Primera División 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Млад играч со најголем напредок во досегашниот тек од сезоната:

• Кастиљехо

Гласови: 8 21,1%
  • Вието

Гласови: 26 68,4%
  • Криховјак

Гласови: 9 23,7%
  • Гаја

Гласови: 10 26,3%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
@blanco Лахос е од Валенсија и веројатно нема подобар судија што е од Валенсија за да го заменат, не е ништо посебно ама не ми е ни толку лош (се на се) има и искуство а веројатно и тоа се бара, сепак сезонава е под ниво.

Да, јас ги испомешав брзините изгледа. Купер има и 1/2 финале со Интер во ЛШ, кое доста несреќно го загуби од Милан. Првиот меч кога Милан беше домаќин беше 0-0, а во вториот Милан поведе, а потоа Интер израмни преку Мартинс. При крајот Калон имаше шанса која се промашува еднаш во 1000 пати, али за наша несреќа го погоди Дида во бутниот мускул и успеа да промаши...
Т.е. могуче е и да беа две 1/2 финалиња по ред со Милан ако добро се сеќавам, али во тоа другото убаво не растури Милан. :)
Купер беше махер за европските натпреварувања.

Купер е најголем несреќник во фудбалов.
освен тоа што несреќно испаднал од Милан и куп такви утакмици, со Валенсија две финалиња изгуби во ЛШ (едно на пенали), со Мајорка има изгубено финале КдР (на пенали), со Арис има изгубено финале грчки куп...

@blanco Лахос е од Валенсија и веројатно нема подобар судија што е од Валенсија за да го заменат, не е ништо посебно ама не ми е ни толку лош (се на се) има и искуство а веројатно и тоа се бара, сепак сезонава е под ниво.

Јас не обрнувам многу внимание на судии, не им ни памтам имиња на скоро никој, не знам можда така се погодило само лоши негови судења да гледам, ама доста утакмици на кои судел биле циркуз. Некако без осет суди, по некој глуп критериум, без да зема во предвид дали имал играчот жолт картон или не, како првпат да суди а веќе долго време е во Примера.
Ај да немаше жолт Постига ќе беше оправдано да го опомени(иако не беше ништо спектакуларно), ама она што го направи тој беше смешно.

немав приметено... сега прочитав 3 утакмица по ред како Симеоне поради техничка одлука го исклучува Раул Хименез, а Кристиан Родригес“кромидот“ исто 3 утакмици по ред влага од клупа т.е. Черчи го нема 3 утакмици да влезе од клупа.
изгледа сега за сега на Атлетико не им се погодија засилувањата - Раул Хименез, Черчи, Облак..

Купер е најголем несреќник во фудбалов.
освен тоа што несреќно испаднал од Милан и куп такви утакмици, со Валенсија две финалиња изгуби во ЛШ (едно на пенали), со Мајорка има изгубено финале КдР (на пенали), со Арис има изгубено финале грчки куп...
25.09-Jesus1.jpg

Да, јас ги испомешав брзините изгледа. Купер има и 1/2 финале со Интер во ЛШ, кое доста несреќно го загуби од Милан. Првиот меч кога Милан беше домаќин беше 0-0, а во вториот Милан поведе, а потоа Интер израмни преку Мартинс. При крајот Калон имаше шанса која се промашува еднаш во 1000 пати, али за наша несреќа го погоди Дида во бутниот мускул и успеа да промаши...
Т.е. могуче е и да беа две 1/2 финалиња по ред со Милан ако добро се сеќавам, али во тоа другото убаво не растури Милан. :)
Купер беше махер за европските натпреварувања.
:vozbud::pos:
Дрес имав од овој, 3-ка, купен од Бит Пазар за 300 динара со се шорцеви. :cool::pos:

@blanco Каква добра дискусија расипа...:icon_lol:

@Atso Облак промаршај, Баптистао е Фалкао за Хименез. Черчи негледам зошто би бил промаршување, изгледа има некоја мучка со Симеоне или некој друг на тоа сумљам. Кој и да е подобар ќе биде од кромидарот. Толку неквалитетно ги пoтрошија тие 100 и кусур милиони што е смешно.:facepalm:

@Jack Nolan Зашо бе Симеоне ич не го игра Черчи? Не беше повреден колку што знам...
ЕДИТ: Гледам сега одозгоре си пишал бе, каква случајност :D

Не ме чуди одлуката на Сосиедад да го донесе Мојс. Баскијците отсекогаш биле благо наклонети кон Британците. Мислам Атлетик Билбао порано сакале да играат во Премиер Лигата :D

Mojс е четвртиот Британец во Сосиедад.
Интересно последниот трофеј им го донел баш Британец и тоа Џон Тошак. :D

Бруно Сориано од Виљареал е повикан во Шпанската репрезентација како замена за повредениот Фабрегас.

Мојс на првиот тренинг
B2QRhBnCEAEBAKk.jpg

за 18 месеци ќе заработи 6.8М, што му доаѓа 4.5М годишно.
Незнам колку заработува Енрике во Барса, ама Мојс сигурно ќе биде трет (или втор) најплатен тренер во ЛаЛига. Симеоне заработува 2.5М :D Валверде, Марселињо, Емери, Нуно се на околу 2М, Пако Хемез заработува пола милион годишно итн. :D

Покрај катастрофалниот период во Јунајтед и тролањата за Мојс :icon_mrgr:
Сепак Мојс е добар менаџер, Евертон постојано успеваше да го држи од 4-7 позиција

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom