Primera División 2012/13

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2012/2013 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    324
Статус
Затворена за нови мислења.
па нема врска де,не знам зошто воопшто Меси дозволува да го номинираат за некакви си индивидуални награди,не вреди повеќе да зборуваме за тоа или да помислиме да споредуваме.

75075986_gif_008.gif

^^ Некој ломоти, ама незнам кој.
Пепе е крив за све, џабе муабет. Заради бруталниот старт и тепањето на играчот на Гетафе, од тогаш па наваму Пепе е за све крив. Сега и еден најобичен негов фаул, се карактеризира како душмански, намерен, за црвен картон...За такви фаули какви што прави Пепе у последно време (кој ако го пратите Реал, нема ниеден испад во последниве години, каде што влага со намера да повреди играч), не би ни помислиле некој од вашиот играч да добие црвен картон. Ама океј, Пепе е, и да му диши у врат на противникот треба црвен да добие...

Ама ај, со тек на време ќе сфатите дека Пепе е таков играч, еден од многуте што ги има низ фудбалов. Влага у секој дуел цврсто (СО ТЕЛО), без намера да повреди некого. Дајте ми некој фаул од претходната или оваа сезона каде што му влага на противникот со “нинџа стајл“ како што сакате да прикажете, па ќе праемо муабет.

Пујол, не беше? За тоа фама се гледа оти има простаци шо ги немаат прочитано сите судиски правила.
За погоре шо пишавте за стартовите на Пепе, без разлика во која утакмица се, сите му се нинџа стајл. За такви играчи треба уште првиот остар старт да бидат санкциониран со картон, па после нека му ја мисли цела утакмица. Само така че се среди фудбалов. А не ај ѕвезда си, ај само 2 фаул ти е, ај нз шо, ај почеток било. То е проблемов со судииве, не судат строго по правилата, туку секој си наметнува свои правила.
И аман доста ломотите за нешто од пред 2-3 години, досадни сте.
Пујол 100% не беше не е тој стил( If y know what I mean :icon_lol:)
а за муабетов со Пепе само деца што гледаат фудбал само на јутјуб клипчиња ќе се согласат со тебе

Пујол 100% не беше не е тој стил( If y know what I mean :icon_lol:)
а за муабетов со Пепе само деца што гледаат фудбал само на јутјуб клипчиња ќе се согласат со тебе
Не гледам јутјуб клипчиња, гледам само утакмици. Погоре ТетексФан пиша дека во секој дуел влегува со тело, т.е. му влегува на противникот со сета сила што е контрадикторно со тоа што нема намера до повреди никого. Не можиш да ме убедиш дека ако влегуваш во дуел со отворен ѓон и тоа кренат едно пола метро немаш намера да повредиш никој. Ако е ретардиран можи мисли дека нема така да повреди никој, ама вие викате дека е нормален, па по тоа заклучувам дека влегува крвнички и злонамерно.
Многу од вас тие остри фаули ги карактеризирате како сосема во ред, ненамерни и нз какви се не изговори давате, ама да бидеме реални во модерниот фудбал нема место за такви испади. Многу работи се сменети од пред 30-40 години, а со тоа и правилата, стилот на игра се прилагодил по нив и така сега има нормална игра во која се цели да се докажуваат играчите спортски, технички и физички, но не и боречки. Ако сакаат боречки да се докажуваат, имаат други спортови: таеквондо, аикидо, џиу џицу, џудо, бокс, кик бокс... Колку побрзо сите судии се усогласат со правилата, толку подобро за фудбалот. А не еден има критериум за црвен картон само при појава на скршеница/расеченица, а друг при старт на топка од позади при кој одвај го допрел играчот. Затоа играчите си дозволуваат погруба игра и така одвреме - навреме има по некоја скршеница (Ремзи на пример, го гледав тоа, ужасно беше), па после препирки по тунели, соблекувални, медиуми.

http://on.net.mk/sportal/fudbal/mesi-bara-15-milioni-evra-godishno eve kolku Mesi ne igral za pari :pos: На Меси, кој моментно заработува 10,5 милиони евра годишно во Барса му понудија скоро исти услови, но потоа ги дочека шок. :vozbud: :pos::pos: kaj i da ce vi zamina u Mancester City PSZH ili Anzi :pos:

posle ronaldo bil po parite a ne znaete ronaldo kolku pari u humaniterni akcii dava

http://on.net.mk/sportal/fudbal/mesi-bara-15-milioni-evra-godishno eve kolku Mesi ne igral za pari :pos: На Меси, кој моментно заработува 10,5 милиони евра годишно во Барса му понудија скоро исти услови, но потоа ги дочека шок. :vozbud: :pos::pos: kaj i da ce vi zamina u Mancester City PSZH ili Anzi :pos:

posle ronaldo bil po parite a ne znaete ronaldo kolku pari u humaniterni akcii dava
Меси штом бара 15, ти треба да бараш 150 за Мурињо да те стави негов помошник !

Иначе ме интересира дали навивачите на Барса имаат потреба од тоалетна хартија после секое одење во веце?
Јок, место тоалетна користиме дрес од Реал.
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 22:52 ---
^^ Некој ломоти, ама незнам кој.
Пепе е крив за све, џабе муабет. Заради бруталниот старт и тепањето на играчот на Гетафе, од тогаш па наваму Пепе е за све крив. Сега и еден најобичен негов фаул, се карактеризира како душмански, намерен, за црвен картон...За такви фаули какви што прави Пепе у последно време (кој ако го пратите Реал, нема ниеден испад во последниве години, каде што влага со намера да повреди играч), не би ни помислиле некој од вашиот играч да добие црвен картон. Ама океј, Пепе е, и да му диши у врат на противникот треба црвен да добие...

Ама ај, со тек на време ќе сфатите дека Пепе е таков играч, еден од многуте што ги има низ фудбалов. Влага у секој дуел цврсто (СО ТЕЛО), без намера да повреди некого. Дајте ми некој фаул од претходната или оваа сезона каде што му влага на противникот со “нинџа стајл“ како што сакате да прикажете, па ќе праемо муабет.
:pos::pos:
Извини, морав. :facepalm:

Јок, место тоалетна користиме дрес од Реал.
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 22:52 ---

:pos::pos:
Извини, морав. :facepalm:
Искрено, ме заболе што мислите. Наведов зошто имате такво мислење за Пепе, а ако не веруете прочитајте малку низ нетов што велат играчи што имале можност да се запознаат со него, за каков човек се работи.

Крај краева, цврстината (не зборим за остри фаули, туку за дуел со тело и слично) е одлика на мажи, а фудбалот е машка игра. Тие што плачат како пички после секој контакт и глумат, очигледно дека требале да бараат да им одобрат да играат женски фудбал.

Абе што да се каже Пепе е ангел... :pipi: и не дека сакаше да му ја гази раката на Меси туку тој педер ја наметна раката под ногата на Пепе!

Не е Пепе ангел никој тоа не го вика., финтата е што Меси, Чави and others не се ангели како што ги правите. :свиркам:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom