклучително и Карло, би го изјавил истото). Затоа, казната е претерана. Бидејќи му дадоа директен црвен, казна од 2 натпревари би била баш на место за тој потег. Еве, нека покажат строгост и нека бидат и 3, ништо повеќе од тоа.
За тоа пишував јас пред 2-3 страни. Да беше ова ПЛ, без разлика што судијата не го забележа ударот(т.е. ударите) од Кристијано, после прегледувањето на снимките, федерацијата ќе го казнеше со 3-4 наптревари казна.
Имаше ваков случај Фелаини пред 2 сезони, удари по еден играч, судијата не забележа ништо и не доби никаков картон Фелаини на натпреварот, ама после доби 3 или 4 натпревари казна од федерацијата.
Во Англија постои ретроспективна казна. И тоа баш за овакви случаи, кога судијата нема да види.
Не знам дали ја има во Шпанија, ако ја има, може и те како да го казнат, иако судијата не видел.
Судијата виде дека има прекршок, ама не виде дека има мавање на боксови.работата е што судијата виде што направи Роналдо и му даде жолт картон
во изјавата на федерацијата пишува дека тоа на Роналдо било empujar или туркање, додека за Симеоне пишува дека го удрил/golpear судијата.
иначе Симеоне заслужи да биде казнет нема што да му објаснува на тој судијата и да го тапша по глава, не му е он дете.
на Атлетико ќе им фали Симеоне особено кога во првите 8 кола имаат утакмици против Реал (гости), Севиља (дома), Валенсија (гости) неговото викање покрај аут линијата ќе им значи многу.