O
ob1
Гостин
Очекувај бе, убаво е тоа да си очекуваш.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Очекувај бе, убаво е тоа да си очекуваш.
Седи, кец македонски. Отвори граматика, да видиш што значат наводиците во "очекувам".Очекувај бе, убаво е тоа да си очекуваш.
Ако првично ни самиот не веруваш дека ќе го казнат, зашто пиша дека очекуваш?Седи, кец македонски. Отвори граматика, да видиш што значат наводиците во "очекувам".
Напишав иронично, затоа што ударот на Кристијано е многу поопасен од 'ударот' на Симеоне. Па чим Симеоне добил таква драстична казна, Кристијано би требало да добие нешто поголема.Ако првично ни самиот не веруваш дека ќе го казнат, зашто пиша дека очекуваш?
Да го оцрниш Роналдо, да се напраиш паметен, цинизам да покажеш, да докажеш дека федерацијата е на наша страна, сите наведени?
Али ај, ти си знаеш.
Збориш за објектиновст? Почни од самиот себе.
Тоа сигурно многу ќе го погоди Кристијано. Со самото тоа што идеш да го споредуваш контактот на Кристијано и тоа на Симеоне си необјективен. Да, ударот на Роналдо е полош, ама ударот на Роналдо е во дуел со друг играч. Симеоне удира судија. Не му е ова колега од тимот, соиграч или противнички играч па да му удира така заушки. Ако федерацијата не застанае на страната на судиите и не го казни Симеоне со максимална казна (што според мене да, 8 натпревари се многу) тогаш сите ќе им се серат на глава на судиите. Ако памтиш, Мурињо во Италија беше казнуван со 3-4 натпревари зашто со рацете покажуваше лисици.Напишав иронично, затоа што ударот на Кристијано е многу поопасен од 'ударот' на Симеоне. Па чим Симеоне добил таква драстична казна, Кристијано би требало да добие нешто поголема.
Шо има да го оцрнувам Кристијано? Јас да го оцрнам? Јас, членот на Кајгана, со ник @Ернесто ЧЕ Гевара ќе го оцрнам еден од најдобрите фудбалери на планетата?Тоа сигурно многу ќе го погоди Кристијано.
Не велам дека е на ваша страна федерацијата. Велам дека се забегани, не дека се на ваша страна. Денес Атлети е оштетен, а Реал добитник од оваа суспензија. Утре може обратно да се случи. Реал пример да биде оштетен од друга ваква смешна казна, а Барса на пример, или Севиља, Валенсија, Атлетико.... да искористат.
Мислам дека сум доволно објективен. Ако си и ти објективен, ќе признаеш дека Кристијано заслужува поголема суспензија од Симеоне. (не дека заслужува повеќе од 8 Кристијано, бидејќи ни Чоло не заслужува 8. На пример 3-4 натпревари суспензија за Кристијано, а 2-3 за Чоло. Тоа е.)
Јас ова не би го ни окарактеризирал како удар од Симеоне. Би го нарекол 'чепкање по глава, бидејќи овој не му обраќаше внимание' (било кој тренер да беше на негово место, вклучително и Карло, би го изјавил истото). Затоа, казната е претерана. Бидејќи му дадоа директен црвен, казна од 2 натпревари би била баш на место за тој потег. Еве, нека покажат строгост и нека бидат и 3, ништо повеќе од тоа.Со самото тоа што идеш да го споредуваш контактот на Кристијано и тоа на Симеоне си необјективен. Да, ударот на Роналдо е полош, ама ударот на Роналдо е во дуел со друг играч. Симеоне удира судија. Не му е ова колега од тимот, соиграч или противнички играч па да му удира така заушки. Ако федерацијата не застанае на страната на судиите и не го казни Симеоне со максимална казна (што според мене да, 8 натпревари се многу) тогаш сите ќе им се серат на глава на судиите. Ако памтиш, Мурињо во Италија беше казнуван со 3-4 натпревари зашто со рацете покажуваше лисици.
Судијата не го виде тоа на Роналдо, не додели црвен картон, така да нема што Роналдо да биде дополнително казнуван. Да го видеше судијата и да му дадеше директен црвен сигурно и Роналдо ќе беше казнет со 2 или 3 натпревари.
Со самото тоа што идеш да го споредуваш контактот на Кристијано и тоа на Симеоне си необјективен. Да, ударот на Роналдо е полош, ама ударот на Роналдо е во дуел со друг играч. Симеоне удира судија. Не му е ова колега од тимот, соиграч или противнички играч па да му удира така заушки. Ако федерацијата не застанае на страната на судиите и не го казни Симеоне со максимална казна (што според мене да, 8 натпревари се многу) тогаш сите ќе им се серат на глава на судиите. Ако памтиш, Мурињо во Италија беше казнуван со 3-4 натпревари зашто со рацете покажуваше лисици.
Судијата не го виде тоа на Роналдо, не додели црвен картон, така да нема што Роналдо да биде дополнително казнуван. Да го видеше судијата и да му дадеше директен црвен сигурно и Роналдо ќе беше казнет со 2 или 3 натпревари.
Споредувам допир на глава на судија со 3 бокса на играч.Реков ќе реплицирам ама ептен му се дебилни муабетиве
Споредува удирање на судија со удирање на играч
Едно е сигурно, Че Гевара достојно го заменува Гоче![]()
Не би ми било интересно ни да ги гледам, на трибина кога стои е фаца, не пак на терен
Го обожавам овој тренер и според мене еден од најдобрите моментално во професијата која што ја работи