Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И Сеферовиќ го заборави

Им оди во последно со Билбао, ништо чудно пак да ги помочаат. Иначе меѓусебен дуел имаат во претпоследното коло на Сан Мамеш, можно е да биде директен дуел за ЛШ.

Што се однесува до Валенсија, ако продолжат вака би требало да ги стигнат Виљареал на крај и да одат далеку во Лига Европа. Помина возот за ЛШ :D

ја не се откажувам :cool:
верувам дека оваа лоша сезона може да заврши со успех или во Лига Европа или во Ла Лига (4то место). Се надевам дека победата на Камп Ноу нема да биде единствената работа што по добро ќе ја памтам сезонава :)

како рекол Че Гевара?
"се е можно, дури и кога изгледа невозможно"
;)

За мене Агирече е играчиште. Паметам како нагази при крај на минатата сезона, ама повредата од почетокот на оваа го спречи да експлодира.:) Летово Вела, Гризман и Ињиго си одат а адекватни замени сигурно нема да има. Останува да прават ѕвезди од Пардо и Каналес.

Од Билбао ќе си одат Ерера а можда и Муниаин а пошто списокот на трансфер листата не им е голем пошто можат да купуваат само баскијци и тие ќе бидат просечно тимче шо нема да гура далеку во ЛШ. Според мене најдобро би било во ЛШ да оди Виљареал каде не би требало да си заминат голем дел од играчите, можда Мусачио. Џио, Уче, Сориано ќе останат, Асенхо ќе го купат, можда и Оливер Торес на уште една сезона, Де Гузман да се врати и со уште некое добро засилување ќе бидат сериозно тимче со Валенсија за борба за 4-то место догодина.(y)

Oд каде информацииве дека сиве овие ќе си оделе?

Нема теорија ова да се деси, а Виљареал дамбетер од Сосиедад сезонава ќе бидат. Билбао според мене најдобро би се покажале од кандидативе.

Тоа е моја претпоставка ќе видиме, ама Гризман, Вела и Ерера неверувам дека ќе останат!

Билбао требале да го земат Каналес ако Ерера си иде на лето, амa ништо чудно да остане ако се пласираат во ЛШ + баскиците се лојални.
еден од Гризман и Вела си иде тоа е сигурно, според мене Вела>Гризман.

Многу мали се шансите да го дадат Ерера а за Муниаин да не прајме муабет.(освен ако не дојде некој со ненормална понуда) Немаат финансиски проблеми, многу мал пазар имаат и ќе играат во Европа. Сите знаеме што бидна со Љоренте или пак Мартинез. Овие беа доста повеќе барани за разлика од Ерера и Муниаин и пак Билбао не се откажа од нив туку беа платени клаузули или пак истече договорот.

Од 1:20 некаде жива комедија, човекот се проба за жолт да му дадат, ама пусти судија секогаш против нив. :icon_lol:

Од 1:20 некаде жива комедија, човекот се проба за жолт да му дадат, ама пусти судија секогаш против нив. :icon_lol:

Па арно му рече Рамос, ако те удрам ќе беше ОЛКАВ во фацата а ништо не ти е.

Туку ај пусти судија за нас суди, не му даде фал на Гетафе, за вас ами во ЛШ растур брате, а и во Примера не е поарно... :LOL:

Колку ми сте јаки ко ќе се буните за судии, вие еј, ВИЕ! :pos:

Што пак почнаа со кемнтари дека за нас суделе судиите? Океј, очекувам пенал за Барса викендов и недосуден офсајд.
Ко да не беше доволна иронијата на Lu5. :)

Па арно му рече Рамос, ако те удрам ќе беше ОЛКАВ во фацата а ништо не ти е.

Туку ај пусти судија за нас суди, не му даде фал на Гетафе, за вас ами во ЛШ растур брате, а и во Примера не е поарно... :LOL:

Колку ми сте јаки ко ќе се буните за судии, вие еј, ВИЕ! :pos:
Пак не разбираш, Рамос го опна убаво и зборувањето му беше за да му даде жолт пак оти се расправа. Ooh you never learn :confused:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom