Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јувентус го исфрлија од Италија зошто да не ја исфрлат и барселона ?
Знаев дека со ова ќе ми врати некој...
Друго е Италија, друго е Шпанија.
Местење утакмици и земени титули со затаен данок има огромна разлика. Цела Европа се дигна против тоа, титули се поништуваа, курци-палци...
Плус пак ќе кажам Барса и Реал се институција во Шпанија, во Италија има и други тимови коишто се врткаат во најдобрите на редовна база.
Ќе видиме ама не верувам дека ќе ги исфрлат од Лигата...да ги казнат со минус бодови да почнат наредна сезона океј, ама исфрлување ми е премногу драстично.

Знаев дека со ова ќе ми врати некој...
Друго е Италија, друго е Шпанија.
Местење утакмици и земени титули со затаен данок има огромна разлика. Цела Европа се дигна против тоа, титули се поништуваа, курци-палци...
Плус пак ќе кажам Барса и Реал се институција во Шпанија, во Италија има и други тимови коишто се врткаат во најдобрите на редовна база.
Ќе видиме ама не верувам дека ќе ги исфрлат од Лигата...да ги казнат со минус бодови да почнат наредна сезона океј, ама исфрлување ми е премногу драстично.
Сакаш да кажеш дека затајување на данок не е голема работа ??

Мешаш местење натпревари и ова со даноков што го праела Барса.

Не е исто.
Е не е исто, затајување данок е пострашно и од местење натпревари.

Е не е исто, затајување данок е пострашно и од местење натпревари.
Јас не сум нешто компетентен да зборам што е пострашно иако и двете се срамни за клубови од рангот на Барселона ама тоа е тоа.
Казна сигурно ќе има но не сум сигурен дека Барса ќе биде префрлена во втора лига поради ова со даноков. Тоа сакав да кажам.

И едното е прекршок и другото е прекршок , Јувентус ги исфрлија втора лига дека местеа утакмици , во турција ги фатија на Фенербахче па ги казнија само да не можат да одат во Европа . Иначе за затајување данок може комотно ги казнат да не можат да излезат во европа и со одземање бодови па се до исфрлање во втора лига , бтв затворска казна не им бега на тие што се во власта . Ама сега ќе очекуваме стручното лице од Барселона Филе да излезе со негов став ! :D

Ќе го крка Росел, најверојатно. Во Бразил ќе го осудат и го носат право на Голи Оток.
Клубот може да добие најмногу казна од типот забрана на трансфери за 2-3 сезони максимум. Ништо повеќе, ни одземени бодови, а за забрана во Европа нема шанси.

Споредбата со Барселона и Јувентус 2006та не ви е на место, иако и 2те се кривични дела за кои следува казна.

Иако сум фан на Реал, голема загуба ќе има фудбалот во Шпанија, ако Барса ја исфрлат во втора лига или па и пресудат забрана за во Европа, што не ми се верува дека и двата случаи ќе се остварат. :)

Иако сум фан на Реал, голема загуба ќе има фудбалот во Шпанија, ако Барса ја исфрлат во втора лига или па и пресудат забрана за во Европа, што не ми се верува дека и двата случаи ќе се остварат. :)
Е арно де нека ја исфрлат, ќе имате место плус секоја сезона во Ла Лига, наместо освеното 3-то место од сезонава ќе бидите втори 2-3 сезони најмалце.:icon_lol:

Ако веќе се казнува најправедно би било да ги казнат со бодови, т.е. да им се одземат бодвите кој ги освоиле на заслуга на Нејмар и парична казна, да им се вратат парите од данокот на државата онолку колку што треба или неколку пати повеќе. Ако затаиле данок од 10 милиони да платат 20-30 милиони.(y)

Ако памтите Вест Хем како го јадеа стапот што ги зедоа Маскерано и Тевез од Сантос/Коринтианс преку тој Индиецот Киа Ј. кој ги имаше нивните права.Нешто слично имаше и во случајот со Нејмар,неколку компании поседуваа негови права па триста заебанции се направија и на крај 40 милион чиста пара за агенцијата на татко му.

Најнов случај е Родриго од Бенфика,кој беше целосно купен од некоја компанија за 30 милиони + 10 милиони од бонуси.
Кој и да го купи,ќе си има проблеми бидејќи УЕФА е против тоа.

За ставот на УЕФА не знам, ама шпанската фудбалска федерација не верувам дека ќе се одлучи на чекор како италијанците во 2006та(исфрлање во втора лига). Сепак, најмногу од ова ќе изгуби шпанскиот фудбал.

Не паничите.. ако нешто се случи тоа ќе биде парична казна за клубот и можеби затвор за Росел

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom