Primera División 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Млад играч со најголем напредок во досегашниот тек од сезоната:

• Кастиљехо

Гласови: 8 21,1%
  • Вието

Гласови: 26 68,4%
  • Криховјак

Гласови: 9 23,7%
  • Гаја

Гласови: 10 26,3%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе плачковци, Валенсија уште од вториот гол,таму 30 мин ли кога беше почна да задржува време.

+ второ полувреме имаше 5 измени.

Абе плачковци, Валенсија уште од вториот гол,таму 30 мин ли кога беше почна да задржува време.

+ второ полувреме имаше 5 измени.
Карвахал и Марсело влегоа на полувреме.

Немам пропуштено утакмица на Валенсија, и со 6 измени и со повреди и прекини, стварно не се сеќавам кога последен пат имало продолжение од 5 минути.

Мене не ми е јасно Реал и Валенсија толку да се опасни во напад од прекиди, а дупки да се кога треба истиот да се брани.
Барса поштено доминира оваа сезона, напад и одбрана. Не се сеќавам да имаме примено гол од корна оваа сезона.

па прво и основно од моја гледна точка е дека Алвес и Касиљас имаат исти слабости, и двата голмана се слаби на високи топки и ретко која топка мирно ќе ја фатат или избијат.
друга работа (кај Валенсија) Мустафи и Отаменди не се нешто претерано високи играчи и двајцата се пониски од 1.85. Знам дека постигнуваат бајаги голови ама тоа е поради тактиката и друго е да скокаш од залет, друго од место. Пример кај Валенсија 3ца играчи при корна седат еден до друг кај пеналтикот и кога некој тргнува да го изведе сите се растрчуваат на различни страни.
исто така сигурно има улога и инструкциите од тренерот или како ќе се распоредат кој кого да чува. Пример Ливерпул на Роџерс неможам да го сватам, како тоа напаѓачите секогаш му ги чуваат противничките халфови, еве денес најсвеж пример Ламберт го чува Тери :facepalm:

Последно уредено:
Примера оваа сезона.

CEtrGPqUEAA5jk5.jpg:large

imagen50991g.jpg

Па не е ни нешто баш бел, од Сао Томе и Принсипе е човекот :D

Не памтам тренер кој помалце придонел кон тимот и освојување на лига, се кладам ја да бев на клупа исти кур ќе беше. Али Суарез-Меси-Нејмар :uzi:

Реал Овиедо ја прослави титулата во првата група од третата шпанска дивизија пред 27.035 гледачи. :cuc:

CEvF-0YWAAAGjqH.jpg:large

Сепак ќе мораат да играат плеј-оф за влез во Сегунда.

Не памтам тренер кој помалце придонел кон тимот и освојување на лига, се кладам ја да бев на клупа исти кур ќе беше. Али Суарез-Меси-Нејмар :uzi:

Од кај си толку сигурен дека Енрике нема никаков придонес и дека кој било друг да беше ситуацијата ќе беше иста?..да не си секој ден на тренинг кај Барселона па толку да знаеш што се случува?

Реал Овиедо ја прослави титулата во првата група од третата шпанска дивизија пред 27.035 гледачи. :cuc:

CEvF-0YWAAAGjqH.jpg:large

Сепак ќе мораат да играат плеј-оф за влез во Сегунда.
Е, вакви тимови од Х причини гнијат по трети лиги, а у прва лига игра факинг Гетафе кој нема ни 3.000 на натпревар.

И стадиончево е добро интересно изградено , ајде годинава втора , следната година прва лига :D

Незнам од кај ги вадите муабетите али истото се збореше и за Гвардиола па утврдивме дека до него било. Се збореше дека Меси неможе без Иниеста и Чави, ете годинава Чави игра малку а Иниеста добар дел од сезоната беше вон форма, па пак дечкото има 50+ гола и 26 асистенции.

Тимот на Лучо се карактеризира со тврдоглавост, борба и пожртвуваност и за разлика од сите овие години кои сум фан на Барса, можам да кажам дека сите од тимот се спремни да излезат на терен и да трчаат 120 минути и притоа да се борат за секоја топка и да влегуваат максимално концентрирано во секој дуел. Ги подобри психички, тактичи и физички. Колку и да бевме против него (јас), мора да му се признае дека одлична работа заврши во неговата ПРВА сезона, плус имаме убава игра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom