Primera División 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Млад играч со најголем напредок во досегашниот тек од сезоната:

• Кастиљехо

Гласови: 8 21,1%
  • Вието

Гласови: 26 68,4%
  • Криховјак

Гласови: 9 23,7%
  • Гаја

Гласови: 10 26,3%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ЛФП/Тебас и понатаму продолжува со “војна“ против Валенсија. Сега водат постапка да затворат дел од стадионот за следните неколку утакмици, зошто на утакмицата против Севиља навивачите скандирале “он е пијаница, Банега е пијаница“ и “Емери копиле, надвор од Местаља“.

Барселона не успеа да го одвикне Матје од старите навики :)
B8Y80KyCUAA3fQp.jpg:large

Атлетико утре без Годин (суспензија), Коке и Тиаго.

ЛаЛига од следната година ќе го смени начинот на делење на ТВ правата.
- Барселона и Реал највеќе ќе загубат поради ова, од моменталните ~200М се очекува според новото правило да зимаат 110-120М.
- пример Валенсија од моменталните 48М, се очекува по ново да зима ~70М. Атлетико веројатно нешто повеќе, а тимовите како Севиља, Виљареал, Баскците би требало да бидат туке негде (веројатно нешто помалку). Исто и кај тимовите од долниот дел на табелата ќе има големо покачување.
- би требало да има и нов термин - недела од 14:00 по наше, можеби и во сабота ќе воведат една утакмица порано, се со цел да се има поголема гледаност во Азија и Америка.
- ЛаЛига исто така ќе започне борба против илегалните стримови и дрим боксови. Затоа што многу компании за подобра слика, продукција итн. (што ти знам што уште) не сакаат да инвестираат многу пари заради стримовите и слично.

ЛаЛига од следната година ќе го смени начинот на делење на ТВ правата.
- Барселона и Реал највеќе ќе загубат поради ова, од моменталните ~200М се очекува според новото правило да зимаат 110-120М.
- пример Валенсија од моменталните 48М, се очекува по ново да зима ~70М. Атлетико веројатно нешто повеќе, а тимовите како Севиља, Виљареал, Баскците би требало да бидат туке негде (веројатно нешто помалку). Исто и кај тимовите од долниот дел на табелата ќе има големо покачување.
- би требало да има и нов термин - недела од 14:00 по наше, можеби и во сабота ќе воведат една утакмица порано, се со цел да се има поголема гледаност во Азија и Америка.
- ЛаЛига исто така ќе започне борба против илегалните стримови и дрим боксови. Затоа што многу компании за подобра слика, продукција итн. (што ти знам што уште) не сакаат да инвестираат многу пари заради стримовите и слично.
Конечно да застанат на нозе и другиве клубови, а не да има клубови ко Кордоба што 80% од играчите не се у нивна сопственост. Иако сум за Реал, од увек бев за тоа подобро да се распределат парите од ТВ правата.

Остај друго , и му се поклопи заостаната против Севилја така да за АТМ ќе биде во составот. :unsure:

Да напраеше Суарез вакво нешто или било кој друг ќе се скинеја од плачење. Еден голем скандал го направија на ниво на општинска лига. :bravobe:

Каква врска има УЕФА со Шпанска федерација? o_O
Ги воскреснувам муабетите од пред 2-3 години.
А кога ќе ми текне дека плачевте тука оти Меси ја шутнал топката кон публика и требало да биде казнет поради тоа:pos::pos::pos:

Ги воскреснувам муабетите од пред 2-3 години.
А кога ќе ми текне дека плачевте тука оти Меси ја шутнал топката кон публика и требало да биде казнет поради тоа:pos::pos::pos:

Не ми текнува дали доби жолт тогаш за тоа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom